Frisse aardappelsalade
Bite van lente-ui en selderij- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 25 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 45 min
Deze frisse aardappelsalade is perfect voor bij de gourmet of barbecue. Hij is erg makkelijk te maken en heerlijk fris.
Aardappelsalade, lekker simpel
Het perfecte bijgerecht of gewoon omdat je nog een paar aardappels hebt liggen. Aardappelsalade, lekker simpel met een bite van lente-ui en selderij. Aardappelsalade is toch bij iedereen favoriet!
Zo maak je frisse aardappelsalade
- Breng een grote pan met water aan de kook. Schil de aardappels of laat ze in schil en snij in blokjes. Kook de aardappels in 15 minuten gaar. Giet af en zet even apart.
- Kook de eieren hard. Giet af en laat afkoelen. Verwijder de schil, snij de ei in stukken en voeg ze aan de aardappels toe.
- Pak een kleine kom en doe hier het citroensap, de olie, het suiker, een snufje zout, de worcestersaus, de mosterd en een snuf peper in. Roer goed door elkaar en voeg daarna ook de mayonaise toe. Meng en schenk de saus over de aardappels.
- Snij de bosuitjes in dunne ringen, de bleekselderij in stukjes en hak de peterselie fijn. Roer door de aardappelsalade. Zet de salade even in de koelkast voordat je het serveert.
Serveer met lekker brood of eet bij de bbq.