Driehoekjes met paprika en witte kaas

Driehoekjes met paprika en witte kaas

Krokant van filobladerdeeg
  • Aantal: 15
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 40 min

Driehoekjes met paprika en witte kaas van filobladerdeeg. Marokkaanse hapje dat eenvoudig klaar te maken is en heerlijk als hapje voor op een feestje of als tussendoortje. Serveer de simpele hapjes met een lekkere saus.

Marokkaanse hapje in een krokantje

Marokkaans hapje met paprika en witte kaas. Lekker en makkelijk hapje. Krokant met koriander, citroen en lekkere dip. Met een krokantje van filobladerdeeg, fijn ingepakt.

Ingrediënten

  • 2 paprika’s
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl komijn
  • 100 gr witte kaasblokjes
  • 2 el koriander
  • 1/2 el citroensap
  • 5 vellen filobladerdeeg

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de paprika’s in blokjes en de knoflook fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hier de paprika, knoflook en komijn in ongeveer 10 minuten gaar.
  2. Haal de pan van het vuur af en schep de witte kaasblokjes erdoor, samen met de fijngesneden koriander en het citroensap. Voeg eventueel naar smaak wat peper en zout toe.
  3. Snij de filobladerdeeg vellen in 3 gelijke repen en bestrijk de randen met een beetje olie. Schep op elk vel in de hoek een eetlepel van het kaasmengsel en vouw de vellen dicht tot driehoeken.
  4. Vet een bakplaat in en leg hier de driehoekjes op. Bestrijk de bovenkanten nog even dun met olie en bak ze in ongeveer 15 minuten goudbruin.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.0. van 6 stemmen.
Please wait...