Crostini met tomaat

Crostini met tomaat

De crostini, een onmisbare Italiaanse snack, past perfect bij een lunch of picknick. Snel en simpel te maken. Bereid je voor op genot met dit klassieke recept met tomaat. Crostini's zijn gegrilde sneetjes brood met knoflook en olijfolie, perfect voor diverse toppings zoals gemarineerde tomaat.

Ook lekker: rode pesto smaakt geweldig goed op een crostini.

Crostinis maken

Crostini maken

3.9 van 9 stemmen
Recept afdrukken
Maak een heerlijk klassiek crostini recept met tomaat. Perfect voor een Italiaanse lunch of picknick. Eenvoudig te maken en altijd een succes.
Gang Borrelhapje, lunch
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 266

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 2 ciabatta’s
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui rood
  • peper vers gemalen
  • olijfolie
  • 2 el kappertjes
  • Parmezaanse kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd het brood in 12-15 diagononale sneetjes van 1,5 cm dik. Leg de sneetjes op een grote bakplaat, bedruppel ze met 2 eetlepels van de olijfolie en bak ze 8 minuten krokant.
  • Snij de tomaten en ui in kleine stukjes, pers de knoflook en meng in een kom met een scheutje olijfolie, kappertjes en wat verse peper. Zet het mengsel even in de koelkast.
  • Neem de crostini uit de oven. Verdeel het tomatenmengsel over de krokante toastjes, druppel nog wat olijfolie en rasp de parmezaan boven deze heerlijke Italiaanse snack en serveer.

Eet lekker met een olijfolie van goede kwaliteit en grof zeezout.

Ook lekker met: tomatenboter een smeersel van zongedroogde tomaat, chilivlokken en zeezout.

Crostini met tomaat

Dit recept valt onder

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter