Couscous met frisse yoghurtsaus

Lekker fris
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min
Naar het recept

Eet jij regelmatig couscous? Couscous is erg gezond en kan met een goed recept heel erg lekker zijn! Vooral met dit recept voor couscous met bloemkool, rode ui, gerookte kip en frisse yoghurtsaus.

Couscous met bloemkool

Heerlijk couscous gerecht met bloemkool, rode ui en kip. Een simpel lekker en vullend recept.

Ingrediënten

  • 150 gram lange vingers
  • 2 eetlepels amaretto
  • 2 eetlepels cacao
  • 1 kopje koffie
  • 5 eieren
  • 200 gram suiker
  • 500 gram mascarpone
  • 200 gram roomkaas
  • 100 ml melk
  • 4 blaadjes gelatine

Bereidingswijze

  1. 1Snij alle rode uien in 6 parten en halveer de grotere bloemkoolroosjes zodat alle roosjes ongeveer even groot zijn. Bak de ui en de bloemkool in een pan met de helft van de olie en voeg hier het kerriepoeder aan toe. Bak het geheel ongeveer 10 minuten en breng het op smaak met peper en zout.
  2. 2Maak de bouillon aan met het bouillontablet en het kokend water. Giet de bouillon over de couscous en laat het staan tot de groenten gaar zijn. Snij ondertussen de gerookte kip in reepjes. Roer dan de couscous los en schep door het bloemkoolmengsel. Schep de tijm en oregano door de Griekse yoghurt. Serveer de couscous met de yoghurt erbij. Eet smakelijk!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...