Driekoningentaart ofwel Galette des Rois is een traditionele Franse klassieker naar aanleiding van het driekoningen feest op 6 januari.
Galette des Rois
Galette des Rois maak je makkelijk zelf, maak extra fris met het rasp van een ½ citroen in het beslag en glutenvrij is simpel met het bladerdeeg van Schär.
Ook lekker: griesmeelpudding uit de oven met vanille. Naar traditie bak je deze griesmeel op 6 januari met 1 verstopte boon om drie koningen te vieren.
Of maak eens: gevulde appels uit de oven met bladerdeeg. Kleine eenpersoons appeltaartjes.
3 koningentaart
Driekoningentaart ofwel Galette des Rois, een traditionele Franse klassieker naar aanleiding van het 3 koningen feest op 6 januari.
Ingrediënten
- 1 (koffie)boon
- 2 rollen bladerdeeg vers
- 75 gr zachte boter
- 150 gr amandelmeel
- 4 eieren
- 8 gr vanillesuiker
- 75 gr poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol 1 rol bladerdeeg uit, laat het bakpapier eronder en leg op een bakplaat.
- Meng de boter samen met het amandelmeel, vanille, 3 eieren en de poedersuiker tot een glad beslag.
- Verdeel het beslag over de uitgerolde bladerdeeg tot 2 cm van de rand.
- Leg de boon ergens op de vulling en druk deze iets aan. Rol de 2de rol bladerdeeg uit en bekleed het beslag. Vouw de randen om en druk goed dicht.
- Neem het laatste ei, klop de eidooier los en bestrijk de driekoningentaart glad. Kerf de taart in met een mes.
- Bak de 3 koningentaart in zo’n 25 á 30 minuten af in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en serveer eventueel met poedersuiker.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?