Ei masala
Ei masala is één van de bekendste gerechten uit Suriname. Het is een gefrituurd ei in een heerlijke saus, ook bekend als kerrie ei. Kerrie ei maken doe je eenvoudig zelf met dit recept. Eet ei masala lekker bij roti als bijgerecht.
Ei masala ofwel kerrie eieren is een eenvoudig Surinaams Hindoestaans gerecht. In Indonesië noemen ze dit gerecht Telo kerrie.
Ook lekker: Masala kip met roti recept en kousenband, een Surinaams gerecht. een heerlijk gevulde broodpannenkoek. Of eet je masala ei met een chapati, een dun broodje uit India.
Hoe kook je eigenlijk het perfecte ei? Lees 't hier Zacht, hard of tussenin? Zo maak je ‘m!
Ei masala ofwel kerrie eieren uit Suriname gefrituurd op simpele wijze, eenvoudig gerecht. Lekker ei als bijgerecht.
Ingrediënten
- 10 eieren
- olie
- 1 tl tomatenpuree
- 1 tl masala
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- ½ blokje tuinkruidenbouillon
- 1 takje selderij
- peper
Instructies
- Kook de eieren hard. Schrik de eieren in koud water en pel ze. Laat de eieren uitlekken. Frituur de eieren in een frituurpan of in een ruime pan met hete olie. Bak ze tot ze een krokant korstje hebben.
- Snipper de ui en knoflook en fruit ze in een ruime pan. Voeg de masala toe en roer het goed door. Voeg na 1 minuut ook de tomatenpuree toe en blijf goed roeren.
- Voeg 250 ml water en het halve bouillonblokje toe. Roer goed door en breng op smaak met wat peper en fijngesneden selderij. Breng aan de kook.
- Doe de Surinaamse eieren erbij en laat ze 10 minuten zachtjes koken in de saus zodat de saus goed in kan trekken.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Makkelijk recept. En we vinden het heerlijk.
Moeten de eieren helemaal onder de olie zijn?
’t Liefst wel John, je kan de eieren continue draaien zodat ze rondom krokant worden.