Coquilles recept met citroen
Coquilles recept met citroen, 'n favoriet uit zee. De lekkerste voorgerechten met coquilles bakken doe je snel zó. Denk aan ceviche van coquille, coquille in de soep of maak een simpele (feest) amuse recept. Coquilles ik lust ze rauw, hét lekkerste voorgerecht.
Coquilles bakken
Bak je coquille perfect. Coquilles bakken doe je zó. Dit schelpdier kom je ook tegen met de naam sint-jakobsschelpen, coquille Saint Jacques of op z'n engels, scallops. Dep de coquilles altijd droog voor dat je gaat bakken, bak altijd in hete olie en zeker niet te lang. Een beetje rauw van binnen is heerlijk. Een pepertje mee bakken voor een beetje pit is aan te raden.
Inspiratie: feestelijke hapjes.
Coquilles grillen dat kan natuurlijk ook, neem dan de grillpan en grill de coquille droog, je mist dan wel een lekker jus.
Serveer met wat je lekker vind, gebakken zeekraal zou een perfecte combi zijn. Ook lekker: zalm uit de oven met honing en sojasaus.
Coquilles recept, zó simpel is het, fris van citroen en lekker met iets van zeewier. Ook een idee, eet met een romige knolselderijpuree. Probeer ook eens gegrilde coquilles met een tomatenmix en zeekraal.
Coquilles
Ingrediënten
- 8 coquilles
- olijfolie
- 1 el roomboter
- peper of chilipeper vers gemalen
- zeezout grof
- 1 citroen
Instructies
- Dep de coquilles droog met wat keukenpapier en bestrooi naar smaak wat verse peper en grof zeezout.
- Verwarm een koekenpan met olijfolie en optioneel een klontje boter, zodra dit heet is kunnen de coquilles in de pan.
- Om en om even op hoog vuur, een beetje rauw van binnen? Bak zeker niet langer dan twee minuten per kant. Snij de citroen in partjes en serveer.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?