Supermakkelijke courgettestoof met cannelinni bonen

Supermakkelijke courgettestoof met cannelinni bonen

Op dagen waarop we totaal geen zin hebben om te koken maken we maar al te graag deze makkelijke courgettestoof met cannellini bonen. We zijn namelijk dol op gerechten waarbij de pan al het werk doet en we ondertussen achterover kunnen leunen. Na het frituren van de courgettes hoef je eigenlijk niets meer te doen, behalve genieten (en pijnboompitten roosteren) van het lekkere eten natuurlijk.

Het fijne van dit vegetarische eenpansgerecht is dat de afwas minimaal is, en daar zijn we al helemaal blij mee op een drukke doordeweekse dag. Als je nu nog niet onderweg bent naar de groenteboer voor een aantal courgettes weten we het ook niet meer. Wil je de maaltijd aanvullen? Serveer de courgettestoof dan met geroosterd brood of met een schep burrata of ricotta.

Ook lekker: groente-ovenschotel.

Stoof courgettes

Courgettestoof met cannellini bonen

Nog geen beoordelingen
Recept afdrukken
Deze courgettestoof met cannellini bonen is een ideale maaltijd voor doordeweeks en perfect voor dagen waar je totaal geen zin het om te koken!
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Europese recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Wachttijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Porties 2 personen
calorieën 548

Ingrediënten

  • 2 courgettes in dikke plakken
  • olie om in te frituren
  • 2 tenen knoflook geplet
  • 1 chilipeper
  • 100 ml witte wijn
  • 200 ml bouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 250 gr cannellini bonen
  • 1 el oregano gedroogd
  • 1 citroen

Om te serveren:

  • pijnboompitten geroosterd
  • parmezaanse kaas optioneel
  • zout en peper

Instructies

  • Bestrooi de courgettes royaal met zout. Laat de courgettes 10 tot 20 minuten staan, want hierdoor wordt het vocht uit de groente getrokken en zullen beter frituren.
  • Verhit olie in een grote pan en frituur de courgettes goudbruin, ongeveer 10 minuten. Verlaag het vuur en voeg de knoflook en chili toe en bak 3 minuten mee.
  • Blus de pan af met witte wijn en schraap de bodem van de pan.
  • Laat de cannellini bonen goed uitlekken en voeg toe aan de pan samen met de oregano en bak 2 minuten. Schenk daarna de bouillon in de pan en voeg de laurierblaadjes toe. Zet de deksel op de pan en laat 1 uur stoven op laag vuur.
  • Rooster ondertussen pijnboompitten op laag vuur tot deze goudbruin zijn.
  • Proef af op peper en zout en voeg een kneep citroensap toe. Schep nog eens om.
  • Schik de courgettestoof in kommen en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten, geraspte Parmezaanse kaas, citroenrasp, en zwarte peper.

Heb je nog een korst van een Parmezaanse kaas liggen? Voeg dan deze dan toe aan de bouillon, want hierdoor geef je de courgette stoof een flinke umami boost!

Een salade voor erbij: gezonde zuurkoolsalade. Meer met courgette en bonen, minestrone.

Stoof courgettes
Cougette stoof

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Maak kans op het kookboek Holy happy belly april actie
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Editie 1 2025