Croissant maken
Lekker met rood fruit en jam- Aantal:
4
- Bereidingstijd:
5 min
- Wachttijd:
10 min
- Klaar in:
15 min
- Kcal:
160
Croissants afbakken, dit kan iedereen. Franse croissants zelf maken met een super simpel bakrecept. Croissants zijn altijd een goed begin van je weekend, een crunchy korstje van buiten en heerlijk zacht van binnen. Met chocolade of naturel? Lekker met jam! Ik maak ze met sesamzaad!
Croissant op z’n frans, een heerlijk ontbijt!
Ik vind het altijd een feestje! Een ontbijt met een zelfgemaakte warme croissant, het liefst maak ik deze met sesamzaadjes, dat knispert zo lekker en maakt de korst nog knapperiger. Lekker met rood fruit en jam!
Croissant recept
Ingrediënten
- 2 plakjes bladerdeeg diepvries
- 1 el melk
- sesamzaad
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd de plakjes bladerdeeg diagonaal van rechts boven tot links onder doormidden. Je hebt dan 2 driehoeken per plakje. Rol het deeg vanaf een schuine kant, schuin op en maak er een mooi croissantje van.
- Leg de croissantjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Kluts de eidooier met de melk en smeer hier de croissantjes mee in. Strooi de sesamzaadjes over de ingesmeerde croissant.
- Zet de bakplaat 10/12 minuten in de oven. Haal de croissants uit de oven en laat ze afkoelen voor je ze op eet. Klaar zijn je zelfgemaakte croissant met een heerlijk knapperig korstje!
Wil je grotere croissants maken? Gebruik dan een rol bladerdeeg en snij driehoeken hieruit. Per helft zo’n acht stuks, enjoy!
Meer ontbijt met bladerdeeg? Bananen flapjes, banaan in bladerdeeg met chocolade.