Cruffins maken
Cruffins maken met chocolade is een heerlijk en eenvoudig klusje voor een verrukkelijk ontbijt. Met slechts twee hoofdingrediënten, namelijk croissantdeeg en chocoladepasta, tover je in een handomdraai deze smaakvolle croissant muffins op tafel.
Een cruffin met croissantdeeg: het deeg rol je uit, snij, smeer, rol en bak. Haal de cruffins uit de oven, laat ze even afkoelen en serveer ze als een heerlijk ontbijt. De combinatie van knapperigheid aan de buitenkant en luchtigheid aan de binnenkant maakt deze chocolade cruffins onweerstaanbaar lekker.
Ook lekker: broodjes maken voor de Pasen. Dat doe je zelf met een makkelijk recept zoals deze. Leuk en lekker om te doen met je kids voor het ontbijt of brunch.
Ingrediënten
- 1 blikje croissantdeeg
- chocoladepasta
Optioneel
- poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden, rol het croissantdeeg uit en snij in drie rechthoeken. Druk de snijrand van de driehoekjes goed tegen elkaar aan zodat de stippelrand niet meer te zien is.
- Smeer ieder plak deeg in met een dun laagje chocoladepasta. Rol de vellen croissantdeeg vanaf de lange kant op zodat je drie lange, smalle rollen deeg krijgt met de chocolade binnenin.
- Snij de deegrollen over de lengte doormidden en rol elke halve deegrol op tot een rolletje met de opengesneden kant boven.
- Leg elk rolletje deeg in een ingevette muffinvorm en bak de cruffins 20 minuten in de oven tot ze bruin en gaar zijn.
Maak af met poedersuiker.
Ook lekker: scones met rozijnen vegan en zo gemaakt. Heel simpel alles in een kom en de oven doet het werk. Lekker met een dot kersenjam.
Meer: ontbijtrecepten. Spring jij ’s ochtends je bed uit voor een heerlijk ontbijt? Ga je voor een smoothie, pannenkoekjes, scrambled eggs, yoghurt of toast? Of ’n wentelteefjes recept, ’n lekker ontbijt is een fijn begin van de dag.
Ook een idee om eens te maken: crompouce. Een heerlijke roze croissant met romige vulling van bladerdeeg.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?