Driehoekjes met paprika en witte kaas

  • Hoeveelheid: 15
  • Bereidingstijd: 20m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 40m

Dit Marokkaanse hapje is heel eenvoudig klaar te maken en is heerlijk als hapje voor op een feestje of als tussendoortje. Serveer het met een lekkere saus.

Ingrediënten

  • 2 paprika's
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel komijn
  • 100 g witte kaasblokjes
  • 2 eetlepels koriander
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 5 vellen filobladerdeeg

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snij de paprika's in blokjes en de knoflook fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hier de paprika, knoflook en komijn in ongeveer 10 minuten gaar.

Stap2

Haal de pan van het vuur af en schep de witte kaasblokjes erdoor, samen met de fijngesneden koriander en het citroensap. Voeg eventueel naar smaak wat peper en zout toe.

Stap3

Snij de filobladerdeeg vellen in 3 gelijke repen en bestrijk de randen met een beetje olie. Schep op elk vel in de hoek een eetlepel van het kaasmengsel en vouw de vellen dicht tot driehoeken.

Stap4

Vet een bakplaat in en leg hier de driehoekjes op. Bestrijk de bovenkanten nog even dun met olie en bak ze in ongeveer 15 minuten goudbruin.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 3
Waardeer dit recept

3 personen hebben dit recept gewaardeerd

150

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab