Coquilles recept met citroen – coquilles bakken
Coquilles recept met citroen: een heerlijk en fris gerecht uit de zee, waarbij de zachte smaak van coquilles perfect wordt gecombineerd met de frisse tonen van citroen. Coquilles zijn een echte delicatesse uit de zee en worden door velen gezien als het ultieme luxe ingrediënt voor feestelijke gerechten. Coquilles bakken is eenvoudig en snel; binnen een paar minuten heb je ze goudbruin en perfect op tafel. Of je nu een elegant diner organiseert of gewoon jezelf wilt trakteren, coquilles vormen de basis voor enkele van de meest verfijnde voorgerechten.
Denk aan ceviche van coquille: wil je iets verfrissends en lichts? Ceviche van coquilles is een mooie manier om de pure smaak van de schelpdiertjes te laten schitteren met een frisse twist.
Coquilles bakken
Het bereiden van coquilles is eenvoudiger dan je denkt. Binnen een paar minuten kun je ze goudbruin bakken en genieten van hun boterzachte textuur. Dep de coquilles altijd droog voor dat je gaat bakken, bak altijd in hete olie en zeker niet te lang. Een beetje rauw van binnen is heerlijk. Een peper mee bakken voor een beetje pit is aan te raden.
Dit schelpdier kom je ook tegen met de naam sint-jakobsschelpen, coquille Saint Jacques of op z'n engels, scallops.
Inspiratie: feestelijke hapjes.
Coquilles grillen dat kan natuurlijk ook, neem dan de grillpan en grill de coquille droog, je mist dan wel een lekker jus.
Serveer met wat je lekker vind, gebakken zeekraal zou een perfecte combinatie zijn. Ook lekker: zalm uit de oven met honing en sojasaus.
Tip: voeg coquilles toe aan een romige soep voor een luxe en smaakvolle ervaring die perfect past bij een verfijnd diner.
Ook lekker: eet met een romige knolselderijpuree. Probeer ook eens gegrilde coquilles met een tomatenmix en zeekraal.
Ingrediënten
- 8 coquilles
- olijfolie
- 1 el roomboter
- peper of chilipeper vers gemalen
- zeezout grof
- 1 citroen
Instructies
- Dep de coquilles droog met wat keukenpapier en bestrooi naar smaak wat verse peper en grof zeezout.
- Verwarm een koekenpan met olijfolie en optioneel een klontje boter, zodra dit heet is kunnen de coquilles in de pan.
- Om en om even op hoog vuur, een beetje rauw van binnen? Bak zeker niet langer dan twee minuten per kant. Snijd de citroen in partjes en serveer.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?