Gegrilde aubergine
Krokant laagje van tomaat en mozzarella.- Aantal:
12
- Bereidingstijd:
15 min
- Wachttijd:
30 min
- Klaar in:
45 min
- Kcal:
150
Deze gegrilde plakjes aubergine, met een krokant laagje, tomaat en mozzarella zijn heel makkelijk om zelf te maken, een simpel recept. Maak deze als bijgerecht, voorgerecht of lekker als vegetarisch tapas hapje. Grill de aubergine in een grillpan of op de barbecue. Dit geeft de aubergine mooie grillstrepen en bij de barbecue ook nog een lekker rokerige smaak.
Aubergine grillen uit de oven
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 4 el broodkruimels
- 150 ml tomatenpuree
- 1 bol mozzarella
- olijfolie
- Zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de aubergine in 12 plakjes van ongeveer 1 centimeter dik. Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Verdeel de plakjes aubergine over de ovenschaal en bestrooi ze met de broodkruimels.
- Doe een eetlepel tomatenpuree op ieder plakje en breng het op smaak met wat zout, peper en olijfolie. Bak de plakjes aubergine ongeveer 15 minuten in de oven.
- Snij de mozzarella in plakjes en leg op ieder plakje aubergine een plakje mozzarella. Zet de ovenschaal weer terug in de oven en bak het voor nog 10 á 20 minuten tot de kaas gesmolten is. Haal ze uit de oven en bestrooi ze eventueel met wat overgebleven broodkruimels voor extra knapperigheid.
We hebben dit net gegeten, was echt erg goed en lekker snel. Komt bij mijn favoriete recepten. Dank je wel.
Fijn Ilona, dank!
Heerlijk nu drie keer gemaakt, deze heb ik opgeslagen in mijn recepten boek, zodat ik het vaker kan maken.
Goed te lezen Marjo!