Crostini met krab en avocado

Crostini met krab en avocado

Crostini met krab en avocado is een verfrissende lunch of snack die altijd en overal indruk maakt. De sappige krab, romige avocado en de frisse hint van munt zorgen voor een verfijnde en verrassende smaak. De krokante crostini en een vleugje pittige chilivlokken brengen alles perfect in balans, terwijl de sesamolie en limoen de smaken nog meer laten stralen. Voeg eventueel een extra topping toe, zoals citroenmayo, voor extra smaak en smeuïgheid!

Heb je geen krab kunnen vinden? Rivierkreeftjes (gekookte en gepeld) zijn een goed alternatief. Ze hebben een vergelijkbare smaak en textuur als krab, waardoor ze een smaakvolle vervanger zijn voor dit krab en avocado recept. Of gebruik ze voor een verrassende twist! Deze hapjes koude en knapperige crostini zijn favoriet.

Ook lekker: krab salade met citroen op een crostini. Het vleugje vers citroensap over de krab zorgt voor een frisse kick.

Crostini krab met avocado

Krab met avocado

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Krab en avocado op knapperig brood met gezouten boter en chili! Deze crostini met krab, en avocado, munt en limoen is super lekker!
Gang Hapjes, lunch
Keuken Hollands
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 266

Ingrediënten

  • 1 stokbrood of ander brood in plakjes
  • 2 el olijfolie
  • chilivlokken optioneel
  • 2 el sesamolie
  • 1 limoen rasp en sap
  • grof zout en peper versgemalen
  • 1 blikje krab (170 gr), uitgelekt
  • 1 avocado rijp, in partjes
  • munt vers
  • gezouten boter of chili-olie optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk het brood met olijfolie en leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de crostini in 10 minuten goudbruin en krokant in de oven.
  • Meng de sesamolie met 2 el limoensap. Voeg chilivlokken, versgemalen peper en zout naar smaak toe terwijl de crostini in de oven zitten.
  • Laat de krab uitlekken, pluk het vlees met een vork uit elkaar en meng het met de limoenrasp. Verdeel het overige limoensap over de avocadopartjes.
  • Beleg de crostini (optioneel gezouten boter, chili-olie) met de krab en avocado, en garneer met verse muntblaadjes.

Lekker met deze Thaise slablaadjes.
Tip: breng de crostini extra op smaak met een topping of sausje zoals sriracha mayo. Dit geeft een pittige twist die perfect samengaat met de krab en avocado.

Ook lekker: crostini met burrata. Deze heerlijke koude hapjes zijn ideaal voor een zonnige lunch, aperitivo of ander gezellig moment. Of je nu iemand wilt verrassen of jezelf wilt verwennen, deze crostini met krab en avocado is gegarandeerd een hit!

Toast krab en avocado
Krab en avocado

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

HHB Instagram actie oktober 2024
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie nazomeren