Eitjes met za’atar en harissa
Eitjes met za'atar en harissa, een Hollands hapje met de smaken van Tel Aviv, een stad waar alles om eten draait. Je kunt deze eitjes gemakkelijk zelf maken.
Devilled eggs met za'atar en pikante harissa, misschien wel het meest kleinburgerlijkste borrelhapje ter wereld. Deze eitjes zijn bedekt met sesam- en nigellazaad, dat niet verward moet worden met zwarte sesamzaadjes. Dit zijn pikzwarte, gedroogde zaadjes met een iets pittigere smaak dan oregano.
Net even anders: duivels ei met chilivlokken.
Recept afdrukken
Eitjes met za'atar en harissa, een Hollands hapje met de smaken van Tel Aviv, za'atar, sesam- en nigellazaad.
Ingrediënten
- 4 eieren (L)
- 1 el mayonaise
- 1 el crème fraîche
- 1 el harissa
- 1 tl za'atar
- ½ tl paprikapoeder
- 1 tl citroensap
- 1 el sesamzaad
- 1 el nigellazaad
Instructies
- Kook de eieren hard gedurende 10 minuten. Laat ze daarna schrikken onder koud stromend water en pel ze.
- Snijd de hardgekookte eieren in de lengte doormidden en haal voorzichtig de dooiers eruit. Doe de dooiers in een kom en prak ze fijn met een vork.
- Meng de fijngemaakte dooiers met mayonaise, crème fraîche, harissa, za'atar, paprikapoeder en het sap van de citroen in een kom.
- Meng op een schoteltje het sesam- en nigellazaad. Druk de bovenkant van de halve eieren in het zaad, draai ze om en vul ze met het eigeel-mengsel. Serveer de Devilled eggs op een mooi bord.
Ook lekker: gevulde eieren basis recept.
Deze eitjes komen uit 't boek TLV. Een boek vol recepten en verhalen uit Tel Aviv, een fijn boek wat qua receptuur uitblinkt in eenvoud.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?