Gegrilde aubergine

Gegrilde aubergine

Deze gegrilde plakjes aubergine, met hun krokante laagje, tomaat en mozzarella, zijn een echte traktatie. En het mooie is: ze zijn verrassend simpel te maken. Met dit eenvoudige recept zet je in een mum van tijd iets bijzonders op tafel. Perfect als je gasten hebt en iets lekkers wilt serveren zonder al te veel gedoe. Of je nu kiest voor een bijgerecht, voorgerecht of een vegetarisch tapas hapje, deze aubergineplakjes zijn altijd een goed idee.

En die grillstrepen? Die krijg je door de aubergine te grillen in een grillpan of op de barbecue. Vooral bij de barbecue krijgt de aubergine die extra rokerige smaak, wat het geheel simpelweg onweerstaanbaar maakt.

Gebakken aubergines recept

Aubergine grillen in de oven

3.4 van 67 stemmen
Recept afdrukken
Een eenvoudig recept voor gegrilde aubergine met een krokant laagje en smeltende mozzarella. Ideaal als voorgerecht, bijgerecht of tapas.
Gang Bijgerecht, Hapjes
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 12 porties
calorieën 150

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 4 el broodkruimels
  • 150 ml tomatenpuree
  • 1 bol mozzarella
  • olijfolie
  • Zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de aubergine in 12 plakjes van ongeveer 1 centimeter dik. Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Verdeel de plakjes aubergine over de ovenschaal en bestrooi ze met de broodkruimels.
  • Doe een eetlepel tomatenpuree op ieder plakje en breng het op smaak met wat zout, peper en olijfolie. Bak de plakjes aubergine ongeveer 15 minuten in de oven.
  • Snij de mozzarella in plakjes en leg op ieder plakje aubergine een plakje mozzarella. Zet de ovenschaal weer terug in de oven en bak het voor nog 10 á 20 minuten tot de kaas gesmolten is. Haal ze uit de oven en bestrooi ze eventueel met wat overgebleven broodkruimels voor extra knapperigheid.

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Ilona 5 juli 2022 at 17:44 - Reply

    We hebben dit net gegeten, was echt erg goed en lekker snel. Komt bij mijn favoriete recepten. Dank je wel.

  2. Marjo 14 januari 2023 at 18:10 - Reply

    Heerlijk nu drie keer gemaakt, deze heb ik opgeslagen in mijn recepten boek, zodat ik het vaker kan maken.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024