Gegrilde coquilles

Een luxe uit zee
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Als je van coquilles houdt, dan is dit recept zeker een aanrader. De citroenboter die wordt gebruikt, kun je ook simpel zelf maken. Meng dan 50 gr boter, 0.5 tl zout en geraspte citroenschil van een halve citroen met elkaar. Serveer ze in een schelp, vinden kinderen te gek!

Coquilles, luxe uit zee!

Ceviche, soep of salade, de lekkerste voorgerechten met coquilles. Perfect voor een intiem diner. Deze zijn gegrild met heerlijke citroenboter. Makkelijk te maken, maar 4 minuten in de grillpan! Coquilles of Sint-ja­kobs­schel­pen is luxe uit de zee!

Ingrediënten

  • 180 gr tomatenmix
  • 100 gr zeekraal
  • 1 el olijfolie
  • 1 schaal coquilles

Bereidingswijze

  1. 1Breng een pan water aan de kook en kook de zeekraal voor 2 minuten. Spoel het vervolgens af onder koud water in een vergiet. Halveer de tomaten en meng dit met de zeekraal en olijfolie.
  2. 2Verhit een grillpan op hoog vuur. Gril de coquilles in 2 minuten per kant goudbruin en gaar. Serveer ze met de citroenboter uit de verpakking, of maak het lekker zelf. De citroenboter leg je bovenop de coquilles en de salade serveer je ernaast.
Beoordeling: 3.5. van 2 stemmen.
Please wait...