
Eiersalade maken met yoghurt
Een gezonde eiersalade maken met yoghurt, bieslook en een snuf kurkuma – perfect voor op toast, crackers of als vulling voor een wrap. Deze variant zonder mayo is niet alleen lichter, maar ook verrassend romig en vol smaak. En het mooie? Kurkuma geeft een gezonde boost en 't is in no time klaar. Je hoeft alleen de eieren te koken, alles te mengen en je hebt een frisse, smeuïge salade die je direct kunt serveren.
Kurkuma geeft ‘m een warm kleurtje en extra gezonde power en samen met de bieslook en yoghurt zorgt dat voor een lekker hartig en fris resultaat. Een ideaal receptje voor tussendoor, of als voedzame lunch. Probeer het eens – gezond comfort food was nog nooit zo makkelijk. Net als deze: tonijnsalade met yoghurt.

Ingrediënten
- 4 eieren
- 3 el yoghurt
- 2 el olijfolie extra vergine
- ½ tl kurkuma
- 1 el bieslook of dille
- peper versgemalen
- zout grof
Instructies
- Kook de eieren in zo'n 7 minuten, net niet helemaal hard. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
- Hak de bieslook en meng het met de yoghurt, olijfolie en kurkuma. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
- Snijd de eieren in kleine stukjes en meng ze met het yoghurt-kurkuma mengsel. Serveer de eiersalade zonder mayo direct, of zet ‘m even koud weg.
Zelf eiersalade maken is zo gedaan! Lekker smeuïg, fris en vol smaak. Voor op een toastje of met knapperige crackers voor een snelle lunch of borrelhapje.
Ook lekker: sardientjes of makreelspread een snelle vissalade.

Deel dit recept
Wat vind je van het recept?