Gebakken uien dip

Gebakken uien dip

Dip van kaas en uien
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 35 min
  • Kcal: 512

Gebakken uien dip, ’n dip van kaas en uien, super lekker met knoflook en Gruyère en favoriet voor bij de borrel. Dip of smeer je brood met dit simpele kaas recept.

Uien dipsaus maken

Uien dipsaus maken met ’n heel simpel recept zoals deze. Uien zorgen voor ’n bite in dit romige smeersel en in een half uur is deze dip al ready.

Hou je van pittig? Voeg chilivlokken toe..
Ook lekker: Geroosterde paprika feta dip ’n snelle groente dip.

Ingrediënten

  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 ui in dunne halve ringen
  • 1 teen knoflook gehakt
  • 200 gr roomkaas
  • 80 gr geraspte Gruyère
  • 1 el mayonaise
  • 1 Franse boule
Uien dip

Uiendip recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel en snij de ui in dunne halve ringen en hak de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak al roerende in een kwartier goudbruin en gekarameliseerd. Voeg knoflook toe en bak nog 2 minuten mee.
  2. Schep uien en knoflook in een grote kom en voeg Gruyère kaas, roomkaas en mayo toe. Meng en breng op smaak met vers gemalen peper en ’n snuf zout. Schep de dip over in de uitgeholde boule of ovenschaal en plaats op ’n bakplaat. Bak tot de kaas heet is, zo’n 15 minuten. Uiendip recept maken doe je zó.

Dip met warm brood, ’n handje tortilla chips. Of smeer de uiendip op toast of pita brood. Lekker joh! Gekarameliseerde uien en smeuïge kaas, de hit van de avond.

Ook lekker: Vega borrelhap pesto en hummus dip met rauwkost.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...