Couscous met frisse yoghurtsaus

Couscous met frisse yoghurtsaus

Lekker fris
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min

Eet jij regelmatig couscous? Couscous is erg gezond en kan met een goed recept heel erg lekker zijn! Vooral met dit recept voor couscous met bloemkool, rode ui, gerookte kip en frisse yoghurtsaus.

Couscous met bloemkool

Heerlijk couscous gerecht met bloemkool, rode ui en kip. Een simpel lekker en vullend recept.

Ingrediënten

  • 3 rode uien
  • 800 gr bloemkoolroosjes
  • 4 el olijfolie
  • 3 tl kerriepoeder
  • 250 gr couscous
  • 300 ml kokend water
  • 350 gr gerookte kip
  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 1 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • 1 tablet tuinkruidenbouillon

Bereidingswijze

  1. Snij alle rode uien in 6 parten en halveer de grotere bloemkoolroosjes zodat alle roosjes ongeveer even groot zijn. Bak de ui en bloemkool in een pan met de helft van de olie en voeg hier het kerriepoeder aan toe. Bak het geheel ongeveer 10 minuten en breng op smaak met peper en zout.
  2. Maak de bouillon aan met het bouillontablet en kokend water. Giet de bouillon over de couscous en laat het staan tot de groenten gaar zijn. Snij ondertussen de gerookte kip in reepjes. Roer dan de couscous los en schep door het bloemkoolmengsel. Schep de tijm en oregano door de Griekse yoghurt. Serveer de couscous met de yoghurt erbij. Enjoy!
Beoordeling: 4.0. van 4 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024