Gado gado met bloemkoolrijst
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 5 min
- Klaar in: 20 min
Gado gado met bloemkoolrijst met een topping van pindasaus en uitjes, een kom vol groenten! Een vegetarische maaltijd met broccoli, ei, komkommer en pindasaus. Gado gado, you love it!
Bloemkoolrijst maken
Nét even anders. Bloemkool rijst is de perfecte manier om eenvoudig je favoriete rijstgerecht te maken met extra groenten. Een basisrecept voor rijst van bloemkool is super simpel, zo gemaakt! Volg alleen stap 1 en roerbak kort in de pan en klaar. Zo makkelijk is bloemkoolrijst maken. Gado Gado met een koolhydraatarme vervanger van gewone rijst.
Maak je pindasaus eenvoudig zelf.
Zo maak je bloemkoolrijst met gado gado
- Kook de eieren hard. Laat schrikken onder koud water, pel en halveer. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en de stronk in stukjes. Maal eerst de stukjes stronk in de keukenmachine tot ze de structuur van couscous hebben. Schep uit de keukenmachine. Maal ook de roosjes tot dezelfde structuur.
- Schil en pers de knoflook, snij de broccoli in roosjes en de lente ui in fijne ringetjes.
Kook de broccoli in 5 minuten beetgaar. Giet af en spoel met koud water af. Schil de komkommer en snijd in blokjes of plakjes. Verwarm de satésaus. - Verhit een scheut olijfolie, bak de knoflook kort en roerbak de bloemkoolrijst mee, zo'n 4 minuten op middelhoog vuur. Verdeel de bloemkoolrijst in de kommen en schep hier de groente, eieren en pindasaus op.
Maak af met gebakken uitjes, kroepoek en verse mango stukjes. Zo maak je bloemkoolrijst met gado gado. Enjoy!
Meer Gado gado? Maak 't makkelijk!
Ook lekker, nasi.
Wil je het jezelf nog makkelijker maken of heb je weinig tijd, bloemkoolrijst kan je ook gemalen kopen in de supermarkt.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?