Frisse aardappelsalade

Frisse aardappelsalade

Deze zelfgemaakte aardappelsalade is heerlijk fris, makkelijk te maken en past perfect bij een zomerse barbecue of een avondje gourmetten. Dankzij de knapperige textuur en lichte, verfrissende smaak is dit bijgerecht een echte favoriet. Heb je nog wat gekookte aardappels over en zoek je een lekkere manier om ze te gebruiken? Dan is dit het ideale recept: snel, eenvoudig en altijd een succes op tafel. Aardappelsalade is niet voor niets zo’n klassieker - iedereen houdt ervan!

Tip: aardappelsalade met augurk - voeg fijngesneden augurk toe voor extra frisheid en een lekkere, lichtzure bite. Het geeft de salade nét wat meer karakter!

Net even anders: aardappel tonijnsalade met ei en zilveruitjes.

Frisse aardappelsalade recept

Aardappelsalade

4.9 van 18 stemmen
Recept afdrukken
Deze frisse aardappelsalade is ideaal voor bij de gourmet of barbecue. Met zijn eenvoudige bereiding is deze salade een absolute must-try.
Gang Bijgerecht, lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
calorieën 288

Ingrediënten

  • 400 gr aardappels
  • 2 eieren

Dressing

  • 2 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl basterdsuiker
  • 1 tl worcestersaus
  • ½ tl mosterd
  • 4 el mayonaise

Snijden

  • 2 bosuitjes
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 handje peterselie

Instructies

  • Breng een grote pan met water aan de kook. Schil de aardappels of laat ze in schil en snij in blokjes. Kook de aardappels in 15 minuten gaar. Giet af en zet even apart.
  • Kook de eieren hard, giet af en laat afkoelen. Verwijder de schil, snij de ei in stukken en voeg ze aan de aardappels toe.
  • Pak een kleine kom en doe hier het citroensap, olijfolie, suiker, een snuf zout, worcestersaus, mosterd en peper vers gemalen naar smaak in.
  • Roer goed door elkaar en voeg daarna ook de mayonaise toe. Meng en schenk de saus over de aardappels.
  • Snij de bosuitjes in dunne ringen, de bleekselderij in stukjes en hak de peterselie fijn. Roer door de aardappelsalade. Zet de salade even in de koelkast voordat je het serveert.

Serveer met vers brood of eet bij de bbq.

Frisse aardappelsalade maken

Dit recept valt onder

Meer aardappelsalade recepten

Aardappelsalade met haring

Aardappelsalade met haring

Heerlijk fris met een bite van appel, Amsterdamse ui en verse kruiden.

Marokkaanse zoete aardappelsalade

Marokkaanse zoete aardappelsalade

Geroosterd uit de oven met verse kruiden en citroen uit Marokko.

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

4.89 from 18 votes (18 ratings without comment)

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Maak kans op het kookboek IJs en meer Instagram actie juli
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie zomereditie 2025