Driehoekjes met paprika en witte kaas

Krokant met koriander
  • Aantal: 15
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 40 min
Naar het recept

Dit Marokkaanse hapje is heel eenvoudig klaar te maken en is heerlijk als hapje voor op een feestje of als tussendoortje. Serveer het met een lekkere saus.

Marokkaanse hapje in een krokantje

Marokkaans hapje met paprika en witte kaas. Lekker, simpel hapje. Krokant met koriander, citroen en lekkere dip. Met een krokantje van filobladerdeeg, fijn ingepakt.

Ingrediënten

  • 2 paprika’s
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl komijn
  • 1 kopje koffie
  • 100 gr witte kaasblokjes
  • 2 el koriander
  • 1/2 el citroensap
  • 5 vellen filobladerdeeg

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snij de paprika’s in blokjes en de knoflook fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hier de paprika, knoflook en komijn in ongeveer 10 minuten gaar.
  2. 2Haal de pan van het vuur af en schep de witte kaasblokjes erdoor, samen met de fijngesneden koriander en het citroensap. Voeg eventueel naar smaak wat peper en zout toe.
  3. 3Snij de filobladerdeeg vellen in 3 gelijke repen en bestrijk de randen met een beetje olie. Schep op elk vel in de hoek een eetlepel van het kaasmengsel en vouw de vellen dicht tot driehoeken.
  4. 4Vet een bakplaat in en leg hier de driehoekjes op. Bestrijk de bovenkanten nog even dun met olie en bak ze in ongeveer 15 minuten goudbruin.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...