Dulce de leche maken
- Aantal: 1
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 180 min
- Klaar in: 185 min
- Kcal: 1360
Het maken van dulce de leche is als het openen van een potje hemels genot, rechtstreeks uit de tradities van Latijns-Amerika. Deze rijke, karamelachtige lekkernij, verkregen door gecondenseerde melk te laten sudderen, is onweerstaanbaar lekker. Perfect als spread op je toast, als vulling in je favoriete gebak, of gewoon om zo te lepelen. Met een paar simpele stappen en wat geduld, tover je zo je eigen dulce de leche op tafel. Laat je verleiden door dit eenvoudige recept en geniet van elke zoete hap!
Ingrediënten
- 1 blikje gecondenseerde melk
- evt snuf grof zeezout
Instructies
- Zet het blikje in een pan met ruim kokend water. Laat het water met het blikje erin zo'n 2,5 tot 3 uur zachtjes koken. Het blikje moet wel onder water blijven dus vul het water tussendoor aan.
- Haal het blikje uit het water en laat helemaal afkoelen. Maak open en voeg eventueel een snuf zeezout toe. Klaar is je makkelijke karamel. Yes, zó lekker!
Tip, makkelijk om meerdere blikjes samen te koken, ze zijn heel lang houdbaar. Als je de dulce de leche korter kookt zal het iets minder stevig zijn.
Ook lekker, dulce de leche in je zelfgemaakte ijs. IJs met karamel.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?