Simpele courgettesoep met basilicum
Lekkere courgettesoep met basilicum, ui en knoflook – een eenvoudig en snel recept voor één persoon, én het is ook nog eens gezond! Deze soep maak je met ingrediënten die je vaak al in huis hebt. Maak het vegan door de topping weg te laten of gebruik een plantaardige room, zoals soya- of rijstroom of een creamy vegan roomkaas voor extra romigheid. Dol op soep, maar geen tijd vandaag? Dan is dit recept een aanrader voor jou!
Lekker erbij: flatbread heel eenvoudig, uit de pan net als deze simpele courgettesoep.
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- handje basilicum
- 200 ml groentebouillon
- olijfolie
Optioneel
- 1 el crème fraîche
Instructies
- Was en snijd de courgette in stukjes. Pel en snipper de ui en knoflook, en hak de basilicum.
- Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en bak de courgette, ui en knoflook tot ze goudbruin zijn.
- Voeg de basilicum toe en breng op smaak met verse peper. Voeg de bouillon toe en breng de soep zachtjes aan de kook.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een romige, dikke soep.
- Serveer de courgettesoep in een kom en werk af met een lepel crème fraîche of een andere vegan room, indien gewenst.
Als topping voor de courgettesoep kun je geroosterde pijnboompitten, amandelen, kokossnippers of zelfs een gamba toevoegen. Bak een grote gemarineerde gamba kort in de koekenpan en leg deze bovenop de soep. Werk af met een paar druppels limoensap voor extra smaak. Dit recept voor courgettesoep is lekker eenvoudig!
Ook lekker: courgette spaghetti met avocado en basilicum.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Hallo, heerlijke soep, en ik kies voor veganistisch… ik laat de crème fraiche achterwege.
Ik heb hem gemaakt en wij vinden de soep heerlijk! Bedankt voor het recept!!
Fijn Joyce, dank voor je reactie!