Frittata met spinazie en champignons
Frittata met spinazie en champignons, een heerlijke omelet uit de oven. Supersimpel om te maken en binnen no time klaar! Met verse spinazie en gebakken champignons is dit een makkelijk diner. Meer smaak aan de frittata: voeg een handje geraspte kaas toe, zoals Parmezaan of een pittige oude kaas, vlak voor je het in de oven zet. Zo krijg je een heerlijk goudbruin korstje en extra smaak!
Maak ook eens: spinazie smoothie met appel.
Frittata uit de oven in plaats van de pan: perfect voor een snelle maaltijd én ideaal voor je leftovers.
Tip: frittata met spinazie en feta is ook een heerlijke twist, voor extra romigheid en smaak.
Ingrediënten
- 8 eieren
- 200 gr champignons
- 400 gr spinazie vers
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 2 bosuien
- olijfolie
- peper en grof zeezout versgemalen
Instructies
- Snijd de champignons en bosui fijn. Klop de eieren in een kom samen met versgemalen peper en grof zeezout naar smaak.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de champignons, spinazie, bosui en Italiaanse kruiden toe en bak dit zo'n 2-3 minuten totdat de groenten zacht zijn.
- Vet een ovenschaal in met olijfolie en schep de gebakken groenten er gelijkmatig in.
- Schenk de geklopte eieren over de groenten en zet de schaal in de voorverwarmde oven. Bak de frittata spinazie champignons in 20 minuten gaar.
- Snijd de frittata in vieren en serveer warm.
Ook lekker: shakshuka met eieren, tomaat en verse kruiden, of een simpele pasta met spinazie.
Dit recept komt uit 't Diabetes Omkeren Methode Kookboek, vol met koolhydraatarme recepten. Wil je een gezond maaltijdplan dat perfect in je dagelijks leven past? Kijk dan bij Arono voor meer inspiratie.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?