Cocktailsaus maken: zo doe je dat!
Deze old-school dip is een klassieke favoriet, en zelfgemaakte whisky-cocktailsaus is veel lekkerder dan die uit een potje. Aan de slag en geniet van de volle smaak! Deze romige cocktailsaus is perfect voor de klassieker met garnalen. Simpel, smakelijk, en altijd een goede keuze, bij meerdere gelegenheden. Mix de saus even met een staafmixer voor een extra luchtige, fluweelzachte textuur.
Tip: maak een romige mayonaise met mosterd en azijn voor een heerlijk lobbig en zacht resultaat met een subtiel zuurtje.
Recept afdrukken
Maak zelf romige cocktailsaus die perfect is voor garnalen. Veel lekkerder dan uit een potje, eenvoudig te maken en extra luchtig met de staafmixer.
Ingrediënten
- 200 ml mayonaise
- 100 ml slagroom
- tomatenketchup
- scheutje sherry
- scheutje cognac
- snuf paprikapoeder
Instructies
- Meng de mayonaise met een flinke lepel tomatenketchup, een scheutje sherry, een scheutje cognac en een snuf paprikapoeder.
- Klop de slagroom bijna stijf en spatel deze voorzichtig door de saus.
- Proef de saus en pas de smaak aan door indien nodig extra ingrediënten toe te voegen.
Dip met een stukje zalm of bij de barbecue.
Ook lekker: avocado dip met yoghurt en limoen. Of pindasaus!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Met sherry en cognac kun je dit toch moeilijk whiskysaus noemen 😊
Haha, eigenlijk niet!