Frisse aardappelsalade

Bite van lente-ui en selderij
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 25 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 45 min
Naar het recept

Deze frisse aardappelsalade is perfect voor bij de gourmet of barbecue. Hij is erg makkelijk te maken en heerlijk fris.

Aardappelsalade, lekker simpel

Het perfecte bijgerecht of gewoon omdat je nog een paar aardappels hebt liggen. Lekker met een bite van lente-ui en selderij.

Ingrediënten

  • 400 gr aardappels
  • 2 eieren
  • 2 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl basterdsuiker
  • 1 tl worcestersaus
  • 1/2 tl mosterdpoeder
  • 4 el mayonaise
  • 2 bosuitjes
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 handje peterselie

Bereidingswijze

  1. 1Breng een grote pan met water aan de kook. Schil de aardappels en snij de in blokjes. Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar. Giet ze af en zet ze in een grote schaal apart.
  2. 2Kook de eieren hard. Giet ze af en laat ze afkoelen. Verwijder de schil, snij ze in stukjes en voeg ze aan de aardappels toe.
  3. 3Pak een kleine kom en doe hier het citroensap, de olie, het suiker, een snufje zout, de worcestersaus, de mosterdpoeder en een snufje peper in. Roer het goed door elkaar en voeg daarna ook de mayonaise toe. Meng het goed door elkaar en schenk de saus over de aardappels.
  4. 4Snij de bosuitjes in dunne ringen, de bleekselderij in stukjes en hak de peterselie fijn. Roer ze door de aardappelsalade. Zet de salade even in de koelkast voordat je het serveert.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...