Gegrilde aubergine

Krokant laagje van tomaat en mozzarella.
  • Aantal: 12
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 45 min
Naar het recept

Deze gegrilde plakjes aubergine, met een krokant laagje, tomaat en mozzarella zijn heel makkelijk om zelf te maken, een simpel recept. Maak deze als bijgerecht, voorgerecht of lekker als vegetarisch tapas hapje.

Gegrilde aubergine met een streepje

Grill de aubergine in een grillpan of op de barbecue. Dit geeft de aubergine mooie grillstrepen en bij de barbecue ook nog een lekker rokerige smaak.

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 4 el broodkruimels
  • 150 ml tomatenpuree
  • 1 bol mozzarella
  • olijfolie
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de aubergine in 12 plakjes van ongeveer 1 centimeter dik. Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Verdeel de plakjes aubergine over de ovenschaal en bestrooi ze met de broodkruimels.
  2. 2Doe een eetlepel tomatenpuree op ieder plakje en breng het op smaak met wat zout, peper en olijfolie. Bak de plakjes aubergine ongeveer 15 minuten in de oven.
  3. 3Snij de mozzarella in plakjes en leg op ieder plakje aubergine een plakje mozzarella. Zet de ovenschaal weer terug in de oven en bak het voor nog 10 á 20 minuten tot de kaas gesmolten is. Haal ze uit de oven en bestrooi ze eventueel met wat overgebleven broodkruimels voor extra knapperigheid.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...