Gamba’s pil pil in de koekenpan

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 20m

Gamba’s pil pil, super lekker recept met knoflook en pepers, perfect voor een feestje! Lekker dippen met desem, topavond!

Gamba’s pil pil, om te onthouden

Gamba’s met lekker veel knoflook, chili en rode peper laten drijven in de olie, dat is echte pil pil. Zijn ze op, dan heb je een heerlijke dip voor je desembrood! Deze knoflookgarnalen zal je niet snel vergeten. Een pittig recept eenvoudig te maken, een simpele snack!

Ingrediënten

  • Olijfolie
  • 200 gram gamba's of garnalen (gepeld/schoongemaakt)
  • 2 bosuitjes
  • 1 rode chilipeper
  • 8 teentjes verse knoflook
  • ½ theelepel gerookt paprikapoeder / chilivlokken

Bereidingswijze

Stap1

Snij de bosuitjes en de chilipeper in kleine ringetjes. Verhit de olijfolie in een koekenpannetje. Bestrooi de garnalen met gerookt paprikapoeder en chilivlokken en leg de garnalen / gamba's in de olie. Zorg dat ze bijna helemaal onderstaan.

Stap2

Voeg naar eigen smaak de chilipeper toe. Pers de knoflook. Voeg na ongeveer 1 minuut de bosuitjes en de geperste knoflook (Doe dit niet eerder anders verbrand het.) Roer het geheel goed door.

Stap3

De garnalen / gamba's zijn klaar als ze roze kleuren. Serveer de garnalen / gamba's in het pannetje met wat brood erbij.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

393

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab