Gegrilde aubergine

Gegrilde aubergine

Krokant laagje van tomaat en mozzarella.
  • Aantal: Aantal 12
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 15 min
  • Wachttijd: Wachttijd 30 min
  • Klaar in: Klaar in 45 min
  • Kcal: Calorieën 150

Deze gegrilde plakjes aubergine, met een krokant laagje, tomaat en mozzarella zijn heel makkelijk om zelf te maken, een simpel recept. Maak deze als bijgerecht, voorgerecht of lekker als vegetarisch tapas hapje. Grill de aubergine in een grillpan of op de barbecue. Dit geeft de aubergine mooie grillstrepen en bij de barbecue ook nog een lekker rokerige smaak.

Gebakken aubergines recept

Gegrilde aubergine

3.5 van 63 stemmen
Recept afdrukken
Gegrilde aubergine met mozzarella en tomaat, een simpel en smaakvol bijgerecht. Grill ze in een grillpan of op de barbecue voor die heerlijke rokerige touch.
Gang Bijgerecht, Hapjes
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 12 porties
Kcal 150

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 4 el broodkruimels
  • 150 ml tomatenpuree
  • 1 bol mozzarella
  • olijfolie
  • Zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de aubergine in 12 plakjes van ongeveer 1 centimeter dik. Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Verdeel de plakjes aubergine over de ovenschaal en bestrooi ze met de broodkruimels.
  • Doe een eetlepel tomatenpuree op ieder plakje en breng het op smaak met wat zout, peper en olijfolie. Bak de plakjes aubergine ongeveer 15 minuten in de oven.
  • Snij de mozzarella in plakjes en leg op ieder plakje aubergine een plakje mozzarella. Zet de ovenschaal weer terug in de oven en bak het voor nog 10 á 20 minuten tot de kaas gesmolten is. Haal ze uit de oven en bestrooi ze eventueel met wat overgebleven broodkruimels voor extra knapperigheid.

Dit recept valt onder

Wat vind je van het recept?

  1. Ilona 5 juli 2022 at 17:44 - Reply

    We hebben dit net gegeten, was echt erg goed en lekker snel. Komt bij mijn favoriete recepten. Dank je wel.

  2. Marjo 14 januari 2023 at 18:10 - Reply

    Heerlijk nu drie keer gemaakt, deze heb ik opgeslagen in mijn recepten boek, zodat ik het vaker kan maken.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Recente recepten en artikelen