Driehoekjes met paprika en witte kaas
Binnen no-time zet je deze heerlijke Marokkaanse driehoekjes met paprika en witte kaas van filodeeg op tafel. Perfect als hapje of lekker voor tussendoor en het is eenvoudig te maken. Met knapperig filodeeg, een smaakvolle vulling van koriander, citroen en komijn, zijn ze ideaal voor een snelle snack. Serveer ze met een lekkere dip voor extra smaak. Gebruik feta voor een zout en stevig accent, of kies voor halloumi als je houdt van een stevige bite (maar let op: halloumi kan taai worden als de hapjes afkoelen). Ook Turkse kaas, die op feta lijkt, is een prima optie.
Tip: voor een dip, met jalapeno en heel wat verse koriander!
Ingrediënten
- 2 paprika’s
- 1 teentje knoflook
- 1 tl komijn
- 100 gr witte kaasblokjes
- 2 el koriander
- ½ el citroensap
- 5 vellen filobladerdeeg
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de paprika’s in blokjes en de knoflook fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hier de paprika, knoflook en komijn in ongeveer 10 minuten gaar.
- Haal de pan van het vuur af en schep de witte kaasblokjes erdoor, samen met de fijngesneden koriander en het citroensap. Voeg eventueel naar smaak wat peper en zout toe.
- Snij de filobladerdeeg vellen in 3 gelijke repen en bestrijk de randen met een beetje olie. Schep op elk vel in de hoek een eetlepel van het kaasmengsel en vouw de vellen dicht tot driehoeken.
- Vet een bakplaat in en leg hier de driehoekjes op. Bestrijk de bovenkanten nog even dun met olie en bak ze in ongeveer 15 minuten goudbruin.
Maak ook eens: couscoussalade met tuinbonen en feta.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Lijkt me heel lekker! Wil ik ook graag eens proberen.
Mag ik vragen welke witte kaasblokjes je hiervoor kan gebruiken?
Halloumi, Feta,… Alvast bedankt!
Feta kan, lekker zout en stevig. Halloumi is een andere optie; het smelt niet, maar wordt wel snel taai als de hapjes afkoelen. Turkse kaas, die op feta lijkt, is ook een goede keuze.