Courgettesoep met basilicum
- Aantal: 1
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 20 min
- Kcal: 90
Courgettesoep met basilicum ui en knoflook, simpel en snel soep recept voor één persoon én 't is ook nog eens gezond. Soep van courgette maak je met enkel ingrediënten die je altijd wel in huis hebt.
Vegan courgettesoep
Deze courgettesoep is vegan als je de topping maar achterwege laat. Gebruik anders als alternatief een creamy vegan roomkaas. Je kan ook gaan voor een plantaardige room zoals room van soya of rice, voor de lekkerste romige gezonde courgettesoep.
Soep van courgette
- Was en snij de courgette in stukjes. Pel en snipper de ui en knoflook, hak de basilicum. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en bak hierin de courgette, ui en knoflook goudbruin. Voeg de basilicum toe en breng op smaak met verse peper.
- Voeg de bouillon toe en breng zachtjes aan de kook. Pureer de soep met een staafmixer tot een dikke soep. Schenk de soep in een kom en maak eventueel af met crème fraîche of een andere vegan room. Soep van courgette zó maak je dat.
Suggestie als topping voor de courgettesoep, geroosterde pijnboompitten, amandelen, kokossnippers, of neem 'n gamba! Bak een grote gemarineerde gamba even kort om en om in de koekenpan. Serveer op de soep en bestrooi met een paar druppels limoensap.
Ook lekker: Courgette spaghetti maken met avocado en basilicum.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Hallo, heerlijke soep, en ik kies voor veganistisch… ik laat de crème fraiche achterwege.
Ik heb hem gemaakt en wij vinden de soep heerlijk! Bedankt voor het recept!!
Fijn Joyce, dank voor je reactie!