Doperwten mozzarellataart

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 15m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 35m

Deze heerlijke quiche van bladerdeeg, doperwten, knoflook en ricotta is een heel eenvoudig snel en lekker recept. Een hartige taart die zeker past op de paastafel tijdens de brunch. Lekker vegetarisch!

Quiche en hartige taart ook prima glutenvrij!

Een Quiche of hartige taart maken kan prima glutenvrij. Zo maakte ik deze versie van glutenvrij bladerdeeg. Maar welke versie je ook maakt, de basis is vaak hetzelfde en variaties eindeloos.

Ingrediënten

  • 500 gr bladerdeeg
  • 200 gr doperwten, vriezer
  • 3 tenen knoflook
  • 250 gr ricotta
  • 1 ei
  • 200 gr mozzarella
  • 1 limoen
  • 1 zakje veldsla
  • verse peper
  • Olijfolie extra vergine

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 200 graden en rol het bladerdeeg uit op een stuk bakpapier op de bakplaat. Leg een tweede bakplaat op het bladerdeeg zodat het deeg plat blijft tijdens het bakken. Bak 20 minuten en laat afkoelen.

Stap2

Doe intussen drie kwart van de doperwten, ontdooid, in een kom, samen met de knoflook tenen, 2 eetlepels water en meng met een staafmixer of blender tot een felgroene puree. Meng in een andere kom de ricotta en het ei.

Stap3

Schep de doperwtenpuree kort door de ricotta zodat je nog wat witte en groene stukjes ziet. Schep de vulling op de taartbodem samen met de overgebleven doperwten. Trek de mozzarella in stukjes en verdeel over de bladerdeeg taart.

Stap4

Maak af met verse peper en bak de taart nog 15 minuten in de oven tot de ricotta iets bol staat en de randen goudbruin zijn.

Stap5

Neem de taart uit de oven, knijp een limoen uit boven de taart en serveer direct in stukken met veldsla en sprenkel met olijfolie. Enjoy!

Gemiddelde waardering

(4.8 / 5)

4.8 5 4
Waardeer dit recept

4 personen hebben dit recept gewaardeerd

73

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab