
Frisse aardappelsalade
Deze zelfgemaakte aardappelsalade is heerlijk fris, makkelijk te maken en past perfect bij een zomerse barbecue of een avondje gourmetten. Dankzij de knapperige textuur en lichte, verfrissende smaak is dit bijgerecht een echte favoriet. Heb je nog wat gekookte aardappels over en zoek je een lekkere manier om ze te gebruiken? Dan is dit het ideale recept: snel, eenvoudig en altijd een succes op tafel. Aardappelsalade is niet voor niets zo’n klassieker - iedereen houdt ervan!
Tip: aardappelsalade met augurk - voeg fijngesneden augurk toe voor extra frisheid en een lekkere, lichtzure bite. Het geeft de salade nét wat meer karakter!
Net even anders: aardappel tonijnsalade met ei en zilveruitjes.

Ingrediënten
- 400 gr aardappels
- 2 eieren
Dressing
- 2 el citroensap
- 2 el olijfolie
- 1 tl basterdsuiker
- 1 tl worcestersaus
- ½ tl mosterd
- 4 el mayonaise
Snijden
- 2 bosuitjes
- 1 stengel bleekselderij
- 1 handje peterselie
Instructies
- Breng een grote pan met water aan de kook. Schil de aardappels of laat ze in schil en snij in blokjes. Kook de aardappels in 15 minuten gaar. Giet af en zet even apart.
- Kook de eieren hard, giet af en laat afkoelen. Verwijder de schil, snij de ei in stukken en voeg ze aan de aardappels toe.
- Pak een kleine kom en doe hier het citroensap, olijfolie, suiker, een snuf zout, worcestersaus, mosterd en peper vers gemalen naar smaak in.
- Roer goed door elkaar en voeg daarna ook de mayonaise toe. Meng en schenk de saus over de aardappels.
- Snij de bosuitjes in dunne ringen, de bleekselderij in stukjes en hak de peterselie fijn. Roer door de aardappelsalade. Zet de salade even in de koelkast voordat je het serveert.
Serveer met vers brood of eet bij de bbq.

Deel dit recept
Wat vind je van het recept?