Duitse zwiebelkuchen

Duitse zwiebelkuchen

  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Wachttijd: 40 min
  • Klaar in: 1 uur 10 min
  • Kcal: 620

Duitse zwiebelkuchen ofwel 'n hartige uientaart op eenvoudige wijze te maken. 'n Duits hartig taart recept wat perfect smaakt met een salade en een goed glas Duitse wijn.

Frankische uientaart

De gistbodem, die rijk belegd is met uien, zure room en kruiden, wordt vers gebakken door Frankische huisvrouwen, wijnbouwers en bij de bakker, 'n Frankische uientaart ofwel hartige uientaart wordt vooral in Weinfranken gegeten, de wijnbouwgebieden in Franken, 'n authentiek recept.

Ingrediënten

  • 250 ml melk
  • 25 gr gist (vers)
  • 1 tl suiker
  • 400 gr meel
  • 60 gr margarine
  • 1 kilo uien
  • snuf komijn
  • snuf nootmuskaat
  • 150 gr spekblokjes
  • 5 eieren
  • 500 gr zure room

Uientaart met spek

  1. Maak de melk lauw in een pan en voeg hieraan de gist, suiker en meel toe. Roer dit goed door en laat het zo'n 10 minuten afgedekt op een warme plek rijzen.
  2. Doe de deegmassa in een grote kom en doe hier een snuf zout, de margarine en één ei bij. Kneed het mengel goed totdat het deeg loslaat. Laat het mengsel weer rijzen op een warme plek voor zo'n 20 minuten.
  3. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij de uien in ringen en bak samen met de spekblokjes aan. Breng op smaak met peper, komijn en nootmuskaat.
  4. Vet een ovenschaal of bakblik in met margarine. Rol het deeg uit over het bakblik. Zorg ervoor dat er een kleine rand in het deeg zit. Verdeel 't spek-ui mengsel over de bodem. Meng de 4 eieren met de zure room los en schenk over het spek-ui mengsel. Zet in de voorverwarmde oven en bak in zo'n 35 minuten gaar. Uientaart met spek, lekker joh!

Ook lekker: Zoete uientaart met honing en feta.

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Joanne 13 juli 2024 at 11:02 - Reply

    Hallo Miranda, even voor mijn begrip: bij de hoeveelheid gist ga je uit van verse gist?

  2. Ann cramer 15 april 2024 at 11:22 - Reply

    Klopt dit wel? 500 gr zure room? Niet wat veel?

  3. Jort blaauw 19 november 2021 at 10:04 - Reply

    Ik heb dit recept gemaakt, maar ik heb de uien vervangen met kaas.

  4. Mia heylen 15 september 2021 at 08:15 - Reply

    Ik at voor de eerste keer zwiebelkuchen bij de Glasmanufaktur in Derenburg, ik kreeg er Federweisser bij te drinken. Absoluut in love.

  5. Silke 1 april 2020 at 17:23 - Reply

    Wij hebben dit ook gemaakt, heerlijk! Echt een aanrader.

  6. Tilly Mulder 29 december 2019 at 15:33 - Reply

    Prachtige taart geworden, genoeg voor een bakblik. Let goed op 220 graden is hoog. Na 30 minuten is mijn taart aardig donker geworden. Dus er bij blijven.

    • Miranda Bernáth 29 december 2019 at 15:46 - Reply

      Met een heteluchtoven zou inderdaad 200 graden voldoende moeten zijn, dank voor je tip Tilly.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

HHB Instagram actie oktober 2024
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie nazomeren