Makkelijk toetje: gegrilde perziken met mascarpone en pistachenoten

Makkelijk toetje: gegrilde perziken met mascarpone en pistachenoten

Het barbecueseizoen, is in volle gang, evenals het perzikenseizoen. We brengen beide samen met dit heerlijke dessert van perziken dat je kunt maken met de barbecue. Deze gegrilde perziken maak je supersnel, en zijn ook nog eens onwijs makkelijk. Door de perziken te grillen zullen ze heerlijk karameliseren, en worden ze extra sappig. Daarom kun je ook perziken gebruiken die misschien nog niet zo rijp zijn. De rokerige smaak is fantastisch in combinatie met romige mascarpone. Maken dus!

Ook buiten het barbecueseizoen of op regenachtige dagen kun je deze heerlijke gegrilde perziken maken. Maak ze gewoon in de grillpan, of bak de steenvrucht in een gewone pan als het echt niet anders kan. Met een paar plakken Italiaanse ham maak je er overigens ook een makkelijk voorgerecht of bijgerecht van. Serveer met een paar krokante snedes ciabatta en klaar ben je!

Nog meer met mascarpone: aardbeien met mascarpone, een elegante dessert!

Gegrilde perziken

Gegrilde perziken

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Sappig perziken van de grillpan met romige mascarpone en honing. Met deze ingrediënten maak je supermakkelijk een snel toetje!
Gang Nagerecht
Keuken Europese recepten, Italiaans
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 4 personen
calorieën 476

Ingrediënten

  • 4 perziken gehalveerd
  • 4 el honing
  • 1 el olie
  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 200 gr mascarpone
  • 2 el honing
  • 20 gr pistachenoten
  • 3 takjes tijm

Instructies

  • Verhit een grillpan of zet de barbecue klaar. 
  • Besmeer de gehalveerde perziken met de olie en daarna de honing. Grill de perziken 5 minuten, tot ze mooie grillstrepen hebben en zacht zijn. Haal de gegrilde perziken van het vuur en laat kort afkoelen.
  • Meng ondertussen alle ingrediënten voor de room in een kom en voeg extra honing toe indien nodig.
  • Rooster de pistachenoten 1 minuut in een droge pan tot ze krokant zijn en lekker ruiken. Hak de noten fijn en laat kort afkoelen.
  • Schep de mascarpone in een schaal of schaaltjes en verdeel de perziken. Bestrooi met de gehakte pistachenoten, verse tijm en druppel nog een beetje honing over de gegrilde perziken heen. 

Geen verse tijm in huis? Gebruik dan gedroogde tijm uit een potje.

Ook lekker: witte chocolademousse met mascarpone.

Tip: serveer met een Muscat dessertwijn!

Perziken kun je natuurlijk ook vervangen door een andere steenvrucht, als nectarine!

Gegrilde perziken met mascarpone
Perzik met mascarpone

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Maak kans op het kookboek Holly hapy belly december
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024