Croissant maken

Croissant maken

Lekker met rood fruit en jam
  • Aantal: Aantal 4
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 5 min
  • Wachttijd: Wachttijd 10 min
  • Klaar in: Klaar in 15 min
  • Kcal: Calorieën 160

Croissants afbakken, dit kan iedereen. Franse croissants zelf maken met een super simpel bakrecept. Croissants zijn altijd een goed begin van je weekend, een crunchy korstje van buiten en heerlijk zacht van binnen. Met chocolade of naturel? Lekker met jam! Ik maak ze met sesamzaad!

Croissant op z’n frans, een heerlijk ontbijt!

Ik vind het altijd een feestje! Een ontbijt met een zelfgemaakte warme croissant, het liefst maak ik deze met sesamzaadjes, dat knispert zo lekker en maakt de korst nog knapperiger. Lekker met rood fruit en jam!

 

Zelf croissants maken

Croissant maken

3.6 van 123 stemmen
Recept afdrukken
Bak je eigen Franse croissants met sesamzaadjes voor een knapperig korstje. Een heerlijk ontbijtidee om je weekend goed te beginnen!
Gang lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Frans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
Kcal 160

Ingrediënten

  • 2 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 1 el melk
  • sesamzaad

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd de plakjes bladerdeeg diagonaal van rechts boven tot links onder doormidden. Je hebt dan 2 driehoeken per plakje. Rol het deeg vanaf een schuine kant, schuin op en maak er een mooi croissantje van.
  • Leg de croissantjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Kluts de eidooier met de melk en smeer hier de croissantjes mee in. Strooi de sesamzaadjes over de ingesmeerde croissant.
  • Zet de bakplaat 10/12 minuten in de oven. Haal de croissants uit de oven en laat ze afkoelen voor je ze op eet. Klaar zijn je zelfgemaakte croissant met een heerlijk knapperig korstje!

Wil je grotere croissants maken? Gebruik dan een rol bladerdeeg en snij driehoeken hieruit. Per helft zo’n acht stuks, enjoy!

Meer ontbijt met bladerdeeg? Bananen flapjes, banaan in bladerdeeg met chocolade.

Dit recept valt onder

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Recente recepten en artikelen