Frisse aardappelsalade
Deze frisse aardappelsalade is ideaal voor bij de gourmet of barbecue. Met zijn eenvoudige bereiding en heerlijke frisheid is deze salade een absolute must-try.
Het perfecte bijgerecht of een geweldige optie wanneer je nog wat aardappels over hebt liggen en op zoek bent naar een smakelijke manier om ze te gebruiken. Deze simpele aardappelsalade heeft een knapperige textuur en verfrissende smaak. Geen wonder dat aardappelsalade een favoriet is bij iedereen die ervan proeft.
Net even anders: aardappel tonijnsalade met ei en zilveruitjes.
Deze frisse aardappelsalade is ideaal voor bij de gourmet of barbecue. Met zijn eenvoudige bereiding is deze salade een absolute must-try.
Ingrediënten
- 400 gr aardappels
- 2 eieren
Dressing
- 2 el citroensap
- 2 el olijfolie
- 1 tl basterdsuiker
- 1 tl worcestersaus
- ½ tl mosterd
- 4 el mayonaise
Snijden
- 2 bosuitjes
- 1 stengel bleekselderij
- 1 handje peterselie
Instructies
- Breng een grote pan met water aan de kook. Schil de aardappels of laat ze in schil en snij in blokjes. Kook de aardappels in 15 minuten gaar. Giet af en zet even apart.
- Kook de eieren hard, giet af en laat afkoelen. Verwijder de schil, snij de ei in stukken en voeg ze aan de aardappels toe.
- Pak een kleine kom en doe hier het citroensap, olijfolie, suiker, een snuf zout, worcestersaus, mosterd en peper vers gemalen naar smaak in.
- Roer goed door elkaar en voeg daarna ook de mayonaise toe. Meng en schenk de saus over de aardappels.
- Snij de bosuitjes in dunne ringen, de bleekselderij in stukjes en hak de peterselie fijn. Roer door de aardappelsalade. Zet de salade even in de koelkast voordat je het serveert.
Serveer met vers brood of eet bij de bbq.
Meer aardappelsalade recepten
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?