Coquilles

Favoriet uit zee
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 2 min
  • Klaar in: 7 min
Naar het recept

Maak de lekkerste voorgerechten met coquilles. Denk aan ceviche van coquille, coquille in de soep of maak een simpele (kerst) amuse.

Coquilles bakken

Bak je coquille perfect! Deze favoriete traktatie kom je ook tegen met de naam sint-jakobsschelpen, coquille Saint Jacques of op z’n engels, scallops. Dep de coquilles altijd droog voor dat je gaat bakken, bak altijd in hete olie en zeker niet te lang! Een beetje rauw van binnen is heerlijk. Een pepertje mee bakken voor een beetje pit is aan te raden.

Coquilles grillen dat kan natuurlijk ook, neem dan de grillpan en grill de coquille droog, je mist dan wel een lekker justje.
Serveer met wat je lekker vind, gebakken zeekraal zou een perfecte combi zijn.

Ingrediënten

  • 8 stuks coquille
  • olijfolie
  • 1 el roomboter
  • verse peper of chilipeper
  • grof zeezout

Bereidingswijze

  1. 1Dep de coquilles droog met wat keukenpapier en bestrooi naar smaak wat verse peper en grof zeezout.
  2. 2Verwarm een koekenpan met olijfolie en optioneel een klontje boter, zodra dit heet is kunnen de coquilles in de pan.
  3. 3Om en om even op hoog vuur, een beetje rauw van binnen? Bak zeker niet langer dan twee minuten per kant. Serveer met citroen en een klein bijgerecht zoals zeewier.
Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...