Espresso amandel cupcakes

Espresso amandel cupcakes

Zacht en romig
  • Aantal: 12
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min

Espresso amandel cupcakes zacht en romig de cupcakes zijn zó klaar en zijn écht lekker. Dol op koffie en op cake.

Espresso cupcake recept

Espresso cupcake recept maak jij ze zelf?

Ingrediënten

  • 230 gr boter
  • 60 gr fijne kristalsuiker
  • 60 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 120 gr zelfrijzend bakmeel
  • 3 el instant espresso koffiepoeder
  • 55 gr fijngehakte amandelen
  • 225 gr poedersuiker
  • 50 gr pure chocolade
  • Geroosterde amandelen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakblik voor 12 cupcakes in. Pak een mengkom en klop hierin 120 gram boter en de suiker luchtig. Voeg ook de eieren toe met een beetje van het zelfrijzend bakmeel en klop het tot een gladde massa.
  2. Los 2 theelepels instant espresso koffiepoeder op in 1 eetlepel kokend water en voeg het toe aan de gladde massa. Voeg de rest van het zelfrijzend bakmeel en de amandelen toe en roer alles goed door tot alles is gemengd.
  3. Verdeel het beslag over het cupcake bakblik en zet het voor ongeveer 20 á 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cupcakes vervolgens afkoelen.
  4. Klop ondertussen 110 gram boter tot het zacht is. Los 2 eetlepels instant espressopoeder op in 2 eetlepels hete melk en voeg het toe aan de boter. Zeef de poedersuiker erboven en klop het tot een gladde massa.
  5. Schep de botercrème in een spuitzak en spuit het mengsel in cirkels op ieder cupcakeje. Rasp de chocolade en bestrooi de cupcakes ermee. Decoreer de cupcakes met de geroosterde amandelen en serveer!

Ook lekker: Zomerse ijskoffie, ’n ijskoude koffie met karamel en verse room is makkelijk zelf te maken, een zomerse koffiedrank.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.0. van 3 stemmen.
Please wait...