Crostini met tomaat
Italiaanse snack- Aantal:
4
- Bereidingstijd:
10 min
- Wachttijd:
10 min
- Klaar in:
20 min
- Kcal:
266
Deze Italian snack, de crostini is onmisbaar bij een Italiaanse lunch of bij de picknick in het park of in de achtertuin. Snel en makkelijk gemaakt. Duik de keuken in, zodat je later kan genieten van een heerlijk klassiek crostini recept met tomaat.
Italiaanse crostini – gegrilde sneetjes brood
Het gegrilde sneetje brood, met knoflook en extra vergine olijfolie is altijd een feestje op zich met de vele verschillende toppings die je hierop kunt serveren. Deze maken we klassiek met gemarineerde tomaat. Crostini betekent in het Italiaans een dun toastje.
Ook lekker: rode pesto maken, smaakt goed op ’n crostini.
Crostini met tomaat
Ingrediënten
- 4 tomaten
- 2 ciabatta’s
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui rood
- peper vers gemalen
- olijfolie
- 2 el kappertjes
- Parmezaanse kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd het brood in 12-15 diagononale sneetjes van 1,5 cm dik. Leg de sneetjes op een grote bakplaat, bedruppel ze met 2 eetlepels van de olijfolie en bak ze 8 minuten krokant.
- Snij de tomaten en ui in kleine stukjes, pers de knoflook en meng in een kom met een scheutje olijfolie, kappertjes en wat verse peper. Zet het mengsel even in de koelkast.
- Neem de crostini uit de oven. Verdeel het tomatenmengsel over de krokante toastjes, druppel nog wat olijfolie en rasp de parmezaan boven deze heerlijke Italiaanse snack en serveer.
Eet lekker met een olijfolie van goede kwaliteit en grof zeezout.
Ook lekker met: tomatenboter ’n smeersel van zongedroogde tomaat, chilivlokken en zeezout.
Recente recepten en artikelen
Wat vind je van het recept?