Focaccia zelf maken recept
- Aantal: 8
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 1 uur 30 min
- Klaar in: 1 uur 45 min
Een simpel focaccia zelf maken recept snel op tafel. Varieer met knoflook, olijven en tijm, zeezout en rozemarijn. Lekker joh, 'n Italiaans brood recept.
Focaccia brood zelf maken
Focaccia brood kan je heel makkelijk zelf maken, deze is te gek lekker! Het bereiden is niet veel werk, wel even tijd inplannen voor het laten rijzen. En geloof me, één keer bakken en je doet niet anders meer.
In plaats van mix voor brooddeeg kan je ook mix voor pizzadeeg gebruiken. Liever glutenvrij bakken? Gebruik de broodmix van Schär voor een glutenvrije deeg versie. Varieer met verse kruiden, ui en tomaat.
Bereidingswijze Italiaans brood
- Meng de droge ingrediënten, broodmix, zout en gist met 370 ml lauwwarm water in een kom tot een deeg. Goed kneden en uittrekken. Maak een bal, leg in een ingevette kom afgedekt met vershoudfolie en laat één uur rijzen op kamertemperatuur.
- Leg het deeg op een met bloem en griesmeel bestoven werkblad. Verdeel het deeg in 2 delen en druk het met je vingers plat.
- Vorm twee ovale vormen van het deeg en leg ze op een bakplaat en snij nerven in elk ovaal. Rek het deeg uit aan alle zijden en laat nog een half uur rijzen.
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Besprenkel met olijfolie en bak in 20 minuten goudbruin.
Klaar is je Italiaans brood! Varieer met kaas of pesto, gegrilde groenten zijn ook favoriet. Voeg naar eigen smaak toe.
Meer Italiaans: Italiaanse vissoep met rivierkreeftjes.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?