Driekoningentaart

Driekoningentaart

Galette des rois

Driekoningentaart ofwel Galette des Rois is een traditionele Franse klassieker naar aanleiding van het driekoningen feest op 6 januari.

Galette des Rois

Galette des Rois maak je makkelijk zelf, maak extra fris met het rasp van een ½ citroen in het beslag en glutenvrij is simpel met het bladerdeeg van Schär.

Ook lekker: griesmeelpudding uit de oven met vanille. Naar traditie bak je deze griesmeel op 6 januari met 1 verstopte boon om drie koningen te vieren.

Of maak eens: gevulde appels uit de oven met bladerdeeg. Kleine eenpersoons appeltaartjes.

Drie Koningentaart

3 koningentaart

4.6 van 21 stemmen
Recept afdrukken
Driekoningentaart ofwel Galette des Rois, een traditionele Franse klassieker naar aanleiding van het 3 koningen feest op 6 januari.
Gang Tussendoor
Keuken franse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 8 personen
calorieën 494

Ingrediënten

  • 1 (koffie)boon
  • 2 rollen bladerdeeg vers
  • 75 gr zachte boter
  • 150 gr amandelmeel
  • 4 eieren
  • 8 gr vanillesuiker
  • 75 gr poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol 1 rol bladerdeeg uit, laat het bakpapier eronder en leg op een bakplaat.
  • Meng de boter samen met het amandelmeel, vanille, 3 eieren en de poedersuiker tot een glad beslag.
  • Verdeel het beslag over de uitgerolde bladerdeeg tot 2 cm van de rand.
  • Leg de boon ergens op de vulling en druk deze iets aan. Rol de 2de rol bladerdeeg uit en bekleed het beslag. Vouw de randen om en druk goed dicht.
  • Neem het laatste ei, klop de eidooier los en bestrijk de driekoningentaart glad. Kerf de taart in met een mes.
  • Bak de 3 koningentaart in zo’n 25 á 30 minuten af in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en serveer eventueel met poedersuiker.
Drie Koningen taart
Galette des rois

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

picknick boek juli 2024 instagram
De Smaak van Italie zomer editie