Gegrilde ciabatta met parmaham en kaas
Lunch op z'n Italiaans- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 5 min
- Klaar in: 10 min
Gegrilde ciabatta met kaas in de oven of onder de grill met parmaham, altijd lekker elk moment op de dag. Deze maak ik voor de lunch met parmaham en parmezaanse kaas.
Gegrilde ciabatta op z’n Italiaans
Parmaham is een gedroogde rauwe ham uit de Italiaanse provincie Parma, puur ham en zeezout. Parmaham mag alleen in de provincie Parma gemaakt worden vanwege het specifieke klimaat een echte klassieker en heerlijk op brood.
Bereidingswijze
- Verwarm de grill voor. Snijd de ciabatta’s overlangs doormidden en leg de broodjes op een rooster.
- Bestrijk de ciabatta’s met een dikke laag tapenade. Schep op ieder broodje 2 eetlepels rauwkost en 1 eetlepel Parmezaanse kaas.
- Beleg de broodjes met de parmaham en strooi de rest van de kaas erover. Zet de ciabatta’s onder de grill en rooster ze tot de vulling heet is en de kaas gesmolten is.