Gegrilde ciabatta met parmaham en kaas

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 5m
  • Klaar in: 10m

Als je op zoek bent naar een simpel gerecht dat snel kaar is, probeer dan eens de gegrilde ciabatta met parmaham en kaas. Je kunt het als lunch serveren, maar als je een kop soep vooraf neemt, kun je het ook op bijvoorbeeld een zondagavond als hoofdgerecht gebruiken.

Tip: lekker met een (tomaten)salade. In plaats van de Parmezaanse kaas kun je bijvoorbeeld ook Cheddar kaas gebruiken.

Ingrediënten

  • 4 kleine ciabatta's
  • 1 potje tomatentapenade
  • 1 bakje gesneden rauwkost
  • 8 plakken parmaham (in reepjes)
  • 8 el geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de grill voor. Snijd de ciabatta's overlangs doormidden en leg ze op een rooster.

Stap2

Bestrijk de ciabatta's met een dikke laag tapenade. Schep op ieder broodje 2 eetlepels rauwkost en 1 eetlepel Parmezaanse kaas.

Stap3

Beleg de broodjes met de parmaham en strooi de rest van de kaas erover. Zet de ciabatta's onder de grill en rooster ze tot de vulling heet is en de kaas gesmolten is.

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

52

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab