Gamba's pil pil in de koekenpan
Knoflook, chili en pepers- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 20 min
Gamba’s pil pil pittig recept, super lekker met knoflook en pepers, perfect voor een feestje. Lekker dippen met desem, topavond met pittige gamba’s pil pil.
Gamba’s pil pil, om te onthouden
Gamba’s met lekker veel knoflook, chili en rode peper laten drijven in de olie, dat is echte pil pil. Zijn ze op, dan heb je een heerlijke dip voor je desembrood! Deze knoflookgarnalen zal je niet snel vergeten. Een pittig recept eenvoudig te maken, een simpele snack!
Bereidingswijze
- Snij de bosuitjes en de chilipeper in kleine ringetjes. Verhit de olijfolie in een koekenpannetje. Bestrooi de gamba’s of garnalen met gerookt paprikapoeder en chilivlokken en leg de gamba’s in de olie. Zorg dat ze bijna helemaal onderstaan.
- Voeg naar eigen smaak de chilipeper toe. Pers de knoflook. Voeg na ongeveer 1 minuut de bosuitjes en de geperste knoflook (Doe dit niet eerder anders is er kans op verbranden).
- Roer het geheel goed door. De gamba’s zijn klaar als ze roze kleuren. Serveer de gamba’s in het pannetje met wat brood erbij.
Was lekker net zoals in Estepona (Spanje) Muchos Gracias!
Dank Lara!
Zo simpel, ik heb het om het iets zoeter te maken wat ik lekker vind een scheutje gembersiroop bij gedaan. Super!
Lekker en makkelijk.