Gegrilde ciabatta met parmaham en kaas

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 5m
  • Klaar in: 10m

Gegrilde ciabatta, altijd wel lekker, elk moment op de dag. Deze maak ik voor de lunch met parmaham en parmezaanse kaas.

Gegrilde ciabatta op z’n Italiaans

Parmaham, een gedroogde rauwe ham uit de Italiaanse provincie Parma, puur ham en zeezout. Parmaham mag alleen in de provincie Parma gemaakt worden vanwege het specifieke klimaat,
een echte klassieker en heerlijk op brood.

Ingrediënten

  • 4 kleine ciabatta's
  • 1 potje tomatentapenade
  • 1 bakje gesneden rauwkost
  • 8 plakken parmaham (in reepjes)
  • 8 el geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de grill voor. Snijd de ciabatta's overlangs doormidden en leg ze op een rooster.

Stap2

Bestrijk de ciabatta's met een dikke laag tapenade. Schep op ieder broodje 2 eetlepels rauwkost en 1 eetlepel Parmezaanse kaas.

Stap3

Beleg de broodjes met de parmaham en strooi de rest van de kaas erover. Zet de ciabatta's onder de grill en rooster ze tot de vulling heet is en de kaas gesmolten is.

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

149

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab