Couscous met frisse yoghurtsaus en bloemkool
Couscous is een veelzijdig gerecht dat je op allerlei manieren kunt bereiden, en het is ook nog eens hartstikke gezond! Dit recept voor simpele couscous met frisse yoghurtsaus, bloemkool, rode ui en gerookte kip is een echte aanrader. De bloemkool en ui worden licht gebakken met kerrie, waardoor ze een heerlijke smaak krijgen, en de gerookte kip voegt een lekkere rokerige twist toe. Lekker maken dus.
Wat dit gerecht zo fijn maakt, is dat je het helemaal naar eigen smaak kunt aanpassen. De frisse yoghurtsaus zorgt voor een perfecte balans met de kruidige couscous en de groenten. Bovendien is dit recept snel en makkelijk te maken, ideaal voor een drukke doordeweekse dag. Voeg gerust extra groenten toe of vervang de kip door een vegetarisch alternatief zoals geroosterde kikkererwten. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Ingrediënten
- 3 rode uien
- 800 gr bloemkoolroosjes
- 4 el olijfolie
- 3 tl kerriepoeder
- 250 gr couscous
- 300 ml kokend water
- 1 tablet tuinkruidenbouillon
- 350 gr gerookte kip
Yoghurtsaus
- 200 gr Griekse yoghurt
- 1 tl oregano
- 1 tl tijm
- groene kruiden optioneel
Instructies
- Snijd de rode uien in 6 parten en halveer de grotere bloemkoolroosjes, zodat alle roosjes even groot zijn.
- Verhit de helft van de olie in een pan en bak de ui en bloemkool samen. Voeg het kerriepoeder toe en bak het geheel ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Maak ondertussen de bouillon door het bouillontablet op te lossen in kokend water. Giet de bouillon over de couscous en laat deze wellen terwijl de groenten gaar worden.
- Snijd de gerookte kip in reepjes.
- Roer de couscous los met een vork en meng dit samen met de gerookte kip en overige olijfolie door het bloemkoolmengsel.
Yoghurtsaus
- Meng de tijm en oregano door de Griekse yoghurt. Serveer de couscous met de kruidige yoghurt erbij.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?