Duitse zwiebelkuchen

Duitse zwiebelkuchen

Hartige uientaart
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Wachttijd: 40 min
  • Klaar in: 1 uur 10 min
  • Kcal: 620

Duitse zwiebelkuchen ofwel ’n hartige uientaart op eenvoudige wijze te maken. ’n Duits hartig taart recept wat perfect smaakt met een salade en een goed glas Duitse wijn.

Frankische uientaart

De gistbodem, die rijk belegd is met uien, zure room en kruiden, wordt vers gebakken door Frankische huisvrouwen, wijnbouwers en bij de bakker, ’n Frankische uientaart ofwel hartige uientaart wordt vooral in Weinfranken gegeten, de wijnbouwgebieden in Franken, ’n authentiek recept.

Ingrediënten

  • 250 ml melk
  • 25 gr gist
  • 1 tl suiker
  • 400 gr meel
  • 60 gr margarine
  • 1 kilo uien
  • snuf komijn
  • snuf nootmuskaat
  • 150 gr spekblokjes
  • 5 eieren
  • 500 gr zure room

Uientaart met spek

  1. Maak de melk lauw in een pan en voeg hieraan de gist, suiker en meel toe. Roer dit goed door en laat het zo’n 10 minuten afgedekt op een warme plek rijzen.
  2. Doe de deegmassa in een grote kom en doe hier een snuf zout, de margarine en één ei bij. Kneed het mengel goed totdat het deeg loslaat. Laat het mengsel weer rijzen op een warme plek voor zo’n 20 minuten.
  3. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij de uien in ringen en bak samen met de spekblokjes aan. Breng op smaak met peper, komijn en nootmuskaat.
  4. Vet een ovenschaal of bakblik in met margarine. Rol het deeg uit over het bakblik. Zorg ervoor dat er een kleine rand in het deeg zit. Verdeel ’t spek-ui mengsel over de bodem. Meng de 4 eieren met de zure room los en schenk over het spek-ui mengsel. Zet in de voorverwarmde oven en bak in zo’n 35 minuten gaar. Uientaart met spek, lekker joh!

Ook lekker: Zoete uientaart met honing en feta.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.3. van 21 stemmen.
Please wait...