Espresso-amandelcupcakes

  • Hoeveelheid: 12
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 30m

Deze heerlijke lekkernij voor bij de koffie is ideaal voor wanneer je bezoek verwacht. Je hebt het in een handomdraai klaar en ze zien er ook nog eens feestelijk uit!

Ingrediënten

  • 230 gram boter
  • 60 gram fijne kristalsuiker
  • 60 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 120 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eetlepels instant espresso koffiepoeder
  • 55 gram fijngehakte amandelen
  • 225 gram poedersuiker
  • 50 gram pure chocolade
  • Geroosterde amandelen

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakblik voor 12 cupcakes in. Pak een mengkom en klop hierin 120 gram boter en de suiker luchtig. Voeg ook de eieren toe met een beetje van het zelfrijzend bakmeel en klop het tot een gladde massa.

Stap2

Los 2 theelepels instant espresso koffiepoeder op in 1 eetlepel kokend water en voeg het toe aan de gladde massa. Voeg de rest van het zelfrijzend bakmeel en de amandelen toe en roer alles goed door tot alles is gemengd.

Stap3

Verdeel het beslag over het cupcake bakblik en zet het voor ongeveer 20 á 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cupcakes vervolgens afkoelen.

Stap4

Klop ondertussen 110 gram boter tot het zacht is. Los 2 eetlepels instant espressopoeder op in 2 eetlepels hete melk en voeg het toe aan de boter. Zeef de poedersuiker erboven en klop het tot een gladde massa.

Stap5

Schep de botercrème in een spuitzak en spuit het mengsel in cirkels op ieder cupcakeje. Rasp de chocolade en bestrooi de cupcakes ermee. Decoreer ze met de geroosterde amandelen en serveer ze.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(2.5 / 5)

2.5 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

47

Commentaar op recept

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    .
  1. © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab