Gado gado met pindasaus

Gado gado met pindasaus

Mix van groenten met bite
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 15 min

Niets zo lekker als zelfgemaakte Gado gado met pindasaus, een Indonesisch groentegerecht wat snel en eenvoudig te maken is. Mix van verse groenten met bite, gekookt ei, pindasaus en gekruimelde kroepoek. Gado gado, té gek lekker!

Gado gado groenten

Voor de Gado gado groenten kies je de groenten die je lekker vindt. Spitskool, taugé, wortel en sperziebonen gebruik ik bij dit Gado gado gerecht maar Chinese kool, paksoi en knapperige lente ui zouden ook perfect kunnen. Zolang je de groenten maar beetgaar houd en er gekookt ei, pindasaus en komkommer aan toevoegt. Dan smaakt deze Gado gado met pindasaus top. En natuurlijk wat witte rijst niet te vergeten.

Ingrediënten

  • 200 gr spitskool
  • 200 gr sperziebonen
  • 60 gr taugé
  • 4 wortels
  • 1 komkommer
  • 400 ml pindasaus
  • 4 eieren
  • 60 gr kroepoek
  • gebakken uitjes
  • 250 gr witte rijst
Gado gado met pindasaus recept

Zo maak je een kom Gado gado

  1. Kook de eieren hard, pel en halveer. Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking, zet de pindasaus vast warm.
  2. Was en snij de spitskool in repen, snij de puntje van de sperziebonen en breek doormidden, maak de wortel schoon en snij in reepjes. Kook de groenten beetgaar. Doe de taugé als laatst erbij, kook nog 1 minuut mee en giet af. Was en snij ondertussen de komkommer en snij in repen.
  3. Verdeel de rijst in kommen en maak de Gado gado af met de groenten, pindasaus, ei, kroepoek en gebakken uitjes. Zó maak je een kom Gado gado!

Satésaus maak je heel makkelijk zelf.
Vul deze vegetarische Gado gado eventueel aan met gemarineerde tempeh saté, enjoy!

Ook lekker, nasi.

Enneh, voor de echte vegetariërs laat je de kroepoek achterwege natuurlijk! Of neem pittige Cassave kroepoek gemaakt van de cassave wortel, tapiocabloem en verse Lombok pepers.

Beoordeling: 5.0. van 5 stemmen.
Please wait...