
Doperwten mozzarellataart
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 35 min
Deze heerlijke doperwten mozzarellataart, quiche van bladerdeeg, doperwten, knoflook en ricotta is een heel eenvoudig snel en lekker recept. Een hartige taart die zeker past op de paastafel tijdens de brunch. Lekker en vegetarisch met een vulling van knoflook en ricotta.
Quiche en hartige taart glutenvrij
Een quiche of hartige taart kan net zo goed vrij van gluten zijn. Zo maakte ik dit vegetarisch taart recept van glutenvrij bladerdeeg. Welke variant je ook maakt, de basis is vaak hetzelfde en de variaties eindeloos.
Zo maak je een groentetaart
- Verwarm de oven voor op 200 graden en rol het bladerdeeg uit op een stuk bakpapier op de bakplaat. Leg een tweede bakplaat op het bladerdeeg zodat het deeg plat blijft tijdens het bakken. Bak 20 minuten en laat afkoelen.
- Doe intussen drie kwart van de doperwten, ontdooid, in een kom, samen met de knoflook tenen, 2 eetlepels water en meng met een staafmixer of blender tot een felgroene puree. Meng in een andere kom de ricotta en het ei.
- Schep de doperwtenpuree kort door de ricotta zodat je nog wat witte en groene stukjes ziet. Schep de vulling op de taartbodem samen met de overgebleven doperwten. Trek de mozzarella in stukjes en verdeel over de bladerdeeg taart.
- Maak af met verse peper en bak de taart nog 15 minuten in de oven tot de ricotta iets bol staat en de randen goudbruin zijn.
- Neem de taart uit de oven, knijp een limoen uit boven de taart en serveer direct in stukken met veldsla en sprenkel met olijfolie. Zó maak je een groentetaart, enjoy!
Meer hartige taart? Broccoli quiche, broccoli taart met mozzarella.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?