Dukkah met platbrood

Dukkah met platbrood

Noten- en specerijenmengsel
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 20 min
  • Kcal: 219

Dukkah met brood recept ofwel een mengsel van noten en midden-oosterse specerijen, ’n van oorsprong Egyptische mix.

Dukkah dip

Dukkah dip van hazelnoten en amandelen, komijn, koriander en venkelzaad een authentieke smaakmaker.

Ook lekker: Avocado dip met verse peterselie.

Mocht je niet zo veel tijd hebben en de dukkah kant en klaar willen kopen is de Souq Dukkah van Nadia en Merijn een aanrader.

Ingrediënten

  • 75 gr hazelnoten
  • 50 gr amandelen
  • 2 el komijn
  • 2 el koriander
  • 1 el venkelzaad
  • 2 el zout

Erbij

  • (plat)brood
  • olijfolie

Mengsel van noten en kruiden

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Meng alle ingrediënten, verdeel op een bakplaat (op bakpapier) schuif in de oven en rooster zo’n 10 minuten.
  2. Maal de geroosterde noten en kruiden fijn in een keukenmachine maar niet te lang. (Te lang gaat een pasta worden en dat is niet de bedoeling.)
  3. Serveer de dukkah in een mooie schaal met olijfolie en dip met (plat)brood. Mengsel van noten en kruiden, zó maak je dat.

Dip lekker, ’n aanrader met labneh.

Andere dip? Avocado hummus met limoen knoflook en tahin.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
DSV De warmte van de winter