Gebakken zalm met ratatouille

Gebakken zalm met ratatouille

Tijm en knoflook
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 20 min
  • Kcal: 490

Gebakken zalm met ratatouille tijm en knoflook, ’n simpel en snel recept voor een doordeweekse avond. Gezond en lekker ratatouille gerecht ofwel ’n Franse groentestoof.

Vis ratatouille

’n Snelle groentestoof uit de pan vanavond, vis ratatouille een kidsproof maaltijd. Dip met een stuk brood of maak er kriel of pasta bij, zit je altijd goed.

Ingrediënten

  • 400 gr zalmfilet
  • 400 gr gepelde tomaten, blik
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 4 el olijfolie
Zalmfilet met ratatouille

Zalmfilet met aubergine en courgette

  1. Was en snij de aubergine en courgette in de lengte doormidden en in dunne plakjes, pel en pers de knoflook en snij de rode ui grof.
  2. Verhit 2 el olijfolie in een stoofpan en bak de rode ui, aubergine, courgette en knoflook. Snij de gepelde tomaten in stukken en voeg toe aan de groenten. Voeg een paar el sap toe voor een smeuïg geheel samen met de tijm. Breng op smaak met peper en grof zout.
  3. Breng de zalm op smaak met peper en grof zout, verhit in een koekenpan 2 el olijfolie en bak de zalm om en om in 5 minuten gaar. Schep op borden. Zalmfilet met aubergine en courgette maak je zó.

Lekker met kriel of ’n stuk brood.

Chili krieltjes maken met knoflook en zeezout als bijgerecht.

Beoordeling: 3.1. van 10 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024