Crostini met tomaat

Italiaanse snack
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Kooktijd in: 10 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Deze Italian snack, de crostini is onmisbaar bij een Italiaanse lunch of bij de borrel als snack. Snel en makkelijk gemaakt. Een heerlijk klassiek recept.

Crostini, gegrilde sneetjes brood

Het gegrilde sneetje brood, met knoflook en extra vergine olijfolie is altijd een feestje op zich met de vele verschillende toppings die je hierop kunt serveren. Deze maken we klassiek met gemarineerde tomaat. Crostini betekent in het Italiaans een dun toastje.

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 2 ciabatta’s
  • 2 teen knoflook
  • 1 rode ui
  • verse peper
  • olijfolie
  • 2 el kappertjes
  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd het brood in 12-15 diagononale sneetjes van 1,5 cm dik. Leg de sneetjes op een grote bakplaat, bedruppel ze met 2 eetlepels van de olijfolie en bak ze 8 minuten krokant.
  2. 2Snij de tomaten en ui in kleine stukjes, pers de knoflook en meng in een kom met een scheutje olijfolie, kappertjes en wat verse peper. Zet het mengsel even in de koelkast.
  3. 3Neem de crostini uit de oven. Verdeel het tomatenmengsel over de krokante toastjes, druppel nog wat olijfolie en rasp de parmezaan boven deze heerlijke Italiaanse snack en serveer!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...