Frittata met mozzarella en tomaat
En verse basilicum- Aantal:
2
- Bereidingstijd:
10 min
- Wachttijd:
30 min
- Klaar in:
40 min
- Kcal:
320
Frittata met mozzarella en tomaat ’n omelet simpel uit de oven. Perfect voor een snelle maaltijd, lunch of borrelplank. Je maakt ‘m makkelijk, snij in stukjes en eet de frittata met basilicum.
Ovenfrittata met tomaatjes
Gevulde omelet uit de oven ofwel een ovenfrittata. Gevuld met tomaatjes, Napoli kruiden (scherpe, frisse groene kruiden en zoete knoflook) verse basilicum en stukken mozzarella kaas. Dit frittata recept is goed gevuld met verse ingrediënten.
Ook lekker: crostini zelf maken.
Frittata met mozzarella en tomaat
Gevulde omelet uit de oven ofwel een ovenfrittata. Gevuld met tomaatjes, Napoli kruiden, verse basilicum en stukken mozzarella kaas.
Ingrediënten
- 1 bol mozzarella
- 100 gr yoghurt vol of hangop
- 4 eieren
- 5 gr basilicum
- 150 gr tomaten kers- of mini-tomaatjes
- 1 tl Napoli kruiden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Klop de eieren los samen met de yoghurt of hangop en breng op smaak met de Napoli kruiden, peper en zout.
- Snij de tomaten klein, scheur de mozzarella en basilicum in stukken. Meng door de eieren en schenk in een ingevette ovenpan.
- Bak even kort aan op middelhoog vuur en schuif in de oven. Bak in 30 minuten gaar. Laat de frittata met mozzarella afkoelen en snij in stukken.
Eet lekker met ’n dot dikke yoghurt, op toast lauwwarm of als koud hapje met rucola.
Ook lekker: frittata met spinazie en champignons.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen