Gegrilde coquilles met zeekraal

Gegrilde coquilles met zeekraal

Een luxe uit zee
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 20 min
  • Kcal: 165

Gegrilde coquilles met zeekraal een luxe uit zee. ’n Heerlijk maar simpel recept met citroenboter, die je heel makkelijk zelf kan maken. Meng 50 gr boter met ’n halve tl zout en rasp van een halve citroen met elkaar. Serveer de gegrilde coquilles in een schelp, vinden kinderen te gek.

Coquilles grillen

Coquilles grillen makkelijk te maken en maar 4 minuten in de grillpan. Coquilles ofwel Sint-ja­kobs­schel­pen zijn zo lekker, maak ’n ceviche, soep of salade, de lekkerste voorgerechten met coquilles.

Ingrediënten

  • 180 gr tomatenmix
  • 100 gr zeekraal
  • 1 el olijfolie
  • 1 schaal coquilles

Coquilles met citroenboter

  1. Breng een pan water aan de kook en kook de zeekraal voor 2 minuten. Spoel het vervolgens af onder koud water in een vergiet. Halveer de tomaten en meng dit met de zeekraal en olijfolie.
  2. Verhit een grillpan op hoog vuur. Gril de coquilles in 2 minuten per kant goudbruin en gaar. Serveer ze met de citroenboter uit de verpakking, of maak het lekker zelf. De citroenboter leg je bovenop de coquilles en de salade serveer je ernaast.

Ook lekker: Coquilles recept met citroen.

Beoordeling: 3.4. van 10 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024