Erwtensoep

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 50m
  • Klaar in: 55m

Maak deze heerlijke, winterse erwtensoep zelf eenvoudig klaar.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel zout
  • 300 gram spliterwten
  • 1 rookworst
  • 1 laurierblad
  • 1 knolselderij
  • 2 preien
  • 25 gram verse selderij

Bereidingswijze

Stap1

Breng in een soeppan 1 1/2 liter water aan de kook met het zout, laurierblad en de erwten. Zet het vuur laag zodra het water kookt en laat het ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Schil ondertussen de knolselderij, snij het fijn en spoel het af onder de kraan. Snij de prei in ringen van ongeveer 1 centimeter breed en spoel ook deze af onder de kraan.

Stap2

Snij ook de verse selderij fijn en voeg ongeveer 3/4 ervan, samen met de knolselderij en de prei toe aan de soeppan. Roer het goed door elkaar en leg ook de gehele rookworst in de soep. Laat het ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot alles gaar is. Vergeet niet regelmatig door te roeren.

Stap3

Haal de rookworst uit de pan en snij het in plakjes. Doe de plakjes weer terug in de soep en serveer het met de overgebleven selderij.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(2.5 / 5)

2.5 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

40

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab