Egyptische linzensoep

Egyptische linzensoep

Komijn kurkuma en laurier
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 35 min
  • Klaar in: 40 min

Egyptische linzensoep recept met komijn kurkuma en laurier is eenvoudig te maken, ’n favoriet in het hele Midden-Oosten. Courgette is niet traditioneel maar extra groente is altijd fijn.

Linzensoep uit ’t Midden-Oosten

Linzensoep uit ’t Midden-Oosten met kruiden als komijn, kurkuma, laurier en knoflook geven smaak aan deze toch wel simpele soep. Bruine groene gele of rode linzen, elke kleur kan je gebruiken voor de soep.

Vul eventueel aan met pita brood en sla van ’n groen pepertje, tomaat, radijs en kropsla aangemaakt met olijfolie, citroensap, geperste knoflook, koriander en ’n snuf zout en vers gemalen peper naar smaak.

Ingrediënten

  • 100 gr gedroogde linzen
  • 2 uien
  • 1 courgette
  • 5 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 20 gr komijn
  • 20 gr kurkuma
  • 1 blaadje laurier
  • 1 kippenbouillonblokje

Simpele linzensoep

  1. Doe de gedroogde linzen en laurier in een grote pan en breng aan de kook met ruim water. Snij 1 ui en de tomaten door de helft. Snij de courgette fijn en voeg toe aan de pan. Pers de knoflook boven de pan en roer het goed door. Kook de soep tot de velletjes van de tomaten boven komen drijven. Haal de velletjes van de tomaten uit de soep.
  2. Kook de soep een half uur tot alles zacht geworden is en pureer. Snipper de tweede ui en fruit kort in een koekenpan met olijfolie. Voeg de gefruite ui, komijn, kurkuma, ’n snuf zout en bouillonblokje toe en roer de soep tot het bouillonblokje volledig is opgelost. Simpele linzensoep maak je zó.

Eet met flatbread, yoghurt en verse kruiden.

Ook lekker: Linzensoep met griekse yoghurt recept met rode linzen.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.7. van 23 stemmen.
Please wait...