Gazpacho

Koud soepje
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 2 uur
  • Klaar in: 2 uur 10 min
Naar het recept

Gazpacho, lekker fris en perfect op een warme zomerdag! Serveer de soep goed koud. Dit koude soepje zit boordevol groenten met heerlijke smaken en is erg simpel om te maken.

Gazpacho, eindeloos mee variëren

Lekker als fris lunchgerecht, voorgerecht of aperitief bij een etentje. Serveer in mooie lange glazen en het ziet er heel gaaf uit! Dit Spaanse zomer soepje is erg populair en je kunt er eindeloos mee variëren, een simpel recept.

Ingrediënten

  • 500 g tomaten
  • ¼ komkommer
  • 1 kleine ui
  • 1 sneetje brood
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 2 el rode-wijnazijn
  • 500 ml tomatensap
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el olijfolie
  • verse basilicum

Bereidingswijze

  1. 1Maak de verschillende groenten schoon en snijd deze in kleine stukken.
  2. 2Stop de gesneden groenten in de blender en voeg hier tomatenpuree, knoflook, azijn en broodkruimels aan toe. Zorg dat de blender alles fijnmaalt. Eventueel kun je er nog extra olijfolie aan toevoegen. Als je geen blender hebt, kun je ook een staafmixer gebruiken. Om de soep op smaak te brengen, voeg je zout en peper toe.
  3. 3Nadat je alle ingrediënten hebt fijngemalen en gemixt, giet je de tomaten-groentemassa in een grote kom en laat je de soep lekker koud worden in de koelkast. Laat de Spaanse soep minstens 2 uur lang koelen in de koelkast.
  4. 4Na 2 uur koelen is je gazpacho klaar! Serveer de soep in leuke glazen en maak de gazpacho af met verse basilicum. Geniet!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...