Cocktailsaus maken recept

Cocktailsaus maken recept

Lekker old school
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 10 min
  • Kcal: 515

Cocktailsaus maken recept je doet ’t zó. ’n Dip lekker old school maar wel traditioneel. Zelf whisky cocktailsaus maken is veel lekkerder als uit ’n pot. Maak ’t!

Romige cocktailsaus

’n Romige cocktailsaus lekker en simpel voor bij de klassieker garnalen, zit je altijd goed. En als je ‘m even mengt met een staafmixer wordt de dipsaus extra luchtig.

Lekker: romige mayonaise maken met mosterd en azijn. Lekker lobbig, tikje zuur en heerlijk zacht.

Ingrediënten

  • 200 ml mayonaise
  • 100 ml slagroom
  • tomatenketchup
  • scheutje sherry
  • scheutje cognac
  • snuf paprikapoeder
Cocktailsaus recept

Whiskysaus zo maak je ’t

  1. Meng de mayonaise door een klodder tomatenketchup, een scheutje sherry en een scheutje cognac samen met de paprikapoeder.
  2. Klop de slagroom bijna stijf en meng door de saus. Proef even of de saus naar smaak is, anders kun je wat extra ingrediënten toevoegen. Whiskysaus zo maak je ’t.

Dip lekker met ’n stukje zalm of bij de bbq.

Ook lekker: Avocado dip met yoghurt en limoen. Of cocktailsaus maken zonder alcohol.

Beoordeling: 3.3. van 12 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Thea 21 december 2020 at 22:03 - Reply

    Met sherry en cognac kun je dit toch moeilijk whiskysaus noemen 😊

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024