Cocktailsaus maken: zo doe je dat!

Cocktailsaus maken: zo doe je dat!

Deze old-school dip is een klassieke favoriet, en zelfgemaakte whisky-cocktailsaus is veel lekkerder dan die uit een potje. Aan de slag en geniet van de volle smaak! Deze romige cocktailsaus is perfect voor de klassieker met garnalen. Simpel, smakelijk, en altijd een goede keuze, bij meerdere gelegenheden. Mix de saus even met een staafmixer voor een extra luchtige, fluweelzachte textuur.

Tip: maak een romige mayonaise met mosterd en azijn voor een heerlijk lobbig en zacht resultaat met een subtiel zuurtje.

Cocktailsaus maken

Cocktailsaus maken (whiskeysaus)

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Maak zelf romige cocktailsaus die perfect is voor garnalen. Veel lekkerder dan uit een potje, eenvoudig te maken en extra luchtig met de staafmixer.
Gang Saus
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 4 personen
calorieën 515

Ingrediënten

  • 200 ml mayonaise
  • 100 ml slagroom
  • tomatenketchup
  • scheutje sherry
  • scheutje cognac
  • snuf paprikapoeder

Instructies

  • Meng de mayonaise met een flinke lepel tomatenketchup, een scheutje sherry, een scheutje cognac en een snuf paprikapoeder.
  • Klop de slagroom bijna stijf en spatel deze voorzichtig door de saus.
  • Proef de saus en pas de smaak aan door indien nodig extra ingrediënten toe te voegen.

Dip met een stukje zalm of bij de barbecue.

Ook lekker: avocado dip met yoghurt en limoen. Of pindasaus!

Whiskeysaus maken

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Thea 21 december 2020 at 22:03 - Reply

    Met sherry en cognac kun je dit toch moeilijk whiskysaus noemen 😊

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Maak kans op het kookboek Holly hapy belly december
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024