Doperwten mozzarellataart

Vega met knoflook en ricotta
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 35 min
Naar het recept

Deze heerlijke quiche van bladerdeeg, doperwten, knoflook en ricotta is een heel eenvoudig snel en lekker recept. Een hartige taart die zeker past op de paastafel tijdens de brunch. Lekker vegetarisch!

Quiche en hartige taart ook prima glutenvrij!

Een Quiche of hartige taart maken kan prima glutenvrij. Zo maakte ik deze versie van glutenvrij bladerdeeg. Maar welke versie je ook maakt, de basis is vaak hetzelfde en variaties eindeloos. Maak het lekker zelf!

Ingrediënten

  • 500 gr bladerdeeg
  • verse peper
  • 3 tenen knoflook
  • 250 gr ricotta
  • 1 ei
  • 200 gr mozzarella
  • 1 limoen
  • 1 zakje veldsla
  • olijfolie extra vergine
  • 200 gr doperwten, vriezer

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 200 graden en rol het bladerdeeg uit op een stuk bakpapier op de bakplaat. Leg een tweede bakplaat op het bladerdeeg zodat het deeg plat blijft tijdens het bakken. Bak 20 minuten en laat afkoelen.
  2. 2Doe intussen drie kwart van de doperwten, ontdooid, in een kom, samen met de knoflook tenen, 2 eetlepels water en meng met een staafmixer of blender tot een felgroene puree. Meng in een andere kom de ricotta en het ei.
  3. 3Schep de doperwtenpuree kort door de ricotta zodat je nog wat witte en groene stukjes ziet. Schep de vulling op de taartbodem samen met de overgebleven doperwten. Trek de mozzarella in stukjes en verdeel over de bladerdeeg taart.
  4. 4Maak af met verse peper en bak de taart nog 15 minuten in de oven tot de ricotta iets bol staat en de randen goudbruin zijn.
  5. 5Neem de taart uit de oven, knijp een limoen uit boven de taart en serveer direct in stukken met veldsla en sprenkel met olijfolie. Enjoy!
Nog geen beoordeling.
Please wait...