Eggs benedict

  • Porties: 2
  • Bereidingstijd: 20m
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 30m

Eggs benedict, geef het wat extra smaak met gebakken bacon en serveer deze eitjes op warme luchtige muffins! Je kunt eggs benedict natuurlijk ook als lunch eten.

Eggs benedict, ontbijt uit New York

Eggs benedict of eieren benedict, een Engelse muffin, ham, gepocheerde eieren en hollandaisesaus. Favoriet Amerikaans ontbijt- of brunch recept. Inmiddels zijn er wel veel variaties op deze oorspronkelijke versie uit New York. Een Goedemorgen zonder zorgen..

Ingrediënten

  • 1 el dragonazijn
  • 5 peperkorrels
  • 1 laurierblaadje
  • 5 el witte wijn
  • 75 gr boter
  • 2 eidooiers
  • 2 el azijn
  • 2 tl zout
  • 1½ water
  • 2 sneetjes brood
  • 2 eieren

Bereidingswijze

Stap1

Breng in een pannetje de azijn met de wijn, laurier en peperkorrels aan de kook. Kook het geheel zachtjes voor 5 minuten. Smelt ondertussen de boter. Zeef de wijn na het koken boven een kom en voeg de dooiers hier aan toe. Klop alles totdat het goed los is.

Stap2

Hang de kom boven een pan met bijna kokend water. Let op: de kom mag het water niet raken! Laat het mengsel al kloppend dikker worden. Schenk al kloppend de boter langzaam in een dun straaltje bij de saus. Blijf kloppen totdat de saus dik genoeg is. Als je kookthermometer gebruikt, blijf je kloppen totdat deze 65 graden aangeeft.

Stap3

Zet de pan vervolgens 10 tellen in een laagje met koud water. Zo stopt het kookproces. Breng de saus op smaak met wat peper en zout. Leg een schoteltje op de saus, zodat deze lekker warm blijft.

Stap4

Breng in een pan 1,5 liter water met de gewone azijn en het zout tot tegen het koken aan. Het water mag dus niet borrelen. Vet je pollepel in. Breek een ei in de pollepel en dompel de lepel met het ei voorzichtig in het water. Laat het ei na enkele tellen van de pollepel glijden.

Stap5

Pocheer het ei 5 minuten voor een halfzachte dooier en 7 minuten voor een harde dooier. Haal ondertussen de korsten van de boterhammen en rooster de boterhammen. Schep met een schuimspaan de eieren uit het water en laat ze op keukenpapier uitlekken. Leg ze vervolgens op de boterhammen en lepel de saus er over.

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

412

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab