Empanadilla’s met tonijn en olijven

  • Hoeveelheid: 32
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 30m

Empanadilla’s zijn Spaanse pasteitjes. Deze pasteitjes kunnen allerlei verschillende ingrediënten bevatten. De empanadilla’s in dit gerecht bevatten tonijn en olijven. Heerlijk om als onderdeel van een tapasmaaltijd te bereiden!

Ingrediënten

  • 175 gr tonijn uit blik (in olijfolie) uitgelekt
  • 500 gr bladerdeeg
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • 50 gr groene olijven gevuld met paprika
  • 20 gr pijnboompitten
  • 1 ei
  • bloem

Bereidingswijze

Stap1

Snipper de ui en hak de knoflook en de olijven fijn. Laat de tonijn uitlekken en bewaar de olie. Doe de tonijn in een grote kom en zet deze even weg. Verhit een koekenpan met 1 eetlepel van de bewaarde olie. Fruit hierin de uit gedurende 5 minuten zacht, voeg vervolgens de knoflook toe en laat deze 1 minuut mee bakken.

Stap2

Prak de tonijn in de kom, voeg daar het uimengsel aan toe. Roer het door en voeg de gehakte olijven en pijnboompitten toe. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Verwarm ondertussen de oven op 200 °C.

Stap3

Rol het bladerdeeg uit met behulp van wat bloem. Strooi bloem op het aanrecht, je deegroller en het bladerdeeg. Gebruik een steker (of een glas) van ongeveer 8 cm doorsnee om 32 rondjes uit te steken.

Stap4

Schep met een theelepel wat van het tonijnmengsel op de deegrondjes, vouw de deegrondjes dubbel zodat er halve maantjes ontstaan. Druk de randen aan met een vork zodat het pasteitje goed dicht blijft zitten.

Stap5

Leg de empanadilla's op een bakplaat met bakpapier. Snijd met een scherp mes een kleine inkeping in de bovenkant van de empanadilla's. Bestrijk daarna de empanadilla's met een geklopt ei. Bak de empanadilla's gedurende 15 minuten tot ze goudbruin zijn. Serveer de spaanse pasteitjes warm.

Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

109

Commentaar op recept

  1. posted by Maria Francisca Neves on 28 november 2015

    De zoete aardappelen lis echt lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab