Ei masala

  • Hoeveelheid: 10
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 20m

Ei masala is één van de bekendste gerechten uit Suriname. Het is een gefrituurd ei in een heerlijke saus. Maar het met dit recept heel eenvoudig zelf klaar.

Tip: Eet dit gerecht op een broodje of als bijgerecht.

Ingrediënten

  • 10 eieren
  • Olie
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1 theelepel masala
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 blokjes tuinkruidenbouillon
  • Snufje peper
  • 1 takje selderij

Bereidingswijze

Stap1

Kook de eieren hard. Schrik ze in koud water en pel ze. Laat de eieren uitlekken.

Stap2

Frituur de eieren in een frituurpan of in een ruime pan met hete olie. Bak ze tot ze een krokant korstje hebben.

Stap3

Snipper de ui en knoflook en fruit ze in een ruime pan. Voeg de masala toe en roer het goed door. Voeg na 1 minuut ook de tomatenpuree toe en blijf goed roeren.

Stap4

Voeg 250 ml water en de bouillonblokjes toe. Roer goed door en breng op smaak met wat peper en fijngesneden selderij. Breng het aan de kook en voeg naar smaak zout toe.

Stap5

Doe de gebakken eieren erbij en laat ze 10 minuten zachtjes koken in de saus zodat de saus goed in kan trekken.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

138

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab