Egyptische linzensoep

Egyptische linzensoep

Deze Egyptische linzensoep met komijn, kurkuma en laurier is heel lekker om eens te maken, een favoriet in het hele Midden-Oosten. Courgette is niet traditioneel maar extra groente is altijd fijn.

Linzensoep uit het Midden-Oosten met kruiden als komijn, kurkuma, laurier en knoflook geven smaak aan deze voedzame soep. Bruine, groene, gele of rode linzen, elke kleur kan je gebruiken voor de soep.

Vul eventueel aan met pita's en sla van een groen pepertje, tomaat, radijs en kropsla aangemaakt met olijfolie, citroensap, geperste knoflook, koriander en een snuf zout en vers gemalen peper naar smaak.

Egyptische linzensoep recept

Egyptische linzensoep

4.7 van 28 stemmen
Recept afdrukken
Egyptische linzensoep. Een heerlijke soep met kruiden zoals komijn, kurkuma en laurier. Lekker recept voor thuis.
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Egyptische recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
calorieën 110

Ingrediënten

  • 100 gr gedroogde linzen
  • 2 uien
  • 1 courgette
  • 5 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • tl komijn
  • tl kurkuma
  • 1 blaadje laurier
  • 1 bouillonblokje kip

Instructies

  • Doe de gedroogde linzen en laurier in een grote pan en breng aan de kook met 1 liter water.
  • Snij 1 ui en de tomaten door de helft. Snij de courgette klein en voeg toe aan de pan. Pel en pers de knoflook boven de pan en roer door.
  • Kook de soep tot de velletjes van de tomaten boven komen drijven. Haal de velletjes van de tomaten uit de soep. Laat de soep 20 minuten op laag vuur of tot alles zacht is pruttelen. Haal de laurier uit de pan en pureer de soep.
  • Snipper de tweede ui en fruit kort in een koekenpan met olijfolie.
  • Voeg de gefruite ui, komijn, kurkuma, een snuf zout en bouillonblokje toe en roer de soep tot het bouillonblokje volledig is opgelost.
  • Proef en voeg eventueel extra kruiden toe naar smaak.

Ook lekker om de Egyptische linzensoep te serveren met flatbread, yoghurt en verse kruiden. Chilivlokken en krokante uitjes.

Probeer deze: rode linzensoep ook eens.

Egyptische linzensoep maken recept

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. lent 13 oktober 2020 at 15:04 - Reply

    In Egyptische linzensoep zit nooit courgette. Verder prima recept, je kan eventueel ook nog een aardappel toevoegen, doet men in Egypte ook.

    • Miranda Bernáth 14 oktober 2020 at 09:52 - Reply

      Dank voor de feedback Lente, ’n aardappel ga ik ook eens toevoegen en extra groente is nooit weg maar je zou de courgette idd weg kunnen laten.

  2. Jan 9 maart 2022 at 15:24 - Reply

    Hoeveel is ‘ruim water’? Eén liter? Anderhalf? Twee?

    • Miranda Bernáth 10 maart 2022 at 12:26 - Reply

      2 á 3 x Zoveel water in de pan Jan, want 100 gram linzen verandert in zo’n 200 gram gekookte linzen.

  3. Anna 12 juli 2023 at 11:14 - Reply

    Mijn Stiefvader die uit Egypte kwam deed de gefruite uitjes met de kruiden even afblussen met een klein beetje azijn. Herkend iemand dit?

    • Miranda Bernáth 12 juli 2023 at 22:31 - Reply

      Dat klinkt als inmaken maar misschien ook om de scherpte eraf te halen?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter