Garnalen met ananas

Garnalen met ananas

Honing en rode peper
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 25 min
  • Kcal: 260

Garnalen met ananas honing en rode peper, gemarineerd met sweet chili en afgemaakt met ananas bbq saus ofwel pineapple chili sauce van OIL&VINEGAR, lekker joh!

Garnalen ananas spies

Garnalen ananas spies met rode peper, ’n spiesje met pit en heel snel klaar. De saus maakt ‘m echter helemaal af. Mild zoet en licht pittig met bijna 40 % aan fruit mag de Pineapple chili sauce niet ontbreken aan je voorraad kast.

Ook lekker: Toast kaas ei en saus van ananas ’n boterham met pit.

Ingrediënten

  • 200 gr gekookte garnalen
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl honing
  • 1 tl chili saus
  • 1 rode peper
  • 2 el koriander
  • 1 verse ananas

Topping

  • pineapple chili sauce OIL&VINEGAR
  • gebakken uitjes
Ananas garnalen spies bbq

Garnalen en ananas van de bbq

  1. Snij de rode peper in dunne ringen en hak de koriander grof. Meng samen met olijfolie, honing en chili saus tot en marinade. Roer de garnalen hier door heen en zet koud weg.
  2. Schil en snij de ananas in blokjes. Rijg de garnalen met ananas op een spies en bak ze om en om op een hete bbq.
  3. De garnalen spiesen hebben niet lang nodig, ze zijn snel klaar. Garnalen en ananas van de bbq maak je zó.

Eet lekker met een flinke scheut pineapple chili sauce van OIL&VINEGAR en maak af met krokant gebakken uitjes.

Ook lekker: Gegrilde ananas van de bbq met bruine suiker ’n toetje van de barbecue.

Garnalen ananas spies bbq
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024