Fluffy pancakes: Een luchtige sensatie

Fluffy pancakes: Een luchtige sensatie

Fluffy pancakes, ook wel bekend als soufflé pancakes of Japanse pancakes, zijn een ware sensatie in de culinaire wereld. Hun ongeëvenaarde luchtigheid maakt ze onweerstaanbaar en ze hebben dan ook niet voor niets een internationale fanbase veroverd. Het bereiden van deze fluffy pancakes vereist weliswaar wat geduld, maar het resultaat is absoluut de moeite waard. Het geheim van hun luchtige textuur ligt in het opgeklopte eiwit, wat zorgt voor een beslag dat zo licht is als een wolk.

Deze pancakes worden op een laag vuurtje zachtjes gestoomd onder een deksel, wat bijdraagt aan hun kenmerkende zachtheid en fluffy structuur. Eenmaal goudbruin gebakken, worden ze opgestapeld en rijkelijk versierd met poedersuiker, overgoten met maple syrup en soms afgemaakt met een klontje boter. Natuurlijk staat het je vrij om je eigen draai aan deze lekkernij te geven met je favoriete toppings.

fluffy pancake

Fluffy pancakes

3.6 van 120 stemmen
Recept afdrukken
Geniet van de zachtheid en smaak van fluffy pancakes met ons speciale Amerikaanse en Japanse recept. Een heerlijke traktatie voor jouw dag!
Gang lunch, Tussendoortje
Keuken Amerikaans, Japans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 3 personen
calorieën 364

Ingrediënten

  • 1 eidooier
  • 2,5 el suiker
  • 2 el melk
  • 3 el bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 2 grote eiwitten
  • snuf baking soda
  • olijfolie

Instructies

  • Klop de eidooier met 1 el suiker licht en schuimig. Meng de melk erbij. Zeef de bloem en het bakpoeder over het eidooier mengsel en klop goed.
  • Klop het eiwit op met de baking soda tot het schuimig is. Voeg de overige suiker langzaam toe en klop tot een dikke meringue met pieken.
  • Neem 1/3 van de geklopte eiwitten en klop in de kom met de dooier. Voeg de helft van de resterende wit toe en klop in het dooierbeslag. Meng het eierdooier mengsel met de resterende eiwitten, klop en gebruik een spatel om rustig te mengen.
  • Verhit een grote pan met anti-aanbaklaag met deksel op laag vuur en bestrijk heel licht met olijfolie. Schep het beslag met een ijsschep in de pan, afhankelijk hoe groot de pan is maak er meerdere in een keer. Dek af en bak zo’n 4 minuten.
  • Verwijder het deksel en voeg wat meer beslag bovenop elke pannenkoek. Dek af en bak nog 4 minuten. Til het deksel op en gebruik een spatel om voorzichtig onder de pannenkoek te kijken. De pannenkoek moet makkelijk loslaten.
  • Schep ’t laatste beslag als je nog over hebt, op de pannenkoeken en draai voorzichtig om. Dek af en bak nog zo’n 4 minuten. Zodra de pannenkoeken lichtbruin en gaar zijn stapel ze op ’n bord met poedersuiker, boter, en/of maple syrup. Fluffy pancakes recept, zó simpel!

Video

fluffy pannenkoeken

Dit recept valt onder

Meer pannenkoeken

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
DSV De warmte van de winter