Frittata met mozzarella en tomaat
Een frittata met mozzarella is in een handomdraai te maken: een eenvoudige omelet. Perfect voor een snelle maaltijd, lunch of borrelplank. Bereid het gemakkelijk, snijd in stukjes en serveer de frittata met mozzarella en verse basilicum. Een Italiaanse omelet uit de oven, ook wel bekend als ovenfrittata. Frittata kun je een beetje zien als een luchtige en tegelijk goed gevulde omelet.
Wij vullen deze met tomaatjes, Napoli kruiden (een mix van scherpe, frisse groene kruiden en zoete knoflook), verse basilicum en stukjes mozzarella kaas. Dit recept voor frittata is dus royaal gevuld met verse ingrediënten.
Tip: Voor een luchtige frittata kruid je de eieren pas vlak voor het bakken. Als je dat eerder doet, heb je kans op een vloeibaar (waterig) mengsel.
Ook lekker: crostini zelf maken.
Ingrediënten
- 1 bol mozzarella
- 100 gr yoghurt vol of hangop
- 4 eieren
- 5 gr basilicum
- 150 gr tomaten kers- of mini-tomaatjes
- 1 tl Napoli kruiden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Klop de eieren los samen met de yoghurt of hangop en breng op smaak met de Napoli kruiden, peper en zout.
- Snij de tomaten klein, scheur de mozzarella en basilicum in stukken. Meng door de eieren en schenk in een ingevette ovenpan.
- Bak even kort aan op middelhoog vuur en schuif in de oven. Bak in 30 minuten gaar. Laat de frittata met mozzarella afkoelen en snij in stukken.
Eet lekker met 'n dot dikke yoghurt, op toast lauwwarm of als koud hapje met rucola.
Ook lekker: frittata met spinazie en champignons.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?