Egyptische linzensoep
Komijn kurkuma en laurier- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 35 min
- Klaar in: 40 min
Egyptische linzensoep recept met komijn kurkuma en laurier is eenvoudig te maken, ’n favoriet in het hele Midden-Oosten. Courgette is niet traditioneel maar extra groente is altijd fijn.
Linzensoep uit ’t Midden-Oosten
Linzensoep uit ’t Midden-Oosten met kruiden als komijn, kurkuma, laurier en knoflook geven smaak aan deze toch wel simpele soep. Bruine groene gele of rode linzen, elke kleur kan je gebruiken voor de soep.
Vul eventueel aan met pita brood en sla van ’n groen pepertje, tomaat, radijs en kropsla aangemaakt met olijfolie, citroensap, geperste knoflook, koriander en ’n snuf zout en vers gemalen peper naar smaak.
Simpele linzensoep
- Doe de gedroogde linzen en laurier in een grote pan en breng aan de kook met ruim water. Snij 1 ui en de tomaten door de helft. Snij de courgette fijn en voeg toe aan de pan. Pers de knoflook boven de pan en roer het goed door. Kook de soep tot de velletjes van de tomaten boven komen drijven. Haal de velletjes van de tomaten uit de soep.
- Kook de soep een half uur tot alles zacht geworden is en pureer. Snipper de tweede ui en fruit kort in een koekenpan met olijfolie. Voeg de gefruite ui, komijn, kurkuma, ’n snuf zout en bouillonblokje toe en roer de soep tot het bouillonblokje volledig is opgelost. Simpele linzensoep maak je zó.
Eet met flatbread, yoghurt en verse kruiden.
Ook lekker: Linzensoep met griekse yoghurt recept met rode linzen.
In Egyptische linzensoep zit nooit courgette. Verder prima recept, je kan eventueel ook nog een aardappel toevoegen, doet men in Egypte ook.
Dank voor de feedback Lente, ’n aardappel ga ik ook eens toevoegen en extra groente is nooit weg maar je zou de courgette idd weg kunnen laten.