Gado gado met pindasaus
Er gaat niets boven zelfgemaakte Gado Gado met een verrukkelijke pindasaus, een Indonesisch groentegerecht dat in een handomdraai te bereiden is. Een smeltkroes van verse knapperige groenten, een gekookt ei, smeuïge pindasaus en knapperige kroepoek. Gado Gado, een hemelse smaakexplosie!
Voor de groenten in deze Gado Gado kun je naar hartenlust variëren. Spitskool, taugé, wortels en sperziebonen zijn mijn keuze voor dit gerecht, maar je kunt ook denken aan Chinese kool, paksoi en knapperige lente-ui.
Het belangrijkste is dat de groenten lekker knapperig blijven en je er een gekookt ei, pindasaus en sappige komkommer aan toevoegt. Zo wordt deze Gado Gado met pindasaus simpelweg onweerstaanbaar. En vergeet natuurlijk de heerlijke witte rijst niet om het geheel compleet te maken.
Ingrediënten
- 200 gr spitskool
- 200 gr sperziebonen
- 60 gr taugé
- 4 wortels
- 1 komkommer
- 400 ml pindasaus
- 4 eieren
- 60 gr kroepoek
- gebakken uitjes
- 250 gr witte rijst
Instructies
- Kook de eieren hard, pel en halveer. Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking, zet de pindasaus vast warm.
- Was en snij de spitskool in repen, snij de puntje van de sperziebonen en breek doormidden, maak de wortel schoon en snij in reepjes. Kook de groenten beetgaar. Doe de taugé als laatst erbij, kook nog 1 minuut mee en giet af. Was en snij ondertussen de komkommer en snij in repen.
- Verdeel de rijst in kommen en maak de Gado gado af met de groenten, pindasaus, ei, kroepoek en gebakken uitjes. Zó maak je een kom Gado gado!
Ook lekker: nasi.
Enneh, voor de echte vegetariërs laat je de kroepoek achterwege natuurlijk! Of neem pittige Cassave kroepoek gemaakt van de cassave wortel, tapiocabloem en verse Lombok pepers.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Boontjes gewoon uit blikje Bonduelle.
Dat kan natuurlijk ook!
Dankjewel, het was heeeerlijk!
Verser kan je het niet krijgen.
Hmm
Há, thx Michelle, leuk om te lezen, helemaal eens!