Empanadillas met tonijn

Empanadillas met tonijn

Pasteitjes
  • Aantal: 32
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 25 min
  • Kcal: 334

Empanadillas met tonijn en olijven pasteitjes. Spaanse ook wel Argentijnse pastei maak je zelf en kunnen allerlei verschillende ingrediënten bevatten. De empanadillas in dit recept zijn gemaakt van tonijn en olijven. Perfect voor erbij als tapas.

Empanadas ’n ingepakt pastei

Deze Spaanse Argentijnse pasteitjes zijn er in vele variaties van vullingen. Empanadas ’n ingepakt pastei zijn perfect voor de lekkere, snelle trek. Traditioneel worden empanadas gefrituurd in olijfolie maar je kunt ze ook prima in de oven afbakken. Met bladerdeeg is de snelste en makkelijkste manier. De naam empanar betekent inpakken.

Ingrediënten

  • 175 gr tonijn, blik in olijfolie
  • 500 gr bladerdeeg
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 50 gr groene gevulde olijven paprika
  • 20 gr pijnboompitten
  • 1 ei
  • bloem

Tonijn olijven empanada

  1. Snipper de ui en hak de knoflook en de olijven fijn. Laat de tonijn uitlekken en bewaar de olie. Doe de tonijn in een grote kom en zet deze even weg. Verhit een koekenpan met 1 eetlepel van de bewaarde olie. Fruit hierin de uit gedurende 5 minuten zacht, voeg vervolgens de knoflook toe en laat deze 1 minuut mee bakken.
  2. Prak de tonijn in de kom, voeg daar het uimengsel aan toe. Roer het door en voeg de gehakte olijven en pijnboompitten toe. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Verwarm ondertussen de oven op 200 °C.
  3. Rol het bladerdeeg uit met behulp van wat bloem. Strooi bloem op het aanrecht, je deegroller en het bladerdeeg. Gebruik een steker (of een glas) van ongeveer 8 cm doorsnee om 32 rondjes uit te steken.
  4. Schep met een theelepel wat van het tonijnmengsel op de deegrondjes, vouw de deegrondjes dubbel zodat er halve maantjes ontstaan. Druk de randen aan met een vork zodat het pasteitje goed dicht blijft zitten.
  5. Leg de empanadillas op een bakplaat met bakpapier. Snijd met een scherp mes een kleine inkeping in de bovenkant van de empanadillas. Bestrijk daarna de empanadillas met een geklopt ei. Bak de empanadillas gedurende 15 minuten tot ze goudbruin zijn. Serveer de Spaanse pasteitjes warm. Tonijn olijven empanada maak je zó.

Ook lekker: Pasteitjes met kippenragout bros en romig en eenvoudiger zelf te maken dan ’t lijkt. Gevuld pastei recept maak je zó.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.0. van 2 stemmen.
Please wait...