Duitse zwiebelkuchen

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 30m
  • Kooktijd: 40m
  • Klaar in: 1:10 h

Maak op deze eenvoudige wijze een authentiek Duits zwiebelkuchen. Heerlijk bij een lekkere salade en een Duitse wijn.

Ingrediënten

  • 400 gram meel
  • 60 gram margarine
  • 250 ml melk
  • 5 eieren
  • 25 gram gist
  • Komijn
  • 1 kilogram uien
  • Nootmuskaat
  • 500 gram zure room
  • 150 gram spekblokjes
  • 1 theelepel suiker

Bereidingswijze

Stap1

Maak de melk lauw in een pannetje en voeg hieraan de gist, suiker en meel toe. Roer dit goed door en laat het ongeveer 10 minuten afgedekt op een warme plek rijzen.

Stap2

Doe de deegmassa in een grote kom en doe hier een beetje zout, de margarine en één ei bij. Kneed het mengel goed totdat het deeg loslaat. Laat het mengsel vervolgens weer rijzen op een warme plek voor ongeveer 20 minuten.

Stap3

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snij de uien in ringen en bak het samen met de spekblokjes aan. Breng dit op smaak door peper, komijn en nootmuskaat toe te voegen.

Stap4

Vet een ovenschaal of bakblik in met margarine. Rol het deeg uit en leg het op het bakblik. Zorg ervoor dat er een kleine rand in het deeg zit. Verdeel vervolgens de spek en ui over het deeg. Meng de 4 eieren met de zure room en schenk dit over het spek- en uimengsel. Zet het bakblik in de voorverwarmde oven en laat het in ongeveer 40 minuten gaar worden.

Tip: Dit bijgerecht is ook lekker als hoofdgerecht wanneer je prei of een andere groente toevoegt.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(2.3 / 5)

2.3 5 3
Waardeer dit recept

3 personen hebben dit recept gewaardeerd

162

Commentaar op recept

  1. posted by Linda on 31 december 2015

    Ik vervang de komijn door karwijzaad (Kűmmel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab