Doperwten mozzarellataart

Doperwten mozzarellataart

Vega met knoflook en ricotta
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 35 min

Deze heerlijke doperwten mozzarellataart, quiche van bladerdeeg, doperwten, knoflook en ricotta is een heel eenvoudig snel en lekker recept. Een hartige taart die zeker past op de paastafel tijdens de brunch. Lekker en vegetarisch met een vulling van knoflook en ricotta.

Quiche en hartige taart glutenvrij

Een quiche of hartige taart kan net zo goed vrij van gluten zijn. Zo maakte ik dit vegetarisch taart recept van glutenvrij bladerdeeg. Welke variant je ook maakt, de basis is vaak hetzelfde en de variaties eindeloos.

Ingrediënten

  • 500 gr bladerdeeg
  • verse peper
  • 3 tenen knoflook
  • 250 gr ricotta
  • 1 ei
  • 200 gr mozzarella
  • 1 limoen
  • 1 zakje veldsla
  • olijfolie extra vergine
  • 200 gr doperwten, vriezer

Zo maak je een groentetaart

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en rol het bladerdeeg uit op een stuk bakpapier op de bakplaat. Leg een tweede bakplaat op het bladerdeeg zodat het deeg plat blijft tijdens het bakken. Bak 20 minuten en laat afkoelen.
  2. Doe intussen drie kwart van de doperwten, ontdooid, in een kom, samen met de knoflook tenen, 2 eetlepels water en meng met een staafmixer of blender tot een felgroene puree. Meng in een andere kom de ricotta en het ei.
  3. Schep de doperwtenpuree kort door de ricotta zodat je nog wat witte en groene stukjes ziet. Schep de vulling op de taartbodem samen met de overgebleven doperwten. Trek de mozzarella in stukjes en verdeel over de bladerdeeg taart.
  4. Maak af met verse peper en bak de taart nog 15 minuten in de oven tot de ricotta iets bol staat en de randen goudbruin zijn.
  5. Neem de taart uit de oven, knijp een limoen uit boven de taart en serveer direct in stukken met veldsla en sprenkel met olijfolie. Zó maak je een groentetaart, enjoy!

Meer hartige taart? Broccoli quiche, broccoli taart met mozzarella.

Beoordeling: 4.8. van 4 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024