Garnalensalade met ananas

Garnalensalade met ananas

Met Aziatische twist
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 15 min
  • Kcal: 125

Garnalensalade met ananas, salade van Hollandse garnalen met Aziatische twist. Heel makkelijk te maken en erg verrassend. Je zou in plaats van ananas ook mango kunnen gebruiken. ’t Is een heerlijk fris voorgerecht met een pittige bite.

Hollandse garnalen met ’n twist

Serveer de Hollandse garnalen met ’n twist op een mooie schaal of in sjieke glazen. Je kan dit recept heel eenvoudig van te voren klaar zetten en afmaken als je ’t serveert.

Ingrediënten

  • 400 gr ananasplakjes
  • ½ komkommer
  • 200 gr Hollandse garnalen
  • handje koriander
  • 1 tl sojasaus
  • 2 tl rijstwijnazijn
  • ½ rode peper
  • 1 el mirin
  • 1 tl vissaus
Garnalensalade met ananas recept

Oosterse garnalensalade

  1. Snij de ananas, komkommer en rode peper in dunne plakjes en leg op een schaal samen met de garnalen en koriander.
  2. Meng de sojasaus, rijstwijnazijn, mirin en vissaus tot een dressing en druppel over de salade. Enjoy, Oosterse garnalensalade, zó doe je dat.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...

Meer voorgerechten

Zalmcocktail recept

Zalmcocktail met whiskeysaus

Klassiek, old school en super simpel recept, cocktail van zalm.

Zalm en komkommerrolletjes recept

Zalm- en komkommerrolletjes

Frisse hap van gerookte zalm. Feestelijk en simpele (kerst) amuse.

parmaham mozzarella crostini

Parmaham mozzarella crostini

Crostini, een prima lunch! Rauwe ham, sinaasappel en balsamico.