Gegrilde aubergine
Deze gegrilde plakjes aubergine, met hun krokante laagje, tomaat en mozzarella, zijn een echte traktatie. En het mooie is: ze zijn verrassend simpel te maken. Met dit eenvoudige recept zet je in een mum van tijd iets bijzonders op tafel. Perfect als je gasten hebt en iets lekkers wilt serveren zonder al te veel gedoe. Of je nu kiest voor een bijgerecht, voorgerecht of een vegetarisch tapas hapje, deze aubergineplakjes zijn altijd een goed idee. En die grillstrepen? Die krijg je door de aubergine te grillen in een grillpan of op de barbecue.
Vooral bij de barbecue krijgt de aubergine die extra rokerige smaak, wat het geheel simpelweg onweerstaanbaar maakt.
Recept afdrukken
Een eenvoudig recept voor gegrilde aubergine met een krokant laagje en smeltende mozzarella. Ideaal als voorgerecht, bijgerecht of tapas.
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 4 el broodkruimels
- 150 ml tomatenpuree
- 1 bol mozzarella
- olijfolie
- Zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de aubergine in 12 plakjes van ongeveer 1 centimeter dik. Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Verdeel de plakjes aubergine over de ovenschaal en bestrooi ze met de broodkruimels.
- Doe een eetlepel tomatenpuree op ieder plakje en breng het op smaak met wat zout, peper en olijfolie. Bak de plakjes aubergine ongeveer 15 minuten in de oven.
- Snij de mozzarella in plakjes en leg op ieder plakje aubergine een plakje mozzarella. Zet de ovenschaal weer terug in de oven en bak het voor nog 10 á 20 minuten tot de kaas gesmolten is. Haal ze uit de oven en bestrooi ze eventueel met wat overgebleven broodkruimels voor extra knapperigheid.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Heerlijk nu drie keer gemaakt, deze heb ik opgeslagen in mijn recepten boek, zodat ik het vaker kan maken.
Goed te lezen Marjo!
We hebben dit net gegeten, was echt erg goed en lekker snel. Komt bij mijn favoriete recepten. Dank je wel.
Fijn Ilona, dank!