Gazpacho

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 2:20 h
  • Kooktijd: 1:20 h
  • Klaar in: 3:40 h

Gazpacho, lekker fris en perfect op een warme zomerdag! Serveer de soep goed koud. Dit koude soepje zit boordevol groenten met heerlijke smaken en is erg simpel om te maken.

Gazpacho, eindeloos mee variëren

Lekker als fris lunchgerecht, voorgerecht of aperitief bij een etentje. Serveer in mooie lange glazen en het ziet er heel gaaf uit! Dit Spaanse zomer soepje is erg populair en je kunt er eindeloos mee variëren, een simpel recept.

Ingrediënten

  • 500 g tomaten
  • ¼ komkommer
  • 1 kleine ui
  • 1 sneetje brood
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 2 el rode-wijnazijn
  • 500 ml tomatensap
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el olijfolie
  • ½ theelepel zout
  • enkele blaadjes basilicum

Bereidingswijze

Stap1

Maak de verschillende groenten schoon en snijd deze in kleine stukken.

Stap2

Stop vervolgens de gesneden groenten in de blender en voeg hier tomatenpuree, knoflook, azijn en broodkruimels aan toe. Zorg dat de blender alles fijnmaalt. Eventueel kun je er nog extra olijfolie aan toevoegen. Als je geen blender hebt, kun je ook een staafmixer gebruiken. Om de soep op smaak te brengen, voeg je zout en peper toe.

Stap3

Nadat je alle ingrediënten hebt fijngemalen en gemixt, giet je de tomaten-groentemassa in een grote kom en laat je de soep lekker koud worden in de koelkast. Laat de Spaanse soep minstens 2 uur lang koelen in de koelkast.

Stap4

Na 2 uur koelen is je gazpacho klaar! Serveer de soep in leuke glazen en maak de gazpacho af met verse basilicum. Geniet!

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(3.6 / 5)

3.6 5 7
Waardeer dit recept

7 personen hebben dit recept gewaardeerd

632

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab