Garnalen met ananas
Garnalen met ananas, honing en rode peper, gemarineerd in sweet chili en afgewerkt met Pineapple Chili Sauce van OIL&VINEGAR. Heerlijk! Deze garnalen-ananas spies met rode peper is een echte smaakexplosie en binnen een mum van tijd klaar. Wat het echt bijzonder maakt, is de saus: mild zoet, licht pittig, en boordevol fruit (bijna 40%). De Pineapple Chili Sauce mag dan ook niet ontbreken in je voorraadkast!
Ook lekker: toast kaas ei en saus van ananas.
Ingrediënten
- 200 gr gekookte garnalen
- 2 el olijfolie
- 1 tl honing
- 1 tl chili saus
- 1 rode peper
- 2 el koriander
- 1 ananas vers
Topping
- pineapple chili sauce OIL&VINEGAR
- gebakken uitjes
Extra
- 8 prikkers
Instructies
- Snijd de rode peper in dunne ringen en hak de koriander grof. Meng dit met olijfolie, honing en chilisaus tot een marinade.
- Voeg de garnalen toe en roer goed door. Zet de gemarineerde garnalen vervolgens koud weg.
- Schil de ananas en snijd deze in blokjes. Rijg de garnalen en ananas om en om aan spiesjes. Grill ze kort op een hete barbecue, waarbij je de spiesjes regelmatig omdraait.
- De garnalenspiesjes hebben niet veel tijd nodig op de barbecue; ze zijn snel klaar. Zo maak je spiesen met garnaal en ananas van de barbecue!
Net even anders: mango chutney voor bij de garnalen op de bbq.
Eet lekker met een flinke scheut pineapple chili sauce van OIL&VINEGAR en maak af met krokant gebakken uitjes.
Ook lekker: gegrilde ananas van de barbecue met bruine suiker, een toetje van de barbecue.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?