Gebakken exotische paddenstoelen
Misschien niet het meest originele recept maar wel heel erg lekker en simpel te maken, gebakken exotische paddenstoelen met sjalot en knoflook. Reuze lekker! Geroosterd op zuurdesembrood voor de lunch of makkelijk avondmaal.
Zomerse paddenstoelen
Zomerse paddenstoelen ofwel exotische paddenstoelen hebben een stevige bite zijn erg smaakvol, gezond, caloriearm en vegan. Wij gebruiken een combinatie van de shiitake, oesterzwam, bundelzwam en kastanjechampignon. Een mooie mix van Oakfield.
Ook lekker: champignons op toast met kaas, gebakken ui en platte peterselie, ’n heerlijk makkelijk en snel recept met Zwitserse raclette kaas.
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 60 gr boter (vegan)
- 400 gr exotische paddenstoelen
- 10 gr platte peterselie
- 4 sneetjes zuurdesem
- olijfolie extra vergine
Gepocheerd ei
- 4 eieren bio
- 150 ml witte wijnazijn
Instructies
- Vul een pan met water, doe de azijn erbij en breng het water aan de kook. (mocht je er een eitje bij willen, anders sla je deze stap over)
- Pel en snipper de sjalot en knoflook. Smelt in een grote koekenpan de (vegan)boter op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en knoflook 2 minuten. Snij en scheur de exotische paddenstoelen en voeg toe. Hak de peterselie en voeg toe samen met grof zeezout en vers gemalen peper naar smaak.
- Breek de eieren in het hete water (80 graden) met azijn en pocheer zo’n 2 minuten. Rooster het brood knapperig, leg op borden en druppel er extra vergine olijfolie overheen. Schep de paddenstoelen op en maak af met het gepocheerde ei.
Eet direct! Eventueel met krokante uitjes en pittige kiemgroenten. Mocht je vegan zijn en toch 'n eitje willen toevoegen maak dan tofu scramble. Lekker als je de zomer paddenstoelen combineert met een zomergroente als tomaat. Tomatensalade is simpel om te maken.
Ook lekker: gebakken paddenstoelen met sojasaus en pittige tomatenmayo.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?