Erwtensoep recept
Spliterwten laurier en selderij- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 50 min
- Klaar in: 55 min
- Kcal: 310
Erwtensoep recept met spliterwten, laurier en selderij, ’n oer-Hollandse soep. Eenvoudig zelf te maken met (vega) rookworst. Snert koken, ’t is dé soep voor koude dagen.
Erwtensoep maken
Erwtensoep maken, ’t recept is old school maar super lekker met groene spliterwten, knolselderij en prei. En natuurlijk ’n worst naar keuze.
Makkelijke erwtensoep
- Breng in een soeppan 1½ liter water aan de kook met ’n snuf zout, laurier en spliterwten. Zet het vuur laag zodra het water kookt en laat zo’n 20 minuten zachtjes koken. Schil ondertussen de knolselderij, snij fijn, spoel af en was en snij de prei in dunne ringen.
- Snij de verse selderij fijn en voeg samen met de knolselderij en de prei toe aan de soeppan. Roer door elkaar en leg ook de gehele rookworst in de soep. Laat zo’n 20 minuten zachtjes koken tot alles gaar is. Roer regelmatig door.
- Haal de rookworst uit de pan en snij in plakjes. Doe de plakjes weer terug in de soep, breng op smaak met zout en vers gemalen peper en schep op. Eet met (rogge) brood en eventueel wat spek. Makkelijke erwtensoep maak je zó.
Ook lekker: Surinaamse erwtensoep met ribkarbonade, spek en rijst.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen