Egyptische linzensoep

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 35m
  • Klaar in: 40m

Deze Egyptische specialiteit is heel eenvoudig om zelf te maken. Binnen 30 minuten zet je deze linzensoep met tomaten, courgette en knoflook al op tafel.

Ingrediënten

  • 100 gram gedroogde linzen
  • 2 uien
  • 1 courgette
  • 5 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 20 gram komijn
  • 1 kippenbouillonblokje

Bereidingswijze

Stap1

Doe de gedroogde linzen in een grote pan en breng het aan de kook met ruim water. Snij 1 ui en de tomaten door de helft. Snij de courgette fijn en voeg ze toe aan de pan. Pers de knoflook boven de pan en roer het goed door. Kook de soep tot de velletjes van de tomaten boven komen drijven. Haal de velletjes van de tomaten uit de soep.

Stap2

Kook de soep ongeveer een half uur tot alles zacht is geworden. Pureer de soep in een blender tot de soep dik is. Snipper de tweede ui en fruit deze kort in een koekenpan met olijfolie. Voeg de gefruite ui, komijn, het bouillonblokje en een snufje zout toe en roer de soep tot het bouillonblokje volledig is opgelost.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(3.5 / 5)

3.5 5 8
Waardeer dit recept

8 personen hebben dit recept gewaardeerd

67

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab