Easy: HAK uit zak!
Makkelijke gerechten zijn altijd een goed idee, vooral nu de temperaturen stijgen en de zomer eraan komt. Dit gerecht is heerlijk verfrissend met eenvoudige toevoegingen van rauwkost zoals komkommer, radijs en mais en dus perfect voor een zonnige middag in de tuin of een eenvoudige lunch. De bonen zijn snel te bereiden en maak je af met maar een paar ingrediënten, die je waarschijnlijk altijd in huis hebt. Eenvoud is immers de kracht van deze maaltijd. Na kort verwarmen schep je je bord vol en vul je 'm aan met rauwkost en yoghurt. Een mooie manier om de stazak (Burrito schotel) van HAK in het zonnetje te zetten.
We zijn dol op snelle gerechten, want hiermee krijgen we altijd een flinke boost van creativiteit.
Dit wil je ook proberen: maissalade, Mexicaanse esquites.
Ingrediënten
- 1 HAK burrito schotel (514 gram)
- 1 HAK maïs (200 gram)
Naar keuze
- komkommer
- radijs
- rode ui
- bosui
- paprika
- yoghurt of hangop
- gebakken uitjes
- tortilla’s of rijst
Instructies
- Snijd de rauwkost fijn, bij voorkeur met een mandoline.
- Laat de maïs uitlekken.
- Verwarm de inhoud van HAK burrito in stazak op laag vuur.
- Verwarm de tortilla's of bereid rijst als bijgerecht.
- Serveer met yoghurt.
Tip: HAK heeft nog veel meer lekkers uit zak en pak, in het uitgebreide assortiment vind je producten die lekker, gezond en makkelijk klaar te maken zijn, met natuurlijke ingrediënten.
Ook lekker: doperwtensoep met munt en feta.
Vegetarisch of vegan? Kies als topping voor een plantaardige yoghurt!
Drink er een verfrissende kombucha mocktail met limoen bij.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?