Croissant maken

Croissant maken

Croissants afbakken is voor iedereen een fluitje van een cent. Maar wat dacht je van zelf Franse croissant maken met bladerdeeg en een simpel bakrecept? Een heerlijk begin van je weekend: een crunchy korstje van buiten en heerlijk zacht van binnen. Of je nu kiest voor chocoladevulling of naturel, het is altijd een genot, vooral met een lekkere jam erbij. Wij maken ze graag met sesamzaadjes voor dat extra knapperige en knisperende korstje.

Een ontbijt met een versgebakken croissant is hartstikke lekker. Vooral wanneer je ze zelf maakt en ze vult met sesamzaadjes voor die onweerstaanbaar knapperige korst. Laat je verleiden door de heerlijke geur en smaak van een echte Franse croissant.

 

Zelf croissants maken

Croissant maken

3.6 van 128 stemmen
Recept afdrukken
Bak je eigen Franse croissants met sesamzaadjes voor een knapperig korstje. Een heerlijk ontbijtidee om je weekend goed te beginnen!
Gang lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Frans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 160

Ingrediënten

  • 2 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 1 el melk
  • sesamzaad

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd de plakjes bladerdeeg diagonaal van rechts boven tot links onder doormidden. Je hebt dan 2 driehoeken per plakje. Rol het deeg vanaf een schuine kant, schuin op en maak er een mooi croissantje van.
  • Leg de croissantjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Kluts de eidooier met de melk en smeer hier de croissantjes mee in. Strooi de sesamzaadjes over de ingesmeerde croissant.
  • Zet de bakplaat 10/12 minuten in de oven. Haal de croissants uit de oven en laat ze afkoelen voor je ze op eet. Klaar zijn je zelfgemaakte croissant met een heerlijk knapperig korstje.

Wil je grote croissant maken van bladerdeeg? Gebruik dan een rol bladerdeeg en snij driehoeken hieruit. Per helft zo'n acht stuks.

Banaan in bladerdeeg is ook een idee.

Dit is ook een aanrader: crompouce. Een simpel croissant recept met romige vulling en roze glazuur.

Croissant tompouce recept crompouce

Dit recept valt onder

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter