Courgette met geitenkaas en crumble

Courgette met geitenkaas en crumble

Parmezaan en panko
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
  • Kcal: 420

Courgette met geitenkaas en crumble gegratineerd in de oven met een laagje van parmezaanse kaas, kruiden en panko. Super simpel en snel te maken, romig en iets wat pit. Een te gek lekker groentegerecht.

Courgettes met ’n kaas laagje

Courgettes met ’n kaas laagje, wokken voordat ze in de oven gaan is hartstikke lekker! De courgette stukjes blijven lekker knapperig. In de oven garen ze nog wat door maar het blijft een courgette met bite recept.

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • olijfolie
  • 250 gr zachte geitenkaas
  • 1 el rozemarijn
  • 1 el tijmblaadjes
  • 2 el bieslook
  • 80 gr bloem
  • 120 gr parmezaan
  • 4 el panko
  • 80 gr boter
Courgette geitenkaas en crumble recept

Courgette met een krokant laagje

  1. verwarm de oven voor op 200 graden. Was en snij de courgettes in schijfjes met schil. Stoof ze in een grote pan met olijfolie in zo’n 10 minuten en breng op smaak met flink wat verse peper.
  2. Hak de verse kruiden en meng met de geitenkaas. Doe bloem, parmezaan en de panko in een grote kom en voeg de boter toe. Meng tot je een crumble krijgt.
  3. Leg de courgetteschijfjes in een schaal en bedek ze met de geitenkaas en een laag crumble. Zet ’n kwartier á 20 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin en krokant is.

Eet lekker met wat aardappelpuree. Courgette met een krokant laagje, zó maak je dat.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...