Lekker snacken: friet kapsalon

Lekker snacken: friet kapsalon

Heb je wel eens kapsalon gegeten? Het is simpelweg een frietje met shoarmavlees (vegetarische- of vlees-shoarma), gesmolten kaas, uitjes, sla, radijs en avocado, afgetopt met saus. Heerlijk! Dit patatje kapsalon heeft onze voorkeur en is erg lekker. We maken hierbij een sambal mayonaise en knoflooksaus van yoghurt.

Frietjes zijn altijd een goed idee. Uit de oven, lekker krokant met zeezout en verse kruiden, vormen ze de perfecte basis voor deze zelfgemaakte kapsalon.

Probeer ook eens groentefriet uit de oven met verse tijm.

Vegetarische shoarma is inmiddels een hit bij ons op de redactie. Een laag gesmolten kaas erover en afgetopt met rauwkost en saus. En of dit nu echt comfortfood is na een avondje stappen? Gewoon lekker snacken: friet kapsalon is een makkelijk (en niet heel ongezond) recept voor de vrijdagmiddagborrel of zaterdagavond.

Frietje kapsalon recept

Patatje kapsalon

4.1 van 9 stemmen
Recept afdrukken
Een laagje patat met (vegetarische) shoarma erbovenop, gesmolten kaas, knapperige groenten en sauzen, en het beste van alles, het is zo klaar.
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen
calorieën 718

Ingrediënten

  • 750 gr ovenfriet
  • 350 gr shoarma (vegetarisch)
  • olijfolie
  • grof zeezout
  • 100 gr geraspte kaas
  • 1 rode ui
  • 100 gr ijsbergsla
  • handje radijs
  • 1 avocado
  • jalapeño pepers
  • knoflooksaus en sambal of andere saus naar keuze
  • gebakken uitjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor en bak de ovenfriet zoals aangegeven staat op de verpakking.
  • Bak de vegetarische- of vlees-shoarma in een scheut olijfolie op hoog vuur in de pan tot goudbruin en krokant.
  • Laat de kaas hierover smelten.

Bereid de toppings voor

  • Snijd de sla fijn, de rode ui in ringen, de radijs in dunne plakjes en de avocado in blokjes.
  • Verdeel de frietjes over bakjes en bestrooi ze met grof zeezout en eventueel wat verse kruiden.
  • Schep hier de shoarma op en verdeel de sla, pepers en rauwkost erover. Bedek het patatje kapsalon met knoflooksaus en sambal naar eigen wens en bestrooi met krokant gebakken uitjes.

Deze kapsalon is een absolute favoriet. Probeer het zelf en varieer met verschillende soorten friet, zoals die van zoete aardappel of pastinaak.

Net even anders: gebakken aardappelen uit de airfryer in plaats van friet.

Patatje kapsalon recept

Dit recept valt onder

Meer friet

Franse frietjes uit de oven met verse kruiden

Franse frietjes uit de oven met verse kruiden

Met zeezout en rozemarijn heeft altijd succes!

Zoete aardappel friet

Zoete aardappel friet

Groenten friet, lekker met een klodder crème fraîche en verse kruiden.

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024