Frisse aardappelsalade

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 25m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 45m

Deze heerlijke salade is ideaal voor bij de gourmet of barbecue. Hij is erg eenvoudig te bereiden en heerlijk fris.

Ingrediënten

  • 400 gram aardappels
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel basterdsuiker
  • 1 theelepel worcestersaus
  • 1/2 theelepel mosterdpoeder
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 bosuitjes
  • 1 stengel bleekselderij
  • Handje peterselie

Bereidingswijze

Stap1

Breng een grote pan met water aan de kook. Schil de aardappels en snij de in blokjes. Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar. Giet ze af en zet ze in een grote schaal apart.

Stap2

Kook de eieren hard. Giet ze af en laat ze afkoelen. Verwijder de schil, snij ze in stukjes en voeg ze aan de aardappels toe.

Stap3

Pak een kleine kom en doe hier het citroensap, de olie, het suiker, een snufje zout, de worcestersaus, de mosterdpoeder en een snufje peper in. Roer het goed door elkaar en voeg daarna ook de mayonaise toe. Meng het goed door elkaar en schenk de saus over de aardappels.

Stap4

Snij de bosuitjes in dunne ringen, de bleekselderij in stukjes en hak de peterselie fijn. Roer ze door de aardappelsalade. Zet de salade even in de koelkast voordat je het serveert.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(2.5 / 5)

2.5 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab