Gamba’s pil pil in de koekenpan

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 20m

Heb je een tapasavond op de planning staan? Dan is dit gerecht ideaal! Het is gemakkelijk te maken en de smaak is heerlijk! Voeg naar smaak de chilipeper toe voor een lekker pittige smaak.

Tip: Doe wat lekkere afbakbroodjes in de oven. Dat smaakt er heerlijk bij.

Ben je benieuwd naar meer Spaanse gerechten? Kijk dan eens bij onze Spaanse recepten.

Ingrediënten

  • Olijfolie
  • 200 gram gamba's of garnalen (gepeld/schoongemaakt)
  • 2 bosuitjes
  • 1 rode chilipeper
  • 2 teentjes verse knoflook / knoflookpasta

Bereidingswijze

Stap1

Snij de bosuitjes en de chilipeper in kleine ringetjes. Verhit de olijfoli in een koekenpannetje. Doe de garnalen / gamba's in de olie zorg dat ze bijna helemaal onderstaan.

Stap2

Voeg naar eigen smaak de chilipeper toe. Pers de knoflook (indien gebruik van verse knoflook). Voeg na ongeveer 1 minuut de bosuitjes en de geperste knoflook / knoflookpasta toe. (Doe dit niet eerder anders verbrand het.) Roer het geheel goed door.

Stap3

De garnalen / gamba's zijn klaar als ze roze kleuren. Serveer de garnalen / gamba's in het pannetje met wat brood erbij.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

80

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab