Cruffins maken

Cruffins maken

Met chocolade
 • Aantal: 6
 • Bereidingstijd: 5 min
 • Wachttijd: 20 min
 • Klaar in: 25 min
 • Kcal: 162
Naar het recept

Cruffins maken met chocolade, perfect voor ’t paasontbijt. Deze croissant muffins zijn namelijk zó gemaakt met maar twee ingrediënten en waanzinnig lekker.

Cruffins maken met croissantdeeg

Cruffins maken met croissantdeeg, rol uit, snij, smeer, rol en bak, ’n simpel ontbijt recept. Lekker knapperig van buiten en fluffy van binnen.

Ook lekker: Paasbroodjes maken ’n Easter bunny maken doe je zelf met ’n makkelijk recept zoals deze. Leuk en lekker om te doen met je kids voor ’t ontbijt of brunch.

Ingrediënten

 • 1 blikje croissantdeeg
 • chocoladepasta

Optioneel

 • poedersuiker
Cruffins maken met croissantdeeg

Cruffins recept

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden, rol het croissantdeeg uit en snij in drie rechthoeken. Druk de snijrand van de driehoekjes goed tegen elkaar aan zodat de stippelrand niet meer te zien is.
 2. Smeer ieder plak deeg in met een dun laagje chocoladepasta. Rol de vellen croissantdeeg vanaf de lange kant op zodat je drie lange, smalle rollen deeg krijgt met de chocolade binnenin.
 3. Snij de deegrollen over de lengte doormidden en rol elke halve deegrol op tot een rolletje met de opengesneden kant boven. Leg elk rolletje deeg in een ingevette muffinvorm en bak de croissantmuffins 20 min in de oven tot ze bruin en gaar zijn. Cruffins recept maak je zó.

Maak af met poedersuiker.

Cruffins recept

Ook lekker: Scones met rozijnen vegan en zó gemaakt. Heel simpel alles in een kom en de oven doet ’t werk. Eet met een dot kersenjam, mega crunchy.

Meer: Ontbijtrecepten. Spring jij ’s ochtends je bed uit voor een heerlijk ontbijt? Ga je voor een smoothie, pannenkoekjes, scrambled eggs, yoghurt of toast? Of ’n wentelteefjes recept, ’n lekker ontbijt is een fijn begin van de dag.

Dit recept valt onder

Ontbijt
Lunchgerechten
Snelle gerechten

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...
Croissant Muffins met chocopasta maken