Fluffy pancakes

Fluffy pancakes

Soufflé pancakes
  • Aantal: Aantal 3
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 10 min
  • Wachttijd: Wachttijd 10 min
  • Klaar in: Klaar in 20 min
  • Kcal: Calorieën 364

Fluffy pancakes ofwel Soufflé pancakes, de Japanse pancakes, ze veroveren langzaam de wereld en ’t is te begrijpen. Ze zijn zo lekker luchtig waanzinnig. ’n Makkelijk recept om zelf te maken alleen geduld moet je hebben.

Japanse pancakes

Japanse pancakes gemaakt met opgeklopt eiwit waardoor een luchtig beslag ontstaat. Op laag vuur gaar gestoomd onder een deksel.

Zodra de zachte, fluffy pancakes aan de boven- en onderkant lichtbruin zijn stapel je ze op. Bestrooi met poedersuiker, schenk met maple syrup en beleg met een klontje boter of maak een eigen variatie.

Fluffy pancakes

Fluffy pancakes recept

3.6 van 108 stemmen
Recept afdrukken
Gang lunch, Tussendoortje
Keuken Amerikaans, Japans
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min
Porties 3 personen
calorieën 364

Ingrediënten

  • 1 eidooier
  • 2,5 el suiker
  • 2 el melk
  • 3 el bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 2 grote eiwitten
  • snuf baking soda
  • olijfolie

Instructies

  • Klop de eidooier met 1 el suiker licht en schuimig. Meng de melk erbij. Zeef de bloem en het bakpoeder over het eidooier mengsel en klop goed.
  • Klop het eiwit op met de baking soda tot het schuimig is. Voeg de overige suiker langzaam toe en klop tot een dikke meringue met pieken.
  • Neem 1/3 van de geklopte eiwitten en klop in de kom met de dooier. Voeg de helft van de resterende wit toe en klop in het dooierbeslag. Meng het eierdooier mengsel met de resterende eiwitten, klop en gebruik een spatel om rustig te mengen.
  • Verhit een grote pan met anti-aanbaklaag met deksel op laag vuur en bestrijk heel licht met olijfolie. Schep het beslag met een ijsschep in de pan, afhankelijk hoe groot de pan is maak er meerdere in een keer. Dek af en bak zo’n 4 minuten.
  • Verwijder het deksel en voeg wat meer beslag bovenop elke pannenkoek. Dek af en bak nog 4 minuten. Til het deksel op en gebruik een spatel om voorzichtig onder de pannenkoek te kijken. De pannenkoek moet makkelijk loslaten.
  • Schep ’t laatste beslag als je nog over hebt, op de pannenkoeken en draai voorzichtig om. Dek af en bak nog zo’n 4 minuten. Zodra de pannenkoeken lichtbruin en gaar zijn stapel ze op ’n bord met poedersuiker, boter, en/of maple syrup. Fluffy pancakes recept, zó simpel!

Video

Ook lekker, recept voor gemarineerd rood fruit.

Fluffy pancakes recept

Dit recept valt onder

Zoet
Amerikaans
Lunch
Ontbijt

Meer pannenkoeken

Kaneel wafels recept

Wafels met ’n topping van kaneelsuiker en chocolade. Kaneelwafels bak je makkelijk zelf.

Wafels bakken recept

Wafels met ’n topping van banaan pindakaas en chocolade. Geroosterde sesamzaadjes en noten.

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant