Courgette uit de oven met kaas en kruiden
Parmezaan en mozzarella- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 35 min
- Klaar in: 45 min
- Kcal: 230
Courgette uit de oven met kaas en kruiden, parmezaanse kaas en mozzarella. Lekker krokant groente bijgerecht recept. Eet met ’n schaaltje pasta of lekker met wat grof brood.
Courgette met mozzarella
Dit courgette met mozzarella bijgerecht is super simpel te maken en lekker gezond met de smaak van ’n warme caprese. En heb je geen basilicum in huis kan je prima andere verse kruiden nemen zoals oregano of tijm.
Courgette bijgerecht recept
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met olijfolie. Pel de ui en snij in dunne halve ringen en pers de knoflook. Snijd de courgettes in plakjes, de mozzarella in blokjes en de verse basilicum fijn.
- Bak de ui en knoflook om in een scheutje olijfolie en meng met de courgette, basilicum, mozzarella en de tomatensaus. Schep dit in de ovenschaal en breng op smaak met ’n snuf zout en vers gemalen peper.
- Zet de courgette 25 minuten in de oven. Haal eruit en verdeel de parmezaan over de bovenkant. Zet de courgette nog zo’n 10 minuten in de oven of tot de kaas gesmolten is. Zó maak je ’n courgette bijgerecht.
Maak ’t recept af met een handje chilivlokken, lekker een beetje pit.
Ook lekker: Courgette spaghetti maken met avocado en basilicum.
Meer courgette recepten
Pizza van courgette en chorizo
Gezonde groentepizza, zo gemaakt met een bodem van courgette.
Risotto met courgette en kastanjechampignons
Heerlijk vegetarisch herfstrecept. Snel klaar, een hit voor het hele gezin.