Crostini met tomaat

  • Hoeveelheid: 12
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 20m

Deze Italian snack, de crostini is onmisbaar bij een Italiaanse lunch of bij de borrel als snack. Snel en makkelijk gemaakt. Een heerlijk klassiek recept.

Crostini, gegrilde sneetjes brood

Het gegrilde sneetje brood, met knoflook en extra vergine olijfolie is altijd een feestje op zich met de vele verschillende toppings die je hierop kunt serveren. Deze maken we klassiek met gemarineerde tomaat. Crostini betekent in het Italiaans een dun toastje.

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 2 ciabatta's
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • Snufje peper
  • Olijfolie
  • 2 el kappertjes
  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd het brood in 12-15 diagnonale sneetjes van 1,5 cm dik. Leg de sneetjes op een grote bakplaat, bedruppel ze met 2 eetlepels van de olijfolie en bak ze 8 minuten krokant.

Stap2

Snij de tomaten en ui in kleine stukjes, pers de knoflook en meng in een kom met een scheutje olijfolie, kappertjes en wat verse peper. Zet het mengsel even in de koelkast.

Stap3

Neem de crostini uit de oven. Verdeel het tomatenmengsel over de krokante toastjes, druppel nog wat olijfolie en rasp de parmezaan boven deze heerlijke Italiaanse snack en serveer!

Gemiddelde waardering

(4.2 / 5)

4.2 5 5
Waardeer dit recept

5 personen hebben dit recept gewaardeerd

357

.
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab