Eitjes met za'atar en harissa
En paprikapoeder- Aantal: 8
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 20 min
- Kcal: 84
Eitjes met za’atar en harissa, ’n Hollands hapje met de smaken van Tel Aviv, een stad waar alles om eten draait. Je maakt ’t eitje makkelijk zelf.
Devilled eggs
Devilled eggs met za’atar en pikante harissa, ’t meest kleinburgerlijkste borrelhap ter wereld. Eitjes met sesam en
nigellazaad niet te verwarren met zwarte sesamzaadjes. Pikzwarte, gedroogde zaadjes met een iets pittigere smaak van oregano.
Zo maak je ’t
- Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat schrikken onder de koude kraan. Pel en snij in de lengte doormidden. Haal de dooiers eruit en prak ze met een vork in een kommetje. Meng met de mayo, crème fraîche, harissa, za’atar, paprikapoeder en ’t sap van de citroen.
- Meng op ’n schoteltje het sesam- en nigellazaad en druk de bovenkant van de halve eieren in ’t zaad, draai ze om en vul met de mousse. Zo maak je ’t.
Ook lekker: Gevulde eieren basis recept.
Deze eitjes komen uit ’t boek TLV. Een boek vol recepten en verhalen uit Tel Aviv, een fijn boek wat qua receptuur uitblinkt in eenvoud.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen