Egyptische linzensoep

Egyptische linzensoep

Komijn kurkuma en laurier
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 35 min
  • Klaar in: 40 min

Egyptische linzensoep recept met komijn kurkuma en laurier is eenvoudig te maken, ’n favoriet in het hele Midden-Oosten. Courgette is niet traditioneel maar extra groente is altijd fijn.

Linzensoep uit ’t Midden-Oosten

Linzensoep uit ’t Midden-Oosten met kruiden als komijn, kurkuma, laurier en knoflook geven smaak aan deze toch wel simpele soep. Bruine groene gele of rode linzen, elke kleur kan je gebruiken voor de soep.

Vul eventueel aan met pita brood en sla van ’n groen pepertje, tomaat, radijs en kropsla aangemaakt met olijfolie, citroensap, geperste knoflook, koriander en ’n snuf zout en vers gemalen peper naar smaak.

Ingrediënten

  • 100 gr gedroogde linzen
  • 2 uien
  • 1 courgette
  • 5 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1½ tl komijn
  • 1½ tl kurkuma
  • 1 blaadje laurier
  • 1 (kippen)bouillonblokje
Egyptische linzensoep maken recept

Simpele linzensoep

  1. Doe de gedroogde linzen en laurier in een grote pan en breng aan de kook met 1 liter water. Snij 1 ui en de tomaten door de helft. Snij de courgette fijn en voeg toe aan de pan. Pers de knoflook boven de pan en roer door.
  2. Kook de soep tot de velletjes van de tomaten boven komen drijven. Haal de velletjes van de tomaten uit de soep. Laat de soep 20 minuten op laag vuur of tot alles zacht is pruttelen. Haal de laurier uit de pan en pureer de soep.
  3. Snipper de tweede ui en fruit kort in een koekenpan met olijfolie. Voeg de gefruite ui, komijn, kurkuma, ’n snuf zout en bouillonblokje toe en roer de soep tot het bouillonblokje volledig is opgelost. Proef en voeg eventueel extra kruiden toe naar smaak.

Eet met flatbread, yoghurt en verse kruiden. Chilivlokken en krokante uitjes. Simpele linzensoep je maakt ’t zó.

Ook lekker: Linzensoep met griekse yoghurt recept met rode linzen.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.6. van 29 stemmen.
Please wait...

Wat vind je van het recept?

  1. lent 13 oktober 2020 at 15:04 - Reply

    In Egyptische linzensoep zit nooit courgette. Verder prima recept, je kan eventueel ook nog een aardappel toevoegen, doet men in Egypte ook.

    • Miranda Bernáth 14 oktober 2020 at 09:52 - Reply

      Dank voor de feedback Lente, ’n aardappel ga ik ook eens toevoegen en extra groente is nooit weg maar je zou de courgette idd weg kunnen laten.

  2. Jan 9 maart 2022 at 15:24 - Reply

    Hoeveel is ‘ruim water’? Eén liter? Anderhalf? Twee?

    • Miranda Bernáth 10 maart 2022 at 12:26 - Reply

      2 á 3 x Zoveel water in de pan Jan, want 100 gram linzen verandert in zo’n 200 gram gekookte linzen.

  3. Anna 12 juli 2023 at 11:14 - Reply

    Mijn Stiefvader die uit Egypte kwam deed de gefruite uitjes met de kruiden even afblussen met een klein beetje azijn. Herkend iemand dit?

    • Miranda Bernáth 12 juli 2023 at 22:31 - Reply

      Dat klinkt als inmaken maar misschien ook om de scherpte eraf te halen?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Recente recepten en artikelen