Egyptische linzensoep

Met komijn, kurkuma en laurier
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 35 min
  • Klaar in: 40 min
Naar het recept

Deze Egyptische soep is heel eenvoudig om zelf te maken. Binnen 30 minuten zet je deze linzensoep met tomaten, courgette en knoflook al op tafel.

Egyptische linzensoep, kruiden met smaak

Kruiden zoals komijn, kurkuma en laurier geven smaak aan deze simpele soep.

Ingrediënten

  • 100 gram gedroogde linzen
  • 2 uien
  • 1 courgette
  • 5 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 20 gram komijn
  • 20 gram kurkuma
  • 1 blaadje laurier
  • 1 kippenbouillonblokje

Bereidingswijze

  1. 1Doe de gedroogde linzen en laurier in een grote pan en breng het aan de kook met ruim water. Snij 1 ui en de tomaten door de helft. Snij de courgette fijn en voeg ze toe aan de pan. Pers de knoflook boven de pan en roer het goed door. Kook de soep tot de velletjes van de tomaten boven komen drijven. Haal de velletjes van de tomaten uit de soep.
  2. 2Kook de soep ongeveer een half uur tot alles zacht is geworden. Pureer de soep in een blender tot de soep dik is. Snipper de tweede ui en fruit deze kort in een koekenpan met olijfolie. Voeg de gefruite ui, komijn, kurkuma, het bouillonblokje en een snufje zout toe en roer de soep tot het bouillonblokje volledig is opgelost.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...