
Ei masala
Kerrie eieren uit Suriname- Aantal: 10
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 20 min
Ei masala is één van de bekendste gerechten uit Suriname. Het is een gefrituurd ei in een heerlijke saus. Maak het met dit recept heel eenvoudig zelf klaar. Eet ei masala lekker bij roti als bijgerecht.
Ei masala ’n ei uit Suriname
Ei masala zijn kerrie eieren uit Suriname, een eenvoudig Surinaams Hindoestaans gerecht. In Indonesië noemen ze dit gerecht Telo kerrie.

Bereidingswijze
- Kook de eieren hard. Schrik de eieren in koud water en pel ze. Laat de eieren uitlekken. Frituur de eieren in een frituurpan of in een ruime pan met hete olie. Bak ze tot ze een krokant korstje hebben.
- Snipper de ui en knoflook en fruit ze in een ruime pan. Voeg de masala toe en roer het goed door. Voeg na 1 minuut ook de tomatenpuree toe en blijf goed roeren.
- Voeg 250 ml water en het halve bouillonblokje toe. Roer goed door en breng op smaak met wat peper en fijngesneden selderij. Breng aan de kook.
- Doe de gebakken eieren erbij en laat ze 10 minuten zachtjes koken in de saus zodat de saus goed in kan trekken.
Ook lekker: Masala kip met roti recept en kousenband, ’n Surinaams gerecht. ’n Heerlijk gevulde broodpannenkoek. Of eet je masala ei met een chapati, een dun broodje uit India.
Hoe kook je eigenlijk het perfecte ei? Lees ’t hier Zacht, hard of tussenin? Zo maak je ‘m!
Moeten de eieren helemaal onder de olie zijn?
’t Liefst wel John, je kan de eieren continue draaien zodat ze rondom krokant worden.