Driekoningentaart
Galette des rois- Aantal: 8
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 30 min
- Klaar in: 40 min
- Kcal: 494
Driekoningentaart ofwel Galette des Rois, ’n traditionele Franse klassieker naar aanleiding van het driekoningen feest op 6 januari.
Galette des Rois
Galette des Rois maak je makkelijk zelf, maak extra fris met het rasp van een ½ citroen in het beslag en glutenvrij is simpel met het bladerdeeg van Schär.
Ook lekker: Griesmeelpudding uit de oven met vanille. Naar traditie bak je deze griesmeel op 6 januari met 1 verstopte boon om drie koningen te vieren.
Drie koningentaart recept
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol 1 rol bladerdeeg uit, laat het bakpapier eronder en leg op een bakplaat.
- Meng de boter samen met het amandelmeel, vanille, 3 eieren en de poedersuiker tot een glad beslag.
- Verdeel het beslag over de uitgerolde bladerdeeg tot 2 cm van de rand. Leg de boon ergens op de vulling en druk deze iets aan. Rol de 2de rol bladerdeeg uit en bekleed het beslag. Vouw de randjes om en druk goed dicht.
- Neem het laatste eitje, klop de eidooier los en bestrijk de driekoningentaart glad. Kerf de taart eventueel in met een mes.
- Bak de taart in zo’n 25 á 30 minuten af in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en serveer eventueel met poedersuiker.
Ook lekker: Gevulde appels uit de oven met bladerdeeg kleine éénpersoons appeltaartjes.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen