Erwtensoep

Oer-hollands
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 50 min
  • Klaar in: 55 min
Naar het recept

Het is snertweer! Maak deze heerlijke, winterse erwtensoep zelf eenvoudig klaar. De keuken in voor deze winterse hap.

Erwtensoep, oer-hollandse soep!

Het recept voor ouderwets lekkere Hollandse erwtensoep, met spliterwten, laurier en selderij. En natuurlijk…rookworst!

Ingrediënten

  • 1 el zout
  • 300 gr spliterwten
  • 1 rookworst
  • 1 laurierblad
  • 1 knolselderij
  • 2 preien
  • 25 gr verse selderij

Bereidingswijze

  1. 1Breng in een soeppan 1 1/2 liter water aan de kook met het zout, laurierblad en de erwten. Zet het vuur laag zodra het water kookt en laat het ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Schil ondertussen de knolselderij, snij het fijn en spoel het af onder de kraan. Snij de prei in ringen van ongeveer 1 centimeter breed en spoel ook deze af onder de kraan.
  2. 2Snij ook de verse selderij fijn en voeg ongeveer 3/4 ervan, samen met de knolselderij en de prei toe aan de soeppan. Roer het goed door elkaar en leg ook de gehele rookworst in de soep. Laat het ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot alles gaar is. Vergeet niet regelmatig door te roeren.
  3. 3Haal de rookworst uit de pan en snij in plakjes. Doe de plakjes weer terug in de soep en serveer de soep met de overgebleven selderij.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...