Frittata met mozzarella en tomaat

Frittata met mozzarella en tomaat

En verse basilicum
  • Aantal: Aantal 2
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 10 min
  • Wachttijd: Wachttijd 30 min
  • Klaar in: Klaar in 40 min
  • Kcal: Calorieën 320

Frittata met mozzarella en tomaat ’n omelet simpel uit de oven. Perfect voor een snelle maaltijd, lunch of borrelplank. Je maakt ‘m makkelijk, snij in stukjes en eet de frittata met basilicum.

Ovenfrittata met tomaatjes

Gevulde omelet uit de oven ofwel een ovenfrittata. Gevuld met tomaatjes, Napoli kruiden (scherpe, frisse groene kruiden en zoete knoflook) verse basilicum en stukken mozzarella kaas. Dit frittata recept is goed gevuld met verse ingrediënten.

Ook lekker: crostini zelf maken.

Frittata caprese

Frittata met mozzarella en tomaat

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Gevulde omelet uit de oven ofwel een ovenfrittata. Gevuld met tomaatjes, Napoli kruiden, verse basilicum en stukken mozzarella kaas.
Gang Hapjes, lunch
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 2 personen
Kcal 320

Ingrediënten

  • 1 bol mozzarella
  • 100 gr yoghurt vol of hangop
  • 4 eieren
  • 5 gr basilicum
  • 150 gr tomaten kers- of mini-tomaatjes
  • 1 tl Napoli kruiden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Klop de eieren los samen met de yoghurt of hangop en breng op smaak met de Napoli kruiden, peper en zout.
  • Snij de tomaten klein, scheur de mozzarella en basilicum in stukken. Meng door de eieren en schenk in een ingevette ovenpan.
  • Bak even kort aan op middelhoog vuur en schuif in de oven. Bak in 30 minuten gaar. Laat de frittata met mozzarella afkoelen en snij in stukken.

Eet lekker met ’n dot dikke yoghurt, op toast lauwwarm of als koud hapje met rucola.

Ook lekker: frittata met spinazie en champignons.

Frittata mozzarella tomaat
Mozzarella tomaat frittata

Dit recept valt onder

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Recente recepten en artikelen