Fritto misto di mare recept

Fritto misto di mare recept

Gefrituurde vis
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 20 min
  • Kcal: 510

Fritto misto di mare recept ofwel Italiaanse gefrituurde vis, een simpele snack van inktvis, garnalen en sardientjes. Lekker voor een zomerse lunch.

Fritto misto bakken

Fritto misto bakken, ’t is moeilijk te vinden bij ons dus maak deze gefrituurde vis in krokant laagje lekker zelf. Maak je portie af met een knoflookdip en citroen.

Ook lekker: Simpel inktvisstoofpotje met knoflook venkel en tomaat.

Ingrediënten

  • 160 gr bloem
  • 200 ml bier
  • 1 ei
  • arachideolie om te frituren
  • 16 grote garnalen schoongemaakt
  • 400 gr verse inktvis in ringen
  • 200 gr sardientjes

Extra

  • citroen
  • (knoflook) saus
Fritto misto di mare

Vis frituren

  1. Meng de bloem met het ei, ’n snuf zout en het (koude) bier tot een glad mengsel. Dep de vis droog met keukenpapier.
  2. Verhit de olie in een diepe pan met dikke bodem tot 180 graden of gebruik een frituur. Haal de sardientjes, inktvis en garnalen door het bier mengsel.
  3. Frituur in zo’n 3 minuten bruin en krokant. Laat de visjes uitlekken op keukenpapier en bestrooi met grof zeezout. Gefrituurde vis zó maak je dat.

Eet lekker met aioli en een kneep citroensap.
Tip: Zorg dat je bier goed koud is of ze je mengsel nog even koud weg voor gebruik. Hoe kouder hoe beter het lukt.

Ook lekker: Calamares met limoen mayo gefrituurde inktvis krokant gebakken met ’n frisse dip.

Dit recept valt onder

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024