Gegrilde aubergine

Gegrilde aubergine

Krokant laagje van tomaat en mozzarella.
  • Aantal: Aantal 12
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 15 min
  • Wachttijd: Wachttijd 30 min
  • Klaar in: Klaar in 45 min
  • Kcal: Calorieën 150

Deze gegrilde plakjes aubergine, met een krokant laagje, tomaat en mozzarella zijn heel makkelijk om zelf te maken, een simpel recept. Maak deze als bijgerecht, voorgerecht of lekker als vegetarisch tapas hapje. Grill de aubergine in een grillpan of op de barbecue. Dit geeft de aubergine mooie grillstrepen en bij de barbecue ook nog een lekker rokerige smaak.

Gebakken aubergines recept

Aubergine grillen uit de oven

3.4 van 57 stemmen
Recept afdrukken
Gang Bijgerecht, Hapjes
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min
Porties 12 porties
calorieën 150

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 4 el broodkruimels
  • 150 ml tomatenpuree
  • 1 bol mozzarella
  • olijfolie
  • Zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de aubergine in 12 plakjes van ongeveer 1 centimeter dik. Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Verdeel de plakjes aubergine over de ovenschaal en bestrooi ze met de broodkruimels.
  • Doe een eetlepel tomatenpuree op ieder plakje en breng het op smaak met wat zout, peper en olijfolie. Bak de plakjes aubergine ongeveer 15 minuten in de oven.
  • Snij de mozzarella in plakjes en leg op ieder plakje aubergine een plakje mozzarella. Zet de ovenschaal weer terug in de oven en bak het voor nog 10 á 20 minuten tot de kaas gesmolten is. Haal ze uit de oven en bestrooi ze eventueel met wat overgebleven broodkruimels voor extra knapperigheid.

Dit recept valt onder

Vegetarisch
Bijgerecht
Italiaans