Snelle couscous salade met nectarine (of perzik)
Couscous gerecht met nectarine, amandelen, feta en basilicum: een gezonde en lichte salade met een heerlijke combinatie van witte kaas en nectarine (of perzik).
Als je geen nectarines bij de hand hebt, is couscous met perzik een perfect alternatief voor deze salade. Een rijpe nectarine smaakt net zo zoet als een perzik. Buiten het seizoen om zijn perziken op lichte siroop ook een idee.
Als je glutenvrije couscous gebruikt, maak dan dit couscous recept met Peak's couscous, die vrij is van gluten. Een aanrader!
Ook lekker: perzik- en walnootsalade
Ingrediënten
- 100 gr couscous
- 2 el olijfolie
- 1 tl honing
- 1 el witte wijnazijn
- 50 gr amandelen
- 100 gr feta
- 1 nectarine of perzik (buiten het seizoen uit blik)
- 2 el basilicum vers
Instructies
- Doe de couscous in een kom en voeg 100 ml kokend water toe. Dek af met plasticfolie en laat ongeveer 5 minuten staan.
- Roer de couscous vervolgens voorzichtig los met een vork.
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan en hak ze daarna in stukken.
- Meng de honing met de azijn en olijfolie en schep dit door de couscous samen met de amandelen.
- Snijd de perzik of nectarine in dunne plakken en hak de basilicum fijn. Vermeng deze ingrediënten met de couscous, verkruimel de feta erover en serveer de couscous perzik salade.
Couscous salade met nectarine en feta zo maak je dat, maak af met een dot dikke yoghurt, een handje granaatappelpitjes en eet met 'n stuk brood.
Ook lekker: quinoa salade met broccoli en feta.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Ik ga deze vandaag maken als bijgerecht bij de bbq. In hoeverre kan ik hem al klaarmaken voor vanavond?
Ik hoop dat het gelukt is.
Couscous kan je altijd al eerder maken, zo is deze lekker koud en kunnen de smaken intrekken.
De amandelen, nectarine en fetakaas zou ik vlak voor het opdienen toevoegen.