Frisse aardappelsalade

Frisse aardappelsalade

Bite van lente-ui en selderij
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 25 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 45 min
Naar het recept

Deze frisse aardappelsalade is perfect voor bij de gourmet of barbecue. Hij is erg makkelijk te maken en heerlijk fris.

Aardappelsalade, lekker simpel

Het perfecte bijgerecht of gewoon omdat je nog een paar aardappels hebt liggen. Aardappelsalade, lekker simpel met een bite van lente-ui en selderij. Aardappelsalade is toch bij iedereen favoriet!

Ingrediënten

  • 400 gr aardappels
  • 2 eieren
  • 2 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl basterdsuiker
  • 1 tl worcestersaus
  • 1/2 tl mosterd
  • 4 el mayonaise
  • 2 bosuitjes
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 handje peterselie

Zo maak je frisse aardappelsalade

  1. Breng een grote pan met water aan de kook. Schil de aardappels of laat ze in schil en snij in blokjes. Kook de aardappels in 15 minuten gaar. Giet af en zet even apart.
  2. Kook de eieren hard. Giet af en laat afkoelen. Verwijder de schil, snij de ei in stukken en voeg ze aan de aardappels toe.
  3. Pak een kleine kom en doe hier het citroensap, de olie, het suiker, een snufje zout, de worcestersaus, de mosterd en een snuf peper in. Roer goed door elkaar en voeg daarna ook de mayonaise toe. Meng en schenk de saus over de aardappels.
  4. Snij de bosuitjes in dunne ringen, de bleekselderij in stukjes en hak de peterselie fijn. Roer door de aardappelsalade. Zet de salade even in de koelkast voordat je het serveert.

Serveer met lekker brood of eet bij de bbq.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.3. van 11 stemmen.
Please wait...

Ook lekkere aardappelsalades

Aardappelsalade met ham recept

Aardappelsalade met ham

In no time klaar, perfect voor bij de barbecue. Lekker fris en simpel.

Aardappelsalade met haring

Aardappelsalade met haring

Heerlijk fris met een bite van appel, Amsterdamse ui en verse kruiden.

Marokkaanse zoete aardappelsalade

Marokkaanse zoete aardappelsalade

Geroosterd uit de oven met verse kruiden en citroen uit Marokko.