Croissant maken
Croissants afbakken is voor iedereen een fluitje van een cent. Maar wat dacht je van zelf Franse croissant maken met bladerdeeg en een simpel bakrecept? Een heerlijk begin van je weekend: een crunchy korstje van buiten en heerlijk zacht van binnen. Of je nu kiest voor chocoladevulling of naturel, het is altijd een genot, vooral met een lekkere jam erbij. Wij maken ze graag met sesamzaadjes voor dat extra knapperige en knisperende korstje.
Een ontbijt met een versgebakken croissant is hartstikke lekker. Vooral wanneer je ze zelf maakt en ze vult met sesamzaadjes voor die onweerstaanbaar knapperige korst. Laat je verleiden door de heerlijke geur en smaak van een echte Franse croissant.
Ingrediënten
- 2 plakjes bladerdeeg diepvries
- 1 el melk
- sesamzaad
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd de plakjes bladerdeeg diagonaal van rechts boven tot links onder doormidden. Je hebt dan 2 driehoeken per plakje. Rol het deeg vanaf een schuine kant, schuin op en maak er een mooi croissantje van.
- Leg de croissantjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Kluts de eidooier met de melk en smeer hier de croissantjes mee in. Strooi de sesamzaadjes over de ingesmeerde croissant.
- Zet de bakplaat 10/12 minuten in de oven. Haal de croissants uit de oven en laat ze afkoelen voor je ze op eet. Klaar zijn je zelfgemaakte croissant met een heerlijk knapperig korstje.
Wil je grote croissant maken van bladerdeeg? Gebruik dan een rol bladerdeeg en snij driehoeken hieruit. Per helft zo'n acht stuks.
Banaan in bladerdeeg is ook een idee.
Dit is ook een aanrader: crompouce. Een simpel croissant recept met romige vulling en roze glazuur.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?