Gamba’s pil pil in de koekenpan
Gamba's pil pil pittig recept, super lekker met knoflook en pepers, perfect voor een feestje. Lekker dippen met desem, topavond met pittige gamba's pil pil.
Gamba's met lekker veel knoflook, ook wel scampi pil pil met chili en rode peper in hete olie. Zijn de tapas op, dan heb je een heerlijke dip voor je desembrood over. Deze gamba pil pil zal je onthouden, een pittig recept om eenvoudig te maken.
Recept afdrukken
Gamba pil pil die je zal onthouden. Pil pil gamba's drijven in de hete olie met veel knoflook, chili en rode peper. Een smaakvolle tapa.
Ingrediënten
- olijfolie
- 200 gr gamba’s gepeld
- 2 bosuitjes
- 1 chilipeper rood
- 8 teentjes knoflook
- ½ tl paprikapoeder of chilivlokken
Instructies
- Snij de bosuitjes en de chilipeper in kleine ringetjes. Verhit de olijfolie in een koekenpannetje. Bestrooi de gamba’s of garnalen met gerookt paprikapoeder en chilivlokken en leg de gamba’s in de olie.
- Zorg dat ze bijna helemaal onderstaan en voeg naar eigen smaak de chilipeper toe.
- Pers de knoflook. Voeg na ongeveer 1 minuut de bosuitjes en de geperste knoflook (Doe dit niet eerder anders is er kans op verbranden).
- Roer het geheel goed door. De gamba’s zijn klaar als ze roze kleuren. Serveer de gamba’s in het pannetje met wat brood erbij.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Was lekker net zoals in Estepona (Spanje) Muchos Gracias!
Dank Lara!
Zo simpel, ik heb het om het iets zoeter te maken wat ik lekker vind een scheutje gembersiroop bij gedaan. Super!
Lekker en makkelijk.