Duitse zwiebelkuchen

Hartige uientaart
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Wachttijd: 40 min
  • Klaar in: 1 uur 10 min
Naar het recept

Maak op deze eenvoudige wijze een authentiek Duits zwiebelkuchen. Een uientaart zoals wij dat zouden zeggen. Heerlijk bij een salade en natuurlijk een goed glas Duitse wijn.

Frankische uientaart, authentiek Duits zwiebelkuchen

De gistbodem, die rijk belegd is met uien, zure room en kruiden, wordt vers gebakken door Frankische huisvrouwen, wijnbouwers en bij de bakker. Deze hartige uientaart wordt vooral in Weinfranken gegeten, de wijnbouwgebieden in Franken.

Ingrediënten

  • 400 gram meel
  • 60 gram margarine
  • 250 ml melk
  • 5 eieren
  • 25 gram gist
  • Komijn
  • 1 kilo uien
  • Nootmuskaat
  • 150 gr spekblokjes
  • 1 tl suiker

Bereidingswijze

  1. 1Maak de melk lauw in een pannetje en voeg hieraan de gist, suiker en meel toe. Roer dit goed door en laat het ongeveer 10 minuten afgedekt op een warme plek rijzen.
  2. 2Doe de deegmassa in een grote kom en doe hier een beetje zout, de margarine en één ei bij. Kneed het mengel goed totdat het deeg loslaat. Laat het mengsel weer rijzen op een warme plek voor ongeveer 20 minuten.
  3. 3Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij de uien in ringen en bak het samen met de spekblokjes aan. Breng dit op smaak door peper, komijn en nootmuskaat toe te voegen.
  4. 4Vet een ovenschaal of bakblik in met margarine. Rol het deeg uit en leg het op het bakblik. Zorg ervoor dat er een kleine rand in het deeg zit. Verdeel vervolgens de spek en ui over het deeg. Meng de 4 eieren met de zure room en schenk dit over het spek- en uimengsel. Zet het bakblik in de voorverwarmde oven en laat het in ongeveer 40 minuten gaar worden.
Beoordeling: 2.3. van 3 stemmen.
Please wait...