Enselada Chilena tomatensalade
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Klaar in: 10 min
- Kcal: 79
Enselada Chilena tomatensalade, 'n salade van tomaat, ui en koriander. Chileense salade recept, fris makkelijk, snel een perfect salade bijgerecht.
Chileense salade
Chileense salade ofwel Ensalada Chilena is een salade met tomaat, ui, koriander en olijfolie en soms ook met chilipepers. Om de ui zachter en minder scherp te maken kan je 't weken in kokend gezouten water of marineer met azijn.
Tomatensalade met witte ui
- Snij de uien in dunne ringen en spoel ze in een vergiet onder stromend water af, zodat de scherpe smaak wat afneemt. Snij ook de tomaten in plakken.
- Hak de koriander grof en hou apart. Doe alle andere ingrediënten in een kom en roer goed door. Strooi de koriander erboven en serveer de Chileense salade als bijgerecht. Tomatensalade met witte ui zó doe je dat.
Ook kan je eerst de tomaat ontvellen, tomaat ontvellen ’t pellen doe je zó ofwel tomates pelées maak je makkelijk met ’n pan gevuld kokend water en met een bak ijswater.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?