Lekker snacken: friet kapsalon
Heb je wel eens kapsalon gegeten? Het is simpelweg een frietje met shoarmavlees (vegetarische- of vlees-shoarma), gesmolten kaas, uitjes, sla, radijs en avocado, afgetopt met saus. Heerlijk! Dit patatje kapsalon heeft onze voorkeur en is erg lekker. We maken hierbij een sambal mayonaise en knoflooksaus van yoghurt.
Frietjes zijn altijd een goed idee. Uit de oven, lekker krokant met zeezout en verse kruiden, vormen ze de perfecte basis voor deze zelfgemaakte kapsalon.
Probeer ook eens groentefriet uit de oven met verse tijm.
Vegetarische shoarma is inmiddels een hit bij ons op de redactie. Een laag gesmolten kaas erover en afgetopt met rauwkost en saus. En of dit nu echt comfortfood is na een avondje stappen? Gewoon lekker snacken: friet kapsalon is een makkelijk (en niet heel ongezond) recept voor de vrijdagmiddagborrel of zaterdagavond.
Ingrediënten
- 750 gr ovenfriet
- 350 gr shoarma (vegetarisch)
- olijfolie
- grof zeezout
- 100 gr geraspte kaas
- 1 rode ui
- 100 gr ijsbergsla
- handje radijs
- 1 avocado
- jalapeño pepers
- knoflooksaus en sambal of andere saus naar keuze
- gebakken uitjes
Instructies
- Verwarm de oven voor en bak de ovenfriet zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Bak de vegetarische- of vlees-shoarma in een scheut olijfolie op hoog vuur in de pan tot goudbruin en krokant.
- Laat de kaas hierover smelten.
Bereid de toppings voor
- Snijd de sla fijn, de rode ui in ringen, de radijs in dunne plakjes en de avocado in blokjes.
- Verdeel de frietjes over bakjes en bestrooi ze met grof zeezout en eventueel wat verse kruiden.
- Schep hier de shoarma op en verdeel de sla, pepers en rauwkost erover. Bedek het patatje kapsalon met knoflooksaus en sambal naar eigen wens en bestrooi met krokant gebakken uitjes.
Deze kapsalon is een absolute favoriet. Probeer het zelf en varieer met verschillende soorten friet, zoals die van zoete aardappel of pastinaak.
Net even anders: gebakken aardappelen uit de airfryer in plaats van friet.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?